Tujina

Na napovedanem spopadu aretirali 700 huliganov

Moskva, 15. 12. 2010 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Moskovska policija je aretirala več kot 700 ljudi, da bi preprečila izbruh etničnih spopadov po umoru nekega nogometnega navijača. Do aretacij je prišlo na napovedanem uličnem spopadu, ki je bil odgovor na dogodke prejšnjega tedna.

Operacija moskovske policije - 6
Operacija moskovske policije - 6 FOTO: Reuters

Tiskovni predstavnik moskovske policije Viktor Birjukov je povedal, da so okoli 400 ljudi aretirali na železniški postaji Kijevskij, kjer je več kot 1000 pripadnikov specialnih enot čakalo na napovedan ulični spopad.

Policija je zasegla več zračnih pušk, nožev, kijev in paralizatorjev. Po Birjukovih besedah so po celotnem središču mesta okrepili policijske patrulje.

Govorice o spopadu na železniški postaji Kijevskij so se po izgredih okoli 5000 nogometnih navijačev in pripadnikov skrajnih desničarskih skupin, v katerih je bil ubit navijač moskovskega nogometnega kluba Spartak, razširile preko interneta. Muslimanske tolpe naj bi tako načrtovale protinapad, glavno rusko nacionalistično gibanje pa je svoje privržence pozvalo, naj se uličnega spopada na postaji Kijevskij udeležijo oboroženi.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dolenjc3
17. 12. 2010 09.52
Pri nas pa mora specialna policija mirno gledati huligane, kako razbijajo in se pretepajo. Taka je pri nas zakonodaja...ščiti huligane, tajkune, skorumpirane politike...neplačevanje prispevkov je običajna praksa v gospodarstvu, glupi Borat pa podaljšuje delovno dobo, namesto, da bi neplačnike prispevkov zaprli. V Italiji bo podjetnik zamudil 2 tedna s prispevki za svoje delavce, pa ga pridejo financarji iskat na dom in v arest odpeljejo, nakar v enem tednu prisilno izterjajo manjkajoči denar. Sledi 3-6 mesecev zapora in huda kazen. Slovenija - raj za lopove in huligane.
hecate
15. 12. 2010 23.42
ma da bi mi mel tako vojsko pa policijjo si naši sosedi nebi upal kremplou stegovat po našem ozemlju...sam kaj k smo ena uboga kura s še bl kurjimi politiki in državnimi organi :(
SLOVANSKI
15. 12. 2010 23.13
+1
so norci te ja, jst se ne grem tepsti na -30, veste kak ucinek ma to, ce se stepejo poleti na morju,bolecin ne obcutijo. russian style, hard style
lolekibolek
15. 12. 2010 23.09
gjah
15. 12. 2010 22.11
Rusi vsaj znajo pokazati, da so oni šef v njihovi državi