Tujina

Na pogrebu umrlo več policistov

Moskva, 19. 08. 2012 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na pogrebu v nemirni ruski republiki Ingušetija na Severnem Kavkazu je odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo najmanj sedem policistov. Le nekaj ur pred tem pa sta zamaskirana napadalca v strelskem napadu na mošejo v Dagestanu ranila osem oseb.

V nemirni ruski republiki Ingušetija na Severnem Kavkazu je danes odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo najmanj sedem policistov, več oseb pa je bilo ranjenih, poroča BBC.

Zgodilo se je na pogrebu policista, ki je umrl v soboto. Bomba se je sprožila prav v trenutku, ko so policisti vstopili na dvorišče hiše, v kateri je pogreb potekal.

Napad je izvedel samomorilski napadalec, ki je imel eksplozivno napravo pritrjeno na svoje telo, in je tudi sam umrl.

Eksplozija v Ingušetiji-1
Eksplozija v Ingušetiji-1 FOTO: Reuters

Le nekaj ur pred tem pa je do nasilja prišlo tudi v bližnjem Dagestanu. Zamaskirana neznanca sta s streli napadla okoli 70 vernikov, zbranih v mošeji ob koncu muslimanskega svetega meseca ramazana. Mošejo sta po napadu zapustila, v njej pa pustila dve eksplozivni napravi, pri čemer se je ena sprožila.

V streljanju in eksploziji je bilo ranjenih osem oseb, drugo eksplozivno napravo pa je policistom uspelo deaktivirati in uničiti, so sporočili iz ruskega preiskovalnega urada, ki je že začel preiskavo dogodka.

Predsednik Ingušetije Junusbek Jevkurov, ki je incident označil za teroristični napad, sicer domneva, da bi pri incidentih lahko šlo za usklajeni dejanji.

Ruska vlada se sicer že več let bori z nasiljem na območju Kavkaza, kjer delujejo številne muslimanske separatistične skupine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visoki
20. 08. 2012 05.33
-2
končno dobra novica
KosezVeliki
19. 08. 2012 11.58
+6
Vera miru in strpnosti zopet v akciji ! Ocitno bo treba zopet ustanoviti red plemenitih in poniznih Vitezov Templarjev, da bodo varovali romarje na poti v sveto dezelo.
Infadel_no1
19. 08. 2012 14.31
+1
Čudno da tukaj ne zagovarjaš teroristov! Res presenetljivo!
franeKangler
18. 06. 2013 23.01
če bi bilo to v afganistanu, bi bili američani krivi. torej so zdej rusi krivi?