Tujina

Na letu iz Istanbula v Pariz odkrili nenavadno prtljago - otroka

Pariz, 09. 03. 2016 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od potnikov je opazil, da se v ročni prtljagi ženske, ki je sedela v zadnjem delu letala, nekaj premika. Na sumljivo dogajanje je opozoril posadko, ta pa je žensko prosila, naj odpre torbo. V njej so našli leto ali dve starega otroka. Ob pristanku so žensko aretirali, policija pa še ne ve, ali sta otrok in ženska sploh v sorodu.

Ko je bilo letalo družbe Air France na pol poti iz Istanbula v Pariz, so na njem odkrili "slepega potnika". V ročni prtljagi neke ženske so namreč našli otroka, starega eno ali dve leti.

Eden od potnikov je za Planet.fr dejal, da je nekdo opazil, da se v torbi ženske, ki je sedela v zadnjem delu letala, nekaj premika. "Ženska je sedela zadaj, ob sebi pa je imela torbo iz blaga, ki jo je v nekem trenutku želela odpreti. Nekdo v sosednji vrsti je opazil, da se v torbi nekaj premika," je pojasnil potnik. Dodal je, da je nato ta potnik na sumljivo dogajanje opozoril letalsko osebje.

Air France
Air France FOTO: AP

Ko je letalsko osebje pristopilo do ženske in jo prosilo, da odpre torbo, so v njej našli "otoka, starega eno ali dve leti," je dejal potnik.

Osebje je nato žensko posadilo na sedež v sprednjem delu letala, ob pristanku na pariškem letališču Charles de Gaulle pa so jo predali policiji, ki je žensko aretirala.

Potniki na letalu so bili ob odkritju otroka v prtljagi pretreseni, poročali pa so, da je bilo z otrokom vse v redu in da ni utrpel vidnih poškodb.

Letalska družba Air France je incident potrdila, več informacij pa niso posredovali. Francoska policija je dejala, da še ni jasno, ali sta ženska in otrok v sorodu. Ena od možnosti, ki jih preiskujejo, je, da so otroka pretihotapili v Evropo prek kriminalne združbe.

Predstavnik družbe Air France je dejal, da je otrok "potoval brez vozovnice". Čeprav za otroke, stare do dveh let, ni treba kupiti vozovnice, morajo spremljevalci zanje vseeno plačati letališke takse, prav tako pa morajo tudi otroci imeti veljavne dokumente.

Francoska policija ni želela razkriti identitete ali narodnosti ženske. "Preiskava še poteka. Lahko le rečem, da so varnostni pregledi odgovornost letališč, v tem primeru istanbulskega letališča Ataturk," je še dejal predstavnik družbe Air France.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
10. 03. 2016 16.33
Taksa za otroka, ... saj ni predmet, ... no, za birokrate že, ...
Ramzess
10. 03. 2016 16.31
Najbrž še niso slišali za test DNK, ... pa saj niso zdravniki, a ne.
StašaLoko
10. 03. 2016 08.45
+5
Ne razumem kako ga je lahko pretihotapila na letalo. Kaka kontrola je to ???
123lolita123
10. 03. 2016 11.35
+2
Ramzess
10. 03. 2016 16.32
+1
Ja, tudi otrok mora skozi kontrolo in pregled.
STYLE100
09. 03. 2016 18.53
+13