Domača scena
Oglas

Na Kaninu 3 metre naravnega snega!

Ljubljana, 14. 02. 2011 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sonce, pogled na morje in nepozabna smuka, to je Kanin! Obiskovalci se odločajo za tridnevni oddih, saj je po smučanju živahno tudi v dolini, na <a href = "http://www.bovec.si/video/" target="_blank"> Bovškem</a>.

POVEZANO SMUČIŠČE KANIN-SELLA NEVEA

Kanin
Kanin FOTO:
Letos, kot pravijo pri ATC Kanin d.o.o., Na Kaninu dogaja! Tako že vsi nestrpno pričakujejo 6. Freeride Battle Kanin 2011 (3. 3.–6. 3. 2011), tekmovanje v prostem smučanju in deskanju na snegu, ki bo tudi letos razveselilo vse adrenalina željne gledalce in pogumne smučarje. Tekmovanje je kvalifikacijsko za nastopanje v svetovni seriji Freeride World Tour.

Kanin je še vedno smučišče najbliže soncu, zato se smučarji radi zadržijo tudi na smučarski plaži s pogledom na morje. Obiskovalci se radi spominjajo nepozabnih razgledov vse tja do Tržaškega zaliva in smučanja po debeli odeji naravnega snega. Letos se lahko Kanin pohvali kar s tremi metri snega.

Proge so razgibane, njihova težavnost pa prilagojena vsem smučarjem. In tudi za lačne je poskrbljeno! Na smučišču lahko po novem obiskovalci okusijo tradicionalne bovške jedi, še posebej slastni so »bovški krafi«. Vsak petek, soboto in nedeljo je med 10. in 15. uro organiziran animacijski programi za otroke, radovedneži pa imajo možnost testiranja smuči v Ski test centru.

AKTIVNO TUDI PO SMUČANJU


Poleg smučanja na smučišču Kanin se obiskovalci navdušujejo nad organiziranim sankanjem po urejenem sankališču na Mangrtski cesti. Ko je v dolini dovolj snega se številne družine odločajo tudi za sankanje v Trenti in sankanje po cesti s Stola. Živahno je na smučišču v Logu pod Mangrtom, v slikoviti dolini pod Loško steno, kjer vsako leto poskrbijo za ljubitelje teka na smučeh. Smučišče v Logu je še posebej primerno za smučarje začetnike in ljubitelje veličastnih razgledov, saj sta nad dolino mogočni slovenski gori Jalovec in Mangrt.
Kanin
Kanin FOTO:

Kanin
Kanin FOTO:
UGODNA PONUDBA TURISTIČNIH PONUDNIKOV

Turistični ponudniki na Bovškem so, tako kot vsako leto, tudi letos pripravili ugodno zimsko ponudbo. Prava priložnost za obisk Bovškega je že ta konec tedna, ko si lahko obiskovalci zaradi Prešernovega dne oddahnejo malo dlje. Med zimskimi počitnicami Bovec obiščejo številne družine, ki se navdušujejo nad aktivnim preživljanjem prostega časa.

ZIMSKA PRAVLJICA


Ljubitelji narave se pogosto odločajo za pravljične izlete s krplji. Pod vodstvom izkušenega vodnika se lahko obiskovalci v deželi Narnije s krplji podajo na pravo zimsko pustolovščino v najbolj neokrnjene kotičke Slovenije, se nadihajo svežega gorskega zraka in naužijejo nepozabnih trenutkov ob škrtanju snega in opazovanju narave. Kondicijo lahko obiskovalci letos nabirajo tudi na tekaških stezah v Bovcu in okolici ter na pokritem drsališču, ki navdušuje predvsem najmlajše.

Kanin
Kanin FOTO:
IN V PRIMERU SLABEGA VREMENA?

Poleg drsanja na pokritem drsališču v Bovcu, se lahko obiskovalci v primeru dežja odločijo za spoznavanje zgodovine. Ogledajo si lahko znameniti Kobariški muzej, Trentarski muzej ali katero od zasebnih zbirk 1. svetovne vojne. Lahko se odpravijo na izlet v Italijo, mimo Rabeljskega jezera do starega rudniškega kraja Rabelj, kjer so organizirani ogledi rudnika in rudarske dejavnosti.

Kanin
Kanin FOTO:

NEPOZABNO RAZVAJANJE S PRIDIHOM TRADICIJE

Tisti, ki so bolj za čofotanje in razvajanje, so navdušeni nad wellness centrom: bazen, svet savn, aromaterapije, masaže ... Poskrbljeno je tudi za lačna usta! V kateri izmed bovških gostiln lahko obiskovalci okušajo dobrote in posebnosti z "Bovškega krožnika".

KO NI SNEGA


Ko v dolini ni snega in so razmere za pohode ugodne so priljubljeni pohodi po Soški poti, na kateri se ob reki Soči spoznava Triglavski narodni park, in Poti miru, kjer se obiskovalci podajo raziskovat ostaline 1. svetovne vojne. Priporoča se, da se na pohodniki po poteh odpravijo primerno opremljeni, pripravljeni in v spremstvu vodnika.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni