Tujina

Moskva prekrita z dimom in smogom

Moskva, 26. 07. 2010 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Znameniti Rdeči trg v Moskvi je prekrit z debelo plastjo smoga in dima. Vročinski val je na območju ruske prestolnice namreč zanetil številne požare, ki so uničili tudi ogromno pridelka.

V Rusiji se borijo s številnimi požari. Samo danes zjutraj je bilo na območju, ki obkroža rusko prestolnico, 34 požarov in 26 gozdnih požarov. Rdeči petelin je prekril površino 59 hektarov, je sporočilo ministrstvo za izredne razmere. Zaradi požarov sta gost dim in debela plast smoga prekrila Rdeči trg v Moskvi, prebivalci prestolnice pa so se zbudili v megleno jutro.

(simbolična fotografija)
(simbolična fotografija) FOTO: Reuters

Dim, ki nastaja zaradi številnih požarov, zaenkrat ni prizadel moskovskih letališč, se pa oster vonj širi po prestolnici, zato ekologi že opozarjajo, da je dim začel vplivati na čistočo zraka, kar predstavlja tudi nevarnost za zdravje.

Prejšnji četrtek so v ruski prestolnici namerili 35 stopinj Celzija, kar se je zadnjič zgodilo leta 1981. Temperature so tako podrle rekord, zaradi vročinskega vala, ki je zanetil številne požare, pa so uničeni tudi številni pridelki. Predstavniki ministrstva za izredne razmere pa so vse prebivalce in počitnikarje že pozvali, naj ne hodijo v gozdove, ker tam ni varno.

Podobne razmere, ko se je zaradi vročega vremena vnelo veliko požarov, so v Moskvi doživeli že leta 2002.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

12345s
26. 07. 2010 18.41
Morda je to od Putinovega motorja.
longform
26. 07. 2010 13.50
ko se je vrocinski val zacel sem bil v spaniji, ko sem se vrnil v slovenijo je vrocinski val prisel z mano. zdej ko pa vi uzivate lepe temperature doma pa jst spet z roko v roki z vrocinskim valom crkujem tuki v moskvi.. jao jao komi cakam 2. avgust da se vrnem in grem na dopust!!
Feels_good_man
26. 07. 2010 10.26
mate pa stare informacije, včeri je blo že 37, čez 2 dni bo pa 38