Tujina

Mubarak doživel srčni napad?

Kairo, 12. 04. 2011 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
4

Nekdanjega egiptovskega predsednika Mubaraka, ki je moral odstopiti s svojega položaja, saj je tako zahteval njegov narod, so sprejeli v bolnišnico. Med zaslišanjem v zvezi z letošnjimi protesti v Egiptu naj bi doživel srčni napad.

Hosni Mubarak
Hosni Mubarak FOTO: Reuters

82-letnega Hosnija Mubaraka, ki je s predsedniškega položaja odstopil 11. februarja po 30 letih vladanja, so danes sprejeli v bolnišnično oskrbo v egiptovskem mestu Šarm el Šejk, poroča tiskovna agencija Reuters.

Njegovo zdravstveno stanje se je poslabšalo med zaslišanjem pred javnim tožilcem. Egiptovska televizija poroča, da je doživel srčni napad. Tožilec ga je želel zaslišati glede smrti številnih protestnikov, ki so zahtevali Mubarakov odstop, in glede poneverbe javnih sredstev. Mubarak je že nekajkrat zavrnil odgovornost za očitana dejanja, prav tako meni, da v času svoje vladavine in množičnih protestov v Egiptu ni storil nič napačnega.

Več podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju pristojni organi niso želeli razkriti, egiptovska državna televizija pa je sporočila, da se nahaja na oddelku intenzivne nege.

Televizija Al Arabija poroča, da so iz bolnišničnih virov izvedeli, da je Mubarak še vedno sposoben odgovarjati na vprašanja preiskovalcev. Trenutno naj bi ga zasliševal kar egiptovski pravosodni minister Mohamed el Guindy.

Sporočilo Mubaraku med protesti – visoko dvignjeni čevlji: grožnja ali obmetavanje s čevlji v arabskem svetu velja za eno najhujših žalitev.
Sporočilo Mubaraku med protesti – visoko dvignjeni čevlji: grožnja ali obmetavanje s čevlji v arabskem svetu velja za eno najhujših žalitev. FOTO: Reuters

Preberite tudi: Kdo je Hosni Mubarak, ki je Egiptu predsedoval skoraj 30 let, na koncu svoje politične poti pa mu je narod pokazal visoko dvignjene čevlje? Zakaj je njegov narod želel, da odstopi? Ko je 82-letnik končno priznal, da je čas za odhod, je njegov narod jokal od veselja.

Pred tožilca sta stopila tudi Mubarakova sinova, Alaa in Gamal. Osumljena sta številnih poneverb, njun oče pa je dejal, da bodo detajli njihovih bančnih računov ovrgli sume profiterstva in nezakonitih dobičkov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HLAPCI.HLAPCI
12. 04. 2011 23.01
Veliko ameriških zapornikov ki so jih mučili v Egiptu je doživelo "srčni napad"
Prekmurje Slovenija
12. 04. 2011 22.38
Še kolcalo se jim bo po njem. Pri 82 letih in problemih ga bo sedaj hitro pobralo
Daro-Martin Jan?ar
12. 04. 2011 22.00
najbolje je zboleti. Zidar ima isti princip
major1
12. 04. 2011 20.48
Dokler je vladal, pa je bil tako zdrav in fit.