Tujina

Na letališču Heathrow rekordno število potnikov in prve težave

London, 17. 07. 2012 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Londonsko letališče Heathrow se sooča z najbolj napornimi dnevi. "Smo v našem bojnem ritmu," pravijo na letališču, kjer so že začeli pristajati športniki z vsega sveta. Določene zaplete pa beležijo pri prevozu od letališča do olimpijske vasi.

Na tisoče tekmovalcev in spremljevalcev se je že napotilo proti olimpijski vasi in pripravljalnim taborom, londonsko letališče Heathrow pa se tako sooča z najbolj napornimi dnevi. Pristanki številnih športnikov iz 50 držav, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Londonu, ter njihovih spremljevalcev so za Britance namreč največji transportni izziv.

Olimpijci se zgrinjajo v London.
Olimpijci se zgrinjajo v London. FOTO: Reuters

V ponedeljek so na letališču Heathrow zabeležili 236.955 potnikov, s čim so popravili rekord z 31. julija 2011, ko je bilo na omenjenem letališču 233.562 potnikov. "Smo v našem bojnem ritmu," je ob tem dejal Nick Cole, predstavnik organizatorjev in vodja londonskega letališča. Cole je na letališče v ponedeljek vpoklical polovico od 1000 prostovoljcev, ki bodo med igrami pomagali na Heathrowu.

Nekoliko se je sicer zapletlo pri prevozu iz letališča v olimpijsko vas. Vozniki avtobusov, ki so vozili Američane in Avstralce, so s težavami našli cilj. Dvakratni svetovni prvak na 400 m z ovirami Kerron Clement je ob tem na Twitterju zapisal: "Hm, izgubili smo se za štiri ure. London, to ni dober prvi vtis."

Posebni vozni pas za vozila, s katerimi potujejo olimpijci.
Posebni vozni pas za vozila, s katerimi potujejo olimpijci. FOTO: Reuters

Tiskovni predstavnik ameriške olimpijske ekipe Patrick Sandusky je ob neljubih dogodkih sporočil, da so se zgodile nekatere napake, a so vseeno vsi prišli na svoj cilj varno in zdaj lahko začnejo priprave na največji dogodek v svojem življenju.

Organizatorji so opazili, da je nekaj avtobusov na poti med letališčem in olimpijsko vasjo izginilo, župan Londona Boris Johnson pa je ob tem pomirjal, da lahko ob tem potniki vidijo, kaj vse so v pripravah na igre postorili v Londonu.

Prevozne težave organizatorji sicer poskušajo rešiti s posebnim voznim pasom za olimpijska vozila, ki so ga odprli v ponedeljek in poteka ob avtocesti M4 od Heathrowa do centra Londona. Naslednji teden bodo zaprli še nekatere druge dele cest, na kar opozarjajo prebivalce Londona že več mesecev, kljub temu pa so imeli številni prebivalci ob odprtju olimpijskega voznega pasu obilico težav.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

goliinbosi
17. 07. 2012 12.04
+0
Če bi zaupali prevoze Alpetourju, se noben avtobus ne bi izgubil.