Slovenija

HSE pri Hrastniku odprl največjo sončno elektrarno v državi

Hrastnik, 08. 04. 2022 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
3

Na nekdanjem degradiranem območju pri Hrastniku, kjer je bilo odlagališče za pepel in žlindro iz nekdanje trboveljske termoelektrane, zdaj stoji največja sončna elektrarna. Holding Slovenske elektrarne je lani maja začel gradnjo te po dimenzijah in proizvodnji največje sončne elektrarne v Sloveniji, ki bo letno proizvedla več kot tri gigavatne ure električne energije, kar zadostuje za letno potrebo približno 800 povprečnih slovenskih gospodinjstev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
08. 04. 2022 21.15
-1
janez na vse pretege orgira,da bi bila udeležba na volitvah majhna.boji se resnice,da ga razen njegovih ministrantov nihče ne mara.
zibertmi
08. 04. 2022 21.13
+1
Zanimivo... O tej hrastniški sončni elektrarni lahko na straneh občine Hrastnik, Sončne zadruge in društva Fokus preberemo, da naj bi bila zgrajena in začela obratovati šele konec poletja 2022. A tako, kot je s svojo karizmo menda pregnal virus in golorok pregnal pandemijo, bo PV tudi kar iz lufta začel delati elektriko. Ja, če se mudi, se mudi. A je povedal vsem zainteresiranim za zelene tehnologije, da je ob tistih silnih milijardah iz sklada za obnovo, ki naj bi jih zrihtal Janša, sklad za zelene subvencije že od začetka marca prazen? Da se lahko investitorji v sončne elektrarne žalijo le še na tramvaj komande? Celo dodatna stredstva v višini 15 mio € za to leto, ki jih je včeraj obljubljal, menda v proračunu sploh niso predvidena. A bo Janša nocoj gost pri Pirkoviču, da nam razloži kako se iz nič dela elektrika? Ali kako se žejne čez vodo vodi?pridite v zasavje boste videli še več nameščenih elektraren na strehah blokov in nakupovalnih centrov,ki so tam že desetletje ali več pa nobena ne da niti wtta elektrike,ker sploh niso priklopljene ,so bolj za pranje financ kot dobrodelna organizacija vrtnica v lasti sds
zibertmi
09. 04. 2022 08.08
+1
ne vem zakaj dajete minuse ,če dejstev ne poznate.ste rers zdresirani.stvari ,ki so strarejšega datuma niti nimajo kablov in ostalih stvari,ki bi lahko v omreje dajale elektriko.največja elektrarna naj bi začela delovati kot piše.noben janez ne mote prehitevati poteka tega dela.tudi vrtovec bi gradil od mikrofona do lopate čez noč-pa to ravno ne gre.v tem času pa bi vse napihnili,po volitvah pa iz tega ne bo nič