Tujina

Mubarakovo zdravstveno stanje stabilno

Šarm el Šejk, 18. 07. 2011 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.J./STA
Komentarji
2

Strmoglavljeni egiptovski predsednik Hosni Mubarak naj bi se zbudil iz kome. Kot so sporočili iz bolnišnice, Mubarak ni bil dolgo v komi, pri čemer je njegovo zdravstveno stanje zdaj stabilno.

Hosni Mubarak
Hosni Mubarak FOTO: Reuters

Strmoglavljeni egiptovski predsednik Hosni Mubarak se je potem, ko je včeraj padel v komo, prebudil, poročajo tuji mediji. Kot še poroča CNN, je Mubarakov odvetnik Farid al Dib sporočil, da naj bi 83-letni nekdanji predsednik padel v komo popoldne. Zaposleni v bolnišnici so nato poročilo potrdili, a direktor bolnišnice v Šarm el Šejku Mohamed Fathalla je pozneje sporočil, da si je Mubarak do večera opomogel. "Njegovo stanje je zdaj stabilno, potem ko je padel v komo, ki pa ni trajala dolgo," je zagotovil za CNN.

Sinoči so v javnost prišle nasprotujoče si informacije o Mubarakovem zdravstvenem stanju. Doživel naj bi možgansko kap in bil v globoki komi, je poročala egiptovska državna televizija, ki se je sklicevala na Mubarakovega odvetnika. Mubarakov zdravnik pa je kmalu zatem te informacije zanikal. Al Dib je za televizijo po poročanju tujih tiskovnih agencij povedal, da je Mubarak padel v globoko komo, potem ko se mu je zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo.

Nedolgo zatem je Mubarakov glavni zdravnik Asem Azam sporočil, da te informacije ne držijo. Mubarak je po njegovih pojasnilih doživel le znižanje krvnega pritiska, pri čemer je njegovo stanje stabilno. "Gre le za hipotenzijo, ne za komo," je dejal.

Mubaraka v prihodnjem mesecu čaka sojenje, ker je ukazal policistom, naj pobijajo protivladne protestnike med vstajo v Egiptu, zaradi katere je moral februarja odstopiti s položaja. Če bo obsojen, mu grozi smrtna kazen. V 18 dneh protestov je bilo ubitih več kot 840 ljudi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krivulja
18. 07. 2011 09.32
KOga res lahko zanima ta bolan skorupiran miljarder.Politik ki je pokradel Egip in svoj narodt!
saintjozef
18. 07. 2011 09.00
To pa res zanima vesoljno Slovenijo!