Tujina

'Najbolj se bojim, da jo imajo pedofili'

London, 08. 05. 2011 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Srce se mi je ustavilo, ko sem videla prazno posteljo in odprto okno. Slabost. Groza. Dvom. Strah. Leden strah. Moj bog, sem pomislila. Prosim, ne," svoje občutke tiste usodne noči, ko je izginila Maddie, v knjigi opisuje Kate McCann.

Maddie bi bila zdaj stara osem let.
Maddie bi bila zdaj stara osem let. FOTO: Reuters

43-letna Kate in 42-letni Gerry McCann sta tik pred izidom knjige, ki sta jo naslovila preprosto 'Madeleine', ekskluzivno za The Sun spregovorila o vsebini knjige, o grozljivih prebliskih, ki jih doživljata, in o tem, kakšno je življenje v središču te tragične zgodbe.

Katein največji strah je, da je Madeleine ugrabil pedofil. "Razmišljam o njej, vidim jo, kako kliče moje ime. Tako živo je. Grozno. To je zame mučenje,“ opisuje Kate štiri leta po tem, ko je Maddie izginila iz apartmaja v letovišču Praia da Luz na Portugalskem, medtem ko sta z možem večerjala s prijatelji. "Vse skupaj postane še hujše, ko se uležem v posteljo in razmišljam o tisti grozni noči. Če otrok umre v prometni nesreči ali zaradi bolezni, starši najdejo neki mir. A Maddie je pogrešana in potrebuje naju, da jo najdeva.“

Portugalska policija je leta 2008 preklicala iskalno akcijo, od tedaj naprej Maddy iščejo zasebni detektivi, ki jih najame družina s pomočjo posebej za to ustanovljenega sklada. Stroški do zdaj znašajo že skoraj dva milijona funtov.

Gerry pa dodaja: "Bili so časi, ko sem mislil, da Kate nikoli več ne bo ženska, ki sem jo ljubil. Razumem, da nekaj takega uniči zvezo. Težko je bilo držati glavo nad vodo!“ 

Par govori tudi o krivdi, ki ju razjeda, ker sta otroke pustila same, zaradi česar njuno življenje nikoli več ne bo takšno, kot je bilo. "Kdo sploh pomisli na ugrabitev otroka v majhnem turističnem letovišču? Počutili smo se varne, bilo je družinsko letovišče. Mislila sva si: Kaj bi se lahko zgodilo? Otroci spijo. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi ga. Seveda se počutiva kriva, a to je ne bo prepeljalo nazaj,“ pravi Gerry. Povrh tega prevzemanje krivde nase le odvrne misli od ugrabitelja, meni. "Nekdo je šel v sobo in jo ugrabil!“

Kate in Gerry se najbolj bojita, da je njuna deklica v rokah pedofila.
Kate in Gerry se najbolj bojita, da je njuna deklica v rokah pedofila. FOTO: Reuters

Kate pojasnjuje, da je knjigo napisala zato, da bi javnost izvedela resnico, pa tudi, da bi ovrgla namigovanja o njuni vpletenosti v izginotje. Meni, da je Maddie ugrabil nekdo, ki je družino opazoval dlje časa. "Ne verjamem, da je šel nekdo samo mimo in ob tem ugrabil otroka.“

Šokira jo dejstvo, da bi bila njena hčerka zdaj stara osem let. "Včasih opazujem osemletne deklice in si jo poskušam predstavljati. Ne gre.“ Dvojčka Amelie in Sean, ki sta zdaj stara šest let, sta ji nekakšen vir tolažbe. Sean je mamici obljubil: "Ko bova velika, bova midva poiskala Maddie!“

Knjiga s 384 stranmi bo objavljena v četrtek, prav na dan, ko bi Maddie dopolnila osem let.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
09. 05. 2011 12.39
+2
Knjiga najbrž ne bo slaba, a vseeno jo je treba brati s tendenco, da vse kar je navedeno ni nujno tudi res, saj zgodba temelji na subjektivnem gledišču in doživljanju. "Katein največji strah je, da je Madeleine ugrabil pedofil." Kdo sploh pomisli najprej na pedofila (pedofilko) ... a niso druge možnosti prednostne. Že tak osnoven kiks lahko postavi celotno zgodbo pod dvom, njeno resničnost, oz. verodostojnost pripovedovalca. "Kdo sploh pomisli na ugrabitev otroka v majhnem turističnem letovišču?" Trivialno vprašanje. Sploh ni važno kje je možna tarča, temveč kdo je tarča, ...ali ni važen kraj, temveč motiv za dejanje. "Kate pojasnjuje, da je knjigo napisala zato, da bi javnost izvedela resnico, pa tudi, da bi ovrgla namigovanja o njuni vpletenosti v izginotje." Morda, a motiv lahko tudi drugačen. "Ne verjamem, da je šel nekdo samo mimo in ob tem ugrabil otroka." Jaz tudi ne... a ne gre zato, nevem zakaj kazati na ugrabitev ...vsak primer se morati reševati brez prepostavljanja, kaj naj bi bilo, ker je subjektivno, in vodi le v eno smer, kar je napak, ...k reševanju je trepa pristopiti povsem objektivno, brez prepodtavljanja, prepričanj vnaprej, ...temveč dopuščati vse možnosti. Kajti če se nekaj predpostavi je vsa preiskava usmerjena le v to predpostavko, in se negira vse druge možnosti, in kaj tudi spregleda, in je rezultat takšen kot je, negativen, porazen. Pri večini preiskav raznih zločinov in nesreč, ipd. naletimo na ta problem, ki se kaže v različnih variantah. V nekaterih primerih so na določenih nivojih namerna prikrivanja, podtikanja dokazov, preusmerjanja preiskovalcev, zavanja itd. Rezultat je na koncu takšen, da ustreza določenim interesom, med tem ko vpleteni, oz. bližnji prave resnice ne poznajo. Za določenimi, na videz običajnimi primeri (tudi izginotja otrok), so ozadja, ki bi ljudi pošteno šokirala, če bi izvedeli zanje. To kar izvemo, se objavi javno, tudi svojcem, je zgolj površina.
bababu
09. 05. 2011 05.02
+2
Grozno... Ampak ne morem mimo dejstva, da sta otroke uspavala s pomirjevali, da sta lahko sla na vecerjo....
ZALJUDI
09. 05. 2011 01.54
še otrokovo dušo prodajata,sramota res
ZALJUDI
09. 05. 2011 01.52
+1
otroku apaurin,sama pa na koko grupnega...
Ulikses
09. 05. 2011 00.55
+2
dusan.djogic 08.05.2011, 21:11 -11 Zame sta kriva... Tako majhnih otrok se ne pušča same samo zato, da sta šla lahko žurat... Zdaj bi rada s to nesrečo še služila... FUJ, jih ni sram... podpis!!! kriva sta sama, nastradala pa je hčerka...hm...le kako je to lahko dejanje zrele odrasle osebe?!
kaktus8
22. 06. 2019 19.30
Ulikses
09. 05. 2011 00.53
+1
McClain 08.05.2011, 21:37 17 Po moje bo ves denar od knjige sel v sklad za pogresano deklico, tako da ne obsojajte spet kar na pamet. Dvomim da bosta za ta denar sla na Karibe. Ce tako mislite ste, bog vam pomagaj, bogi na umu in dusi. ti pa si silno omejen, naiven in skrajno nezrel. veš kolko staršev zanemarja svoje otroke?! ne bi mogel verjeti, koliko!!! veš koliko staršev služi na račun bede lastnih otrok?! ogromno!!! veš koliko staršev je že ubilo ali prodalo lastne otroke zato, da so lahko potem služili s takimi cenenimi marketinškimi podvigi?! preveč!!! a res misliš, da res zrela osebnost pusti 5 letnega otroka samega v tujem kraju, sama a gre žurat s partnerjem celo noč in se ga zapijat in drogirat?!?!?!? dej, lepo te prosim. ti tudi nimaš otrok, kar je razvidno iz tvojih komentarjev, če pa jih imaš, bog jim pomagaj, raje jih daj v posvojitev, bo manj škode za njih.
Ulikses
09. 05. 2011 00.48
ni 3x za rečt, da sta hčerko lepo prodala, zdej pa služita z raznimi marketinškimi akcijami tipa knjiga, film, itd itd. pa mogoče še kakšna zavarovalnina, itd itd.
saintjozef
08. 05. 2011 23.59
+1
Omamit otroke in odit na zabavo? Naj napiše še eno knjigo, da bo javnost resnično izvedela resnico.
dreko123
08. 05. 2011 23.56
pa nehajte že poročat o tej tamali, vsak dan umirajo in izginjajo taki otroci pa o nebenem ni nobene besede... ne vem kaj vam medijem ni jasno in tem dvem medijske pozornosti željnim staršem ki pašeta naravnost v arest! raje objavite kaj o Maji Keuc kot pa da spet to tamalo vlačite po zobeh... sramota 24ur!
Bar Dxt
08. 05. 2011 23.17
Upam da jo bodo detektivi našli čeprav je malo verjetno, deklica bo čez čas že mela sprane možgane da več ne bo vedela kdo ji je oče in mama, ali pa so jo že ubili.
Boorek.Osama
08. 05. 2011 22.50
paveste, da je po tistem kruto umrlo že na miljone nedolžnih otrok? od lakote,vojne, staršev, ugrabitev, mučenja... a vi še kr medi pa medi pa medi... kaj to denar naredi!
Lepidoptera1
08. 05. 2011 22.11
+1
tkole... če se odločte imet otroka to pomeni tudi velko odgovornost... v tem primeru sta bla starša silno neodgovorna, ker svojega otroka NIIIIIKOOOOOOOOLI, NIKOLI(!!!)I NE MORŠ pustit samega... lahko, da se grdo sliši, samo starša se mi niti malo ne smilita, ker če bi jima njun otrok pomenil več od kozarčka in ure zabave, se to nebi zgodilo... sorry!
ncnau
08. 05. 2011 21.57
Služit na tak način...ogabno...
Kriko07
08. 05. 2011 21.49
Lep pozdrav...Čeprav je minilo 2 leti al sem se mogoče zmotil... Pač Sožalje ampak 2 leti 8 let starega otroka mislm da so jo že čist spremenil...
McClain
08. 05. 2011 21.37
+1
Po moje bo ves denar od knjige sel v sklad za pogresano deklico, tako da ne obsojajte spet kar na pamet. Dvomim da bosta za ta denar sla na Karibe. Ce tako mislite ste, bog vam pomagaj, bogi na umu in dusi.
McClain
08. 05. 2011 21.34
+2
dusan.djogic, da se nisi mal prenaglil. Vcasih je dovolj trenutek in otroka ni nikjer vec. Sam jih verjetno nimas, da takole posplosujes situacijo pa poznas le na 2.500 km. Res ste neki silni detektivi tule gor in silno pametni.
azzurro911
08. 05. 2011 21.21
-1
še kr nabijate s to maddie, aleluja
poetess
08. 05. 2011 21.13
+1
...mislim, da bolj hudo ne bi moglo biti... meni se smilita, ne glede na krivdo...
Dušan Djogi?
08. 05. 2011 21.11
-2
Zame sta kriva... Tako majhnih otrok se ne pušča same samo zato, da sta šla lahko žurat... Zdaj bi rada s to nesrečo še služila... FUJ, jih ni sram...
nekdo...
08. 05. 2011 20.57
vzhod otroke sem mel pred 30leti in že takrat je to bila NEODGOVORNOST! VSAJ ZA MENE