Tujina

Najmanj 63 mrtvih v seriji bombnih napadov

Ljubljana, 05. 11. 2011 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V seriji bombnih napadov v severovzhodnem nigerijskem mestu Damaturu je umrlo najmanj 63 ljudi. Bombe so uničile več tarč, med drugim tudi glavno policijsko postajo zvezne države Yobe.

Bombni napad v Nigeriji
Bombni napad v Nigeriji FOTO: Reuters

Po poročanju BBC je streljanje trajalo celo noč, prebivalstvo pa beži iz mesta. Iz bolnišnice prihajajo poročila, da je bilo v seriji napadov ubitih okoli 63 ljudi, na stotine ranjencev pa naj bi tam poiskalo pomoč.

Poveljnik policije je povedal, da je napad mesto ujel nepripravljeno. Zvezna država Yobe leži na severovzhodu Nigerije, na vzhodu pa meji na zvezno državo Borno, v kateri se že dve leti vrstijo napadi na vladne institucije, za katerimi praviloma stoji skrajna islamistična skupina Boko Haram. Ta je prevzela odgovornost tudi za današnje napade.

Trije samomorilci iz vrst Boko Haram (kar v prevodu pomeni ''Zahodna izobrazba je prepovedana'') so samo včeraj v glavnem mestu Borna Maiduguriju izvedli napad na vojašnico v mestu.

Po podatkih očividcev se je napad začel okoli 18.30 po lokalnem času, trajal pa je okoli 90 minut. Med tarčami je bilo tudi več krščanskih cerkva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KlubPravilnoPretepenihŽena
05. 11. 2011 19.18
+1
Če malo povežete dogodke preteklih bombnih napadov po svetu, boste prišli do zaključka, da so vsi identični, politični, skrajno nasilni in izvedeni globalno za to je potrebna velika organizacija in agenda velikih ciljev ki strmijo k konstantni destabilizaciji naftnih držav....če bi to bili muslimani bi Savdska arabija gorela saj ima več diskotek kot ta provinca v Nigeriji in je najbolj razvita moderna država muslimanov..le zakaj je tam mir??
hellbastard666
05. 11. 2011 14.17
At least 3 NATO Mercenaries have been kill and 1 Libyan defense forces have been martyred when clashes broke out in the small town of Al Hawamid which is close to the Tunisian border. Sources close to Libyan Defense Forces state that the power station in the town was lightly damaged and that NATO Mercenaries have been driven out.
mac4_m
05. 11. 2011 14.16
+1
lep izraz strpnosti islama. Hecno je, da koran taka dejanja prepoveduje in da po korani storilci takih bogoskrunstev niso muslimani..
KosezVeliki
05. 11. 2011 12.48
Religija miru je zopet na delu.
Jimi1
05. 11. 2011 12.48
Izgleda, da je z ljudmi režima v Libiji prišlo tudi nasilje....