Tujina

Najprej nesreča trajekta, nato se je zrušil še žerjav

New York, 10. 01. 2013 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči trajekta, ki je zapeljal v pomol na jugu Manhattna, je bilo poškodovanih 74 ljudi. Medtem se je v newyorškem predelu Queens podrl še gradbeni žerjav in poškodoval sedem ljudi, od tega tri huje.

Nesreče s trajekti so v New Yorku glede na promet sorazmerno redke, vendar je že prihajalo do tragedij. Najhujša se je zgodila leta 2003, ko je velik trajekt, ki povezuje otoka Manhattan in Staten Island, s 1500 potniki na krovu trčil ob dok, pri čemer je umrlo 11 oseb, 71 pa jih je bilo ranjenih.

V sredo zjutraj je New York pretresla nesreča trajekta, ki je iz sosednje države New Jersey na delo na Manhattan pripeljal okoli 300 ljudi. Do večera so našteli 74 ranjenih, ki jih je ob trčenju trajekta v pomol pometalo po krovu. Smrtnih žrtev ni bilo.

Vseh pet članov posadke je moralo opraviti alkotest, ki je pokazal, da so bili trezni. Trajekt Seastreak Wall Street je bil zgrajen leta 2003, lani poleti pa so ga temeljito prenovili z novo okolju prijaznejšo tehnologijo. Redni potniki pravijo, da je bila vožnja po remontu prijetnejša, vendar naj bi imela posadka precej več težav z zasidranjem.

V spodnji fotogaleriji si poglejte dogajanje na pomolu, v katerega je trčil trajekt:

V Queensu se je podrl gradbeni žerjav

60 metrov visok žerjav se je podrl v sredo popoldne in pri tem podrl ohišje novogradnje ob Vzhodni reki v Queensu. V nesreči je bilo ranjenih sedem ljudi, od tega tri huje.

Padanje gradbenih žerjavov je v New Yorku precej pogost pojav. Nazadnje se je med divjanjem orkana Sandy prelomil žerjav pri Centralnem parku na Manhattnu. Žrtev takrat na srečo ni bilo, vendar je bila okolica več dni zaprta.

Leta 2008 sta se v obdobju dveh mesecev na Manhattnu podrla dva žerjava in zahtevala skupaj devet življenj. Zato je moral odstopiti tedanji mestni komisar za gradnje, mesto pa je najelo več gradbenih inšpektorjev in uvedlo strožji nadzor. Kljub temu se je aprila lani spet podrl žerjav in ubil delavca. Tega žerjava strožji nadzor pač ni zajel, ker je bil v lasti države, in ne mesta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
10. 01. 2013 19.09
To pa je bil trk, da je žerjav padel, slabo je bil zgrajen, in vibracije so naredile svoje. Morda.
Tap Ata
10. 01. 2013 13.17
+2
Na pomol ladjo PRIVEŽEJO, SIDRAJO pa na "odprtem"
piko112
10. 01. 2013 09.07
+3
Temu se reče demokracija, takoj vsi opraviti alkotest, ne pa pri nas ko narediš prometno pa ti še krvi ne smejo pogledati ane men se zdi da sedaj že bivša minsitrica