Tujina

Na obalo Mozambika naplavilo del letalskega repa, ki naj bi pripadal malezijskemu MH370

Maputo, 02. 03. 2016 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna je na obalo Mozambika naplavilo razbitine letala, ki naj bi bile del boeinga 777. Ker je edino pogrešano letalo tega tipa izginulo malezijsko letalo MH370, so naplavljene razbitine poslali v Malezijo, kjer bodo preiskovalci ugotavljali, ali gre res za razbitine pogrešanega letala.

V iskanju že skoraj dve leti pogrešanega potniškega letala družbe Malaysia Airlines se morda obeta preboj. V Mozambiku so našli razbitine, za katere po današnjih navedbah malezijskega ministra za promet Liowa Tionga Laia obstaja velika verjetnost, da so del boeinga 777, istega tipa, kot je bilo pogrešano letalo.

"Glede na prva poročila je velika verjetnost, da razbitine, najdene v Mozambiku, pripadajo boeingu 777," je na Twitterju zapisal Liow.

Ameriška televizija NBC je pred tem ob sklicevanju na ameriške, avstralske in malezijske preiskovalce poročala, da so ob vzhodni afriški obali med Mozambikom in Madagaskarjem našli del letala tipa boeing 777.

Po besedah Liowa Malezija sodeluje z Avstralijo, ki sicer koordinira iskanje pogrešanega letala v Indijskem oceanu, da bi najdeni domnevni kos letala podrobneje preiskali.

Malezijski minister je ob tem opozoril, da je treba še potrditi izvor najdenega predmeta in da se morajo vsi izogniti neprimernim ugibanjem, ker trenutno še ne morejo sklepati, ali gre res za del pogrešanega letala.

Julija lani je na francoski otok Reunion naplavilo del letalskega krila, za katerega se je izkazalo, da je del pogrešanega malezijskega letala MH370.
Julija lani je na francoski otok Reunion naplavilo del letalskega krila, za katerega se je izkazalo, da je del pogrešanega malezijskega letala MH370. FOTO: Reuters

V torek 8. marca bosta sicer minili dve leti, odkar je letalo na letu MH370 z 239 ljudmi na krovu na poti iz Kuala Lumpurja v Peking izginilo z radarjev. Preiskovalci ugibajo, da se je letalo preusmerilo proti južnemu Indijskemu oceanu, kjer naj bi tudi strmoglavilo v morje.

Iskalne akcije se osredotočajo na južni Indijski ocean, saj je letalo po izračunih najverjetneje strmoglavilo tam, a doslej niso našli še ničesar.

Junija lani je letalsko razbitino naplavilo na otok Reunion in kasneje so potrdili, da gre za del krila pogrešanega letala. Na Reunion naj bi ga zanesli morski tokovi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tali?ni tom
02. 03. 2016 20.03
na delu najbrš piše da je od izgubljenega letala! hecno! kako se pojavljajo deli!
jzkzfzmz
02. 03. 2016 16.05
-8
Pa ja. Kar plavalo nje. Verjento bo še kakšen potni list zraven.
Sloncek_boncek
02. 03. 2016 16.42
-1
komunjara 1
02. 03. 2016 17.09
-3
ovit v folijo..... ker pac vsi ki grejo na avion ovijejo pass v folijo
bandit1
02. 03. 2016 17.46
-1
Al pa jih vržejo stran, da ne vedo kdo so.