Tujina

Na Lampeduso v dveh dneh prispelo 193 migrantov

Rim, 17. 09. 2011 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pritisk priseljencev na Lampeduso očitno ne popušča. Tja je namreč v zadnjih dveh dneh prispelo skupno 193 migrantov iz Tunizije. Priseljence so prepeljali v tamkajšnji center za priseljence.

Priseljenci na Lampedusi
Priseljenci na Lampedusi FOTO: Reuters

V pretekli noči je na Lampeduso prispela ladja s 84 tunizijskimi priseljenci. Ker je plovilo na morju imelo težave, ga je obalna straža prepeljala na varno. Poleg tega je ponoči na južnoitalijanski otok prispel še en čoln s 17 tunizijskimi priseljenci. Že v petek pa sta na Lampeduso prispeli dve ladji s skupno 92 priseljenci na krovu.

Na otoku so sicer znova vznemirjeni zaradi velikega števila priseljencev, ki so preplavili Lampeduso. V zbirnem centru je trenutno okoli 1000 priseljencev, med njimi številni mladoletni. Tamkajšnji župan Dino De Rubelis je zato znova zaprosil za pomoč oblasti v Rimu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crnkamn
17. 09. 2011 22.18
hotshot: treba bo vse nazaj poslat posebej vse moske, zenske in otroci lahko kratek cas ostanejo in tisti pod 18 let. Ostali pa vsi nazaj, ce imajo slab sistem naj ga zrusijo, tam jim lahko pomagamo v tem je problem, ne v izkoriscanju njihovih dobrin. Njihove surovine so pomembne za cel svet in ni problem trgovat, a ce imajo vlado ki zapravlja za orozja, in je korupcija sveta potem imajo oni problem z lastnim sistemom in oblastjo ki jih zatira da bezijo vn ker ne morejo ziveti v lastni drzavi. to je sramota! Enkrat se bodo moral postavt na lastne noge, namesto da jim posiljamo tone riza vsako leto, da jih je zmerej vec, in da prezivijo nekaj tednov, jih je treba naucit kako se pridela hrano. Ce je njihov sistem sedaj prevec pokvarjen in nabavlja le orozje, je edina resitev da se sklest diktatorje z silo, pa zacnejo znova. To bo enkrat treba narediti zato, da nehajo z pritiski na nase evropsko gospodarstvo, ker zaradi tega imamo in vec kriminala, vec stroskov, vec brezposelnih lastnih drzavljanov, pravtako pa imigrante tudi izkoriscajo! Verjamem ce bi uvedli drugacno migracijsko politiko in pospeseno zaceli z skupnimi mocmi iskati resitve, da bi lahko vecina priseljencev z veseljem odsla nazaj v maticno drzavo, ce bi se standard izboljsal, morali pa bodo tudi sami prispevati da do tega pride. Tudi evropa ni postala to kar je zaradi tega ker bi ji nekdo samo dajal pomoc!
hot-shot69
17. 09. 2011 20.16
+1
Treba bo nehat izkoriščat Afriko, če hočemo rešit Evropo...