Tujina

Mugabejev konvoj udeležen v treh nesrečah

Harare, 19. 06. 2012 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konvoj vozil predsednika Mugabeja je bil v dveh tednih udeležen v treh nesrečah, v katerih so najmanj trije umrli. Zdaj policija državljane opozarja, naj upoštevajo sirene spremljajočih vozil v predsedniškem konvoju.

Robert Mugabe je na oblasti od konca leta 1987.
Robert Mugabe je na oblasti od konca leta 1987. FOTO: Reuters

Konvoj, v katerem se je vozil zimbabvejski predsednik Robert Mugabe, je pri njegovem rodnem mestu Zvimba trčil v avtobus, pri čemer je en človek umrl, 15 pa je bilo ranjenih. To je že tretja nesreča Mugabejevega konvoja v zadnjih dveh tednih.

Policija je v nedeljo sporočila, da se je nesreča zgodila, ker voznik avtobusa ni dovolj hitro naredil prostora za predsedniška vozila. Preslišal in spregledal naj bi sireno na predsedniških vozilih, zaradi česar je prvo vozilo konvoja čelno trčilo v avtobus.

V Mugabejevem konvoju so običajno predsedniška limuzina, motorna kolesa in vojaška vozila. Po sicer nepotrjenih informacijah naj bi v avtobus trčilo vozilo, ki je bilo na čelu konvoja.

Policija zato udeležence v prometu opozarja, naj se takrat, ko vidijo rdeče in modre svetlobne signale oziroma slišijo sireno, umaknejo na rob cestišča. Predstavnik policijske varnostne službe pa je bil kritičen do "nekaterih samovoljnih elementov v družbi, ki jo skušajo motiti".

Pred dvema tednoma je motorno kolo v predsedniškem konvoju, ki je bil na poti v predsednikovo rodno mesto, trčilo v brezdomca, ki je nato umrl. V drugi nesreči na isti poti pa je umrl pripadnik predsednikovega varnostnega osebja, sedem pa jih je bilo ranjenih. Na enem izmed vojaških tovornjakov je namreč počila guma, zato se je tovornjak prevrnil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.