Tujina

Pretvarjala se je, da je sorodnica umrle, da bi dobila brezplačen let?

Berlin, 09. 04. 2015 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemška policija preiskuje obtožbe, da naj bi ženska pod pretvezo, da je sorodnica ene od žrtev nesreče letala družbe Germanwings, izkoristila brezplačen polet na jug Francije. Z njo naj bi potovale še tri osebe.

Nemško letalo je na jugu Francije strmoglavilo, ko je letelo iz španske Barcelone v nemški Düsseldorf. Večina potnikov je bilo Nemcev in Špancev. Kot kažejo dosedanji izsledki preiskave, je nesrečo namerno povzročil kopilot letala.

Nemška družba Lufthansa je omogočila svojcem žrtev nesreče letala družbe Germanwings brezplačen polet na jug Francije, kjer se je 24. marca zgodila tragedija, v kateri je umrlo 150 ljudi. Zdaj nemška policija preiskuje obtožbe, da naj bi ženska pod pretvezo, da je sorodnica ene od žrtev nesreče, izkoristila brezplačen polet.

Ženska naj bi trdila, da je sestrična učiteljice iz šole v nemškem mestu Haltern, ki je v nesreči izgubila 16 svojih učencev in dve učiteljici.

Kot je za tamkajšnji lokalni časnik dejal oče ene od učiteljic, je ženska, ki v resnici ni bila niti sorodnica niti prijateljica njegove hčerke, letela v francoske Alpe in nazaj, s sabo pa je vzela še tri neimenovane osebe. Deležna naj bi bila celo svetovanja, ki so ga nudili preostalim žalujočim svojcem.

Predstavnik Lufthanse, lastnice Germanwingsa, je dejal, da so seznanjeni z incidentom, o podrobnostih pa ni želel govoriti. Dodal je le, da njihovi odvetniki preučujejo možnost tožbe proti prevarantki.

Germanwings
Germanwings FOTO: Reuters
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
10. 04. 2015 11.25
Sestrična je rekla, ... niso pa je vprašali po kateri strani, v katerem kolenu, ... če se naslonimo na sistem zbiranja podatkov na letališčih.
Duleslav
09. 04. 2015 18.50
+7
Ja tudi taki se najdejo,ki hitro izkoristijo nesrečo ljudi.Žal.Takoj na zagovor in plačat stroške+kazen. Saj v Nemčiji to znajo,pri nas bi bil to problem,za velike ribe mislim
ho?emVšolo
09. 04. 2015 18.46
+6
jaz bi ji zagotovil še brezplačne obroke v zaporu
Simon Marini
10. 04. 2015 05.27
+1
Brezplačni pa že niso, le obrnjeno plačilno načelo je: jaz jem ti plačaš.