Tuja scena
Oglas

Na Bovško vabi živahno dogajanje

Bovec, 08. 07. 2016 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pričetek počitnic napoveduje živahno poletje, pospremljeno z dobro ponudbo. Bovec obiskovalcem ponuja zanimivo mešanico aktivnih doživetij v naravi, obogatenih s kulturo in zgodovino.

Julij in avgust bosta kot nalašč za aktivnosti v naravi. Bovec obiskovalcem ponuja zanimivo mešanico aktivnih doživetij v naravi, obogatenih s kulturo in zgodovino. Glavna atrakcija je smaragdna reka Soča, ena najlepših evropskih rek, zato ni naključje, da so ob njej posneli Disneyevo pravljico Zgodbe iz Narnije.

Poleg Soče dolino krasijo njeni pritoki, ki ustvarjajo kristalno čiste tolmune in slapove. Največji vtis zagotovo naredi slap Boka, ki je najmogočnejši slovenski slap. Bovec pa ni namenjen zgolj občudovalcem naravnih lepot - kot glavni center aktivnosti na prostem ponuja široko paleto možnosti za preživljanje prostega časa kar se da zdravo in aktivno. Poleg priljubljenega pohodništva in vodnih športov (rafting, kajak, canyoning) so na voljo še mnogi drugi načini raziskovanja narave, kot je zip-line, spust z gorskimi skiroji ali sproščena vožnja z e-kolesi, vse več dogajanja pa je tudi na bovškem letališču, kamor vabijo panoramski poleti in atraktivni skoki s padalom - skydiving.

Spust s kajakom po reki Soči predstavlja pravo doživetje.
Spust s kajakom po reki Soči predstavlja pravo doživetje. FOTO:

Aktivni vsak dan se dopolnjuje s kulturno dediščino, ki še živi na planinah, starih domačijah, v tradicionalnih prireditvah in lokalni gastronomiji. Najbolj prepoznavna izdelka, ki ju pogosto najdemo v kulinariki doline sta med in bovški sir in lokalna sladica bovški krafi.

Sodobno opremljen Hotel Mangart Bovec.
Sodobno opremljen Hotel Mangart Bovec. FOTO:

Za vse tiste, ki iščete nekaj zase, za svojo dušo in telo, ali pa si želite samo uživati v neokrnjeni naravi, so v sodobno opremljenem Hotelu Mangart Bovec pripravili obilo paketov, ki poleg vrhunske namestitve vključujejo tudi različne aktivnosti na prostem.

Aktivni paket 'VODA' z vključenim raftingom po reki Soči.
'ZIPLINE' paket z vključenim spustom po jeklenici.

Alp Hotel Bovec je po zimskem mirovanju ponovno odprt. Tradicionalen hotel v centru Bovca vas pričakuje v 95 prijetno opremljenih sobah. Ujemite ugodno ponudbo, ki velja do konca julija. Cene polpenziona v dvoposteljni sobi so pri bivanju minimalno dva dni znižane za 15%.

Alp Hotel Bovec – hotel s tradicijo v centru mesta.
Alp Hotel Bovec – hotel s tradicijo v centru mesta. FOTO:

Bovško poletje bodo zaznamovali tradicionalni kulturni in športni dogodki kot so Trentarski sejem, Čomparska noč, Kmečke igre, Kolesarski vzpon na Mangart in še mnogi drugi. Za zaključek poletja in prijeten začetek jeseni pa vas v dolino Soče vabi festival Pohodništva, ki bo letos potekal med 16. septembrom in 2. oktobrom.

Ob Soči bo vsekakor pestro, a kotičkov za miru željne je na Bovškem še vedno nešteto.

Informacije in rezervacije:

Hotel Mangart Bovec 

booking@hotel-mangart.com

Tel.: 05 388 42 50

www.hotel-mangart.com 

 

Alp Hotel Bovec 

booking@hotel-alp-bovec.com

Tel.: 05 388 40 00

www.hotel-alp-bovec.com

Logo
Logo FOTO:


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1