Tujina

Devet mrtvih v nesreči turistične ladje

Moskva, 31. 07. 2011 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nesreči manjše turistične ladje na reki Moskva v ruski prestolnici je utonilo devet ljudi, sedem pa so jih rešili iz vode. Na ladji je bilo v času nesreče 16 potnikov in članov posadke.

V nesreči manjše turistične ladje na reki Moskva v ruski prestolnici je utonilo devet ljudi, sedem pa so jih rešili iz vode, je danes sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere.

Reševanje ladjice Lastovka na reki Moskva
Reševanje ladjice Lastovka na reki Moskva FOTO: Reuters

Turistična ladjica Lastovka s 16 potniki in člani posadke je zgodaj zjutraj po krajevnem času trčila v rečni vlačilec in potonila.

Potniki na ladjici so domnevno praznovali rojstni dan. Med rešenimi so ruski in turški državljani, stari od 25 do 38 let.

Vzrok nesreče za zdaj ni znan, preiskovalci pa domnevajo, da se je zgodila zaradi nespoštovanja pravil plovbe. Ladjica je bila tudi registrirana za največ 12 ljudi.

Tuje tiskovne agencije poročajo še o ločeni nesreči ladje na jezeru Onega na severozahodu Rusije. V njej sta utonili dve osebi.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rudra
01. 08. 2011 12.26
Zato alkohola ne konzumirajte,če ste udeleženec v kakršnem koli prometu!
papaaa!
31. 07. 2011 09.54
ja. c'est la vie! kot vse kaže, so se rešili le člani posadke.