Tujina

Nad Trstom in v Istri divjalo neurje

Trst/Pulj, 13. 06. 2016 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nedeljo se je močno neurje razbesnelo na severu Jadrana. V Istri so se razbesnela neurja z obilnim deževjem, vodnimi trombami in točo, v Trstu pa so meteorne vode poplavile številne ulice in trge v starem delu mesta.

Nad zahodnim delom hrvaške Istre so se v nedeljo razbesnela neurja z obilnim deževjem, vodnimi trombami in točo. O neurjih so v nedeljo zvečer poročali tudi iz Trsta, kjer so bile zaradi močnega deževja poplavljene številne ulice in trgi v starem delu mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po pisanju tržaškega dnevnika Il Piccolo je v Trstu v nedeljo zvečer v manj kot dveh urah padlo 24 milimetrov dežja. Zaradi velike količine vode so se dvignili številni kanalizacijski jaški, poplavljene so bile številne ceste, ulice in trgi, tudi Trg edinosti. Poplavilo je tudi več lokalov in trgovin ter nakupovalni center Torri d'Europa, zaradi česar je nastala precejšnja gmotna škoda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tem so močna neurja z obilnim deževjem in točo ter občasnim močnim vetrom zajela zahod hrvaške Istre. Po navedbah hrvaških medijev so zabeležili tudi tri vodne trombe, in sicer blizu Poreča in Vrsarja, a niso povzročile škode. V Kanfanarju in Novigradu je padlo 25 milimetrov dežja, še nekoliko več pa v Kvarnerju, kjer so v krajih Kukuljanovo in Selce zabeležili 31 milimetrov padavin. O izredno močnem neurju poročajo tudi iz Makarske, kjer so meteorne vode poplavile številne ulice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
13. 06. 2016 14.41
-2
sou what pa to
proofreader
13. 06. 2016 16.42
+0
flojdi
13. 06. 2016 17.31
+2