Tujina

Nad Trumpa se zgrinjajo črni oblaki

New York, 14. 09. 2016 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Newyorški pravosodni minister je zaradi številnih poročil o kršitvah sprožil preiskavo Trumpove dobrodelne fundacije. Na republikanskega predsedniškega kandidata pa se je spravil tudi predsednik Obama, ki je svojim privržencem tudi zabičal, naj volijo Clintonovo, kot bi volili njega.

Demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton, ki počiva zaradi pljučnice, bo v četrtek nadaljevala svojo predvolilno kampanjo. Po prekinitvi ji pomagajo drugi demokrati na čelu s predsednikom ZDA Barackom Obamo, ki si je v torek v Philadelphii močno privoščil njenega republikanskega nasprotnika Donalda Trumpa in medije.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: AP

Obama je v Philadelphii zbral okrog sebe mlade in manjšine, torej iste ljudi, ki jih je leta 2008 zbral zato, da porazi Clintonovo v boju za demokratsko predsedniško nominacijo. Tokrat jim je zabičal, naj zanemarijo hrup resničnostnega šova, ki ga zganja Donald Trump, in se zavedo, da je zadeva resna, ter gredo 8. novembra volit Clintonovo, kot bi volili njega.

Obama je publiko zaprosil, naj bo prizanesljiva, ker bo malce udrihal, in dejal, da ni nobene resne primerjave med kandidatoma. Clintonova naj bi bila nepošteno izpostavljena dvojnim standardom, a gre naprej, se bori in skrbi za Američane, čeprav ti tega vedno ne znajo ceniti. Medijsko pokrivanje te najbolj nenavadne kampanje doslej je po Obamovih besedah površno, Trumpu pa nenehno preveč dovoli brez kakšnega resnega izziva.

Na eni strani imaš kandidatko, ki je objavila za desetletja svojih davčnih napovedi, na drugi strani pa kandidata, ki v desetletjih noče objaviti ničesar. Trump hvali Putina kot trdnega voditelja zato, ker napada manjše države, zapira nasprotnike, nadzira medije in poganja ekonomijo v recesijo. To je za Trumpa vzor. Zanj je Amerika prizorišče zločina in upa, da bo prestrašil dovolj ljudi za zmago na volitvah, je med drugim dejal Obama.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: AP

Vodja demokratov v senatu Harry Reid iz Nevade je medije opozoril, naj ne pretiravajo z zdravjem Clintonove in malce pogledajo tudi 70-letnega republikanskega kandidata, ki ni vitek in se nenehno hvali, kako ima rad hitro prehrano. Trump svojih zdravstvenih informacij noče objaviti, čeprav to zahteva od Clintonove. Šefica njegove kampanje Kellyanne Conway je na ameriški televiziji MSNBC podobno zahtevala več informacij o Clintonovi, na vprašanje, če bo Trump storil enako, pa se je sklicevala na pravico do zasebnosti.

Medtem pa je newyorški pravosodni minister Eric Schneiderman, ki podpira demokratko Hillary Clinton, povedal, da vodi preiskavo dobrodelne fundacije Donalda Trumpa zaradi številnih poročil o kršitvah. Schneiderman republikanskega predsedniškega kandidata že toži zaradi tako imenovane univerze.

Schneiderman je preiskavo sprožil predvsem zaradi poročil časopisa Washington Post in ameriške tiskovne agencije AP. Trump menda vse od leta 2008 svoji dobrodelni fundaciji ni namenil niti dolarja, ampak je iz nje med drugim vzel 20.000 dolarjev, da si kupi lastni portret.

Fundacija je nakazala 25.000 dolarjev za kampanjo pravosodne ministrice Floride Pam Bondi leta 2013. To je bilo v času, ko se je odločala, ali se bo pridružila Schneidermanu v tožbi proti Trumpu zaradi njegovega nepremičninskega tečaja, ki ga je imenoval Trumpova univerza.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

Bondi se potem ni odločila za tožbo, Trump pa je plačal 2500 dolarjev kazni, ker je denar iz fundacije porabil za politične namene. Trump in Bondi odločno zanikata, da bi bila njena odločitev proti tožbi povezana s politično donacijo.

Vendar je Trump na primer januarja v Iowi dejal, da je vedno plačeval politikom zato, da mu potem "poljubljajo rit" in storijo zanj vse, kar potrebuje, ko jih pokliče. Zaradi plačila Bondi kongresni demokrati zahtevajo uradno preiskavo pravosodnega ministrstva ZDA.

Republikanci pa Schneidermana napadajo, da podpira Clintonovo in opozarjajo, da naj raje preišče Clintonovo fundacijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1063544
15. 09. 2016 08.19
+1
UUUUUUU.... ker je Clintonova popolna in brez napak (glasovanje NAFTA, Vojna v Iraku, Vojna v Libiji, afera Bengazi, afera e-maili, zloraba položajev, prejemanje podkupnin iz ZAE, afera Clinton fundation, itd) je Trump pravi kriminalec.. hehhehe.. To so zadnji poskusi diskreditacije Trumpa.in očitno je da ne deluje.... In kaj bi še dodal, Če Obama podpira Clintonovo, potem zdaj celi svet ve kdo in kaj v resnici je Obama (Nobelovi nagrajenec za mir ki trenutno vodi 3 vojne). Skratka, lažnjivi zavajajoči kriminalci. Kar pa niste napisali dragi 24ur pa je dejstvo da nov predsednik izbira tudi Vrhovnega sodnika, in oseba ki jo ima Trump v mislih uživa POLNO podporo velike večine državljanov, in tega jim nihče ne more vzeti. Ko Trump pride na oblast, pomeni za ZDA popolni politični reset in ponovno vladavino prava. In tega se ti pajaci zelo zelo hudo bojijo. Ker ko bo vrhovni poveljnik v javnost začel spuščati resnico zadnjih 3 predsednikov in njihovih služb, se bodo kotalile glave. Za to pa bo poskrbel ravno novi Vrhovni sodnik. Skratka, vsi ti kriminalci so ga nadrljali grdo...
Al83
14. 09. 2016 21.03
+1
Ko smo že pri fundacijah, kaj je bilo že z Klinton fundacijo in tistimi ubogimi otroci na haitiju. Pa če je mela res plučnico, mislite, da je bilo pametno, da je objemala cel dan otroke, ki nimajo še zgrajenega imunskega sistema za photo opse. Men se zdi to zelo nepremišljeno. Pa njeni agentje? Ji ni nič mar, če jih okuži. Ali pa množice, pred katerimi bi morala nastopati. Sicer pa to pljučnico teorijo fura samo njena kampanja in mejn stream papagaji kot so 24 kur. Druge govorice gredo o krvnem strdku, parkinsonovi in epilepsiji. Slišal sem pa že tudi o možganskem raku, ki naj bi ga že enkrat skrivaj operirali, a ji naj bi mestaticirav. Govori pa se tudi, da v rokah nosi neko kovinsko reč, da ko izgubi zavest agentje slišijo tlesk kovine ob tla in hitro prihitijo k njej. Naj pa bi imela tudi slušalko med intervjuji, ker postaja pozabljiva, ne vem mogoče zaradi tumorja. Fura se pa okol itak v na črno prefarbanem rešilcu, ki so ga morali predelati, da se spusti bližje k tlemi, ker ni več sposobna prestopiti štenge. Tako, da nebi glih reku, da se nad Trumpom zgrinjajo črni oblaki. Bi prej reku ravno obratno.
felix58
14. 09. 2016 21.03
+1
ne vem kaj ti treba to gospod Trump...
.jest
14. 09. 2016 18.40
+4
24ur, zakaj nič ne pišete, kako vse manj razsodno Hilary tožita ameriška državljana za umor sina?
ivan.z Doba
14. 09. 2016 16.29
+3
Kdo pa sedaj Trumpu poljublja rit?
Infraping
14. 09. 2016 16.17
+1
vse sam de ne bi, res
Infraping
14. 09. 2016 16.16
+6
za plučnco, ja. pa ka še. lažnivci in fabrikanti. vi, 24ur, pa sam proti trumpu, si bo zapomnu slovenijo ko zmaga. in prav je tako, melanija bo pa še z lažjim srcem avstrijka.
felix58
14. 09. 2016 20.38
+1
eh, vedno pa taki ne zmagajo.....tudi amerigi nekaj vedo, ne sam slovenci
number46
14. 09. 2016 15.25
+7
Zbirate med Pepsi in Coca Colo kod, da je velika razlika .
DeBill
14. 09. 2016 15.36
+3
je, ker je v eno notr dodan warmangerski prašek
Rolo956
14. 09. 2016 15.17
+16
komantar ki je bil 1krat zbrisan: "no no dragi 24iq. Crni oblaki se zgrinjajo nad killary, saj je ona tista, kateri niti zdravje vec ne drzi. ona je tista ki je lutka bankirjev, ki so s pomocjo denarja (ki ga printajo oni sami), in posledicno dolga, ki se sam sproti generira, zasuznjili clovestvo. (Za vse ki ne razumete. Doloceni ljudje sprintajo denar, ki ti ga posodijo, ti pa  jim ga moras vrnit skupaj z obrestmi, ki pridejo od kod? ja od istih ljudjeh, ki so ti posodili denar na prvem mestu. Ker se dolg samo kopici in ker ne mores odplacat dolga si primoran delat za "njih" in voila, si ze suzenj). Zaradi tega je hitlery tudi oproscena v situacijah v katerih bi vsak normalen clovek sel v zapor, prav tako pa je trump tisti, ki mora placevat kaznisaj, se tu lepo vidi kaj je v interesu globalni eliti. Ampak hvala internetu da lahko informacije potujejo instantno po svetu. Samo zaradi tega je mozno videt kaj takega oz je mozno videt zakaj je trump vseeno bolsa opcija kot hillary ceprav bi si tut trump zasluzu da ga nekdo obesi za jajca. 24iq. Standardni copy-paste varianta, tak da kr brisi. LP"
Uporabnik981904
14. 09. 2016 15.43
+4
brisal tudi tole : Potem bi en koleno byby šus dobila cela amerika RES HUDE FACE DELUJEJO NA WEB-u komercijalke
Uporabnik981904
14. 09. 2016 14.50
+0
berglund, cvikel, kos, klemenčič, paprotnik, ferlinc, ........ pomagajte USA
ivan.z Doba
14. 09. 2016 16.32
+2
Morda bi pa Ivan vskočil? Saj je nekaj skakal tam okoli, pa ni bilo nikakršnega zanimanja zanj. Edini od slovenskih neoliberalcev. Brca v riti? Ali je šlo za poljubljanje o katerem govori Trump?
felix58
14. 09. 2016 13.48
ah kaj, si je že zaslužo
milan-hisan
14. 09. 2016 13.42
+10
Trump-fobija na 24ur se nadaljuje...
dannyer
14. 09. 2016 13.41
+9
Pop teve kopira cnn ,ki so priznali da so naredili vse da jo promovirajo . to izjavo novinarja imaš na you tube .pač ne kredibilen medij .
dannyer
14. 09. 2016 13.37
+11
Davčna in tožilec preiskuje fundacijo hilleri tam se naj bi odvijali veliki korupcijski škandali . naši mediji pa poročajo spet meglo. Mediji se celo posmehujejo obupani hilery in obami . ko so spet zavajali z ne resnicami . Kongres bo sprožil postopke zoper hilery . med tem ko se v ameriki dogaja korupcija pred nosom .vedno več volivcev prihaja do trumpa .
seljak+
14. 09. 2016 13.09
+14
ali je hilari se sploh ziva ?
seljak+
14. 09. 2016 13.30
+4
ne ni...sam morm pisat po ovinkih zalostna je ta demokracija
seljak+
14. 09. 2016 13.08
+9
Demokrati v paniki : Na izredni seji odločili namesto Hillary Sanders
Uporabnik1175947
14. 09. 2016 12.57
+9
Demokrati so se sami ustrelili v koleno; če bi "dovolili", da v interni tekmi zmaga Sanders, bi bile volitve že odločene.
ni_mi_vse_eno
14. 09. 2016 12.46
+6
Raje ne poglejmo Clintonove fundacije in njihovih malverzacij, ampak pozornost preusmerimo od Parkinsonove bolezni Clintonove v Trumpove domnevne malverzacije.
emilzapata
14. 09. 2016 11.29
+18
že ves čas, ko je ameriški predsednik Obama, imam občutek, da on deluje na nižjem intelektualnem nivoju, kot dosedanji predseniki. Prehiteva ga celo Busch mlajši. Tako da zanesljivo temnopolti ne bodo kmalu ponovno izvoljeni.
CestniKolesar370Wattov
14. 09. 2016 11.58
+13
Obama je medrasna razmerja Američanov pahnil nazaj za 50 let. K temu je pripomogel še Sanders, ki je temnopoltim obljubljal neke reparacije. Vstalo je gibanje Black lives matter, katero je podobno KKKju, ampak v temnopolti preobleki. Če gre skupina ljudi na ulice kjer se derejo "hočemo mrtve policaje", jo je treba označiti za teroristično. Ampak Obongo tega ne bo naredil.
Kollerik
14. 09. 2016 12.55
+3
na kratko, vsi so po tvoje torej krivi samo "vaši" ne.... zveni nekam znano... :))
ljx
14. 09. 2016 11.25
+5
Obami bi odgovarjal da se odpovejo volitve,ker bi on potem lahko z executive ordrjem vladal v nedogled kot emperator.NDAA si je sam podpisal.