Tujina

Moški, ki je na police podtikal zastrupljeno (otroško) hrano, se je želel s tem izviti iz primeža bankrota ter se počutiti močnega

Berlin, 03. 10. 2017 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moški, ki je na police nemških supermarketov podtikal zastrupljeno hrano, da bi jih nato lahko izsiljeval, naj bi se za to početje odločil, da bi poplačal dolgove.

Otroška hrana
Otroška hrana FOTO: Thinkstock

Jochen S. je moški, ki so ga nemške oblasti identificirale kot osebo, ki je na police nemških supermarketov v Friedrichshafnu podtaknila več zastrupljenih prehranskih izdelkov. Za svoje početje je uporabljal "srednje strupeno" snov etilenglikol.

53-letnika so po ugotovitvah policije vodili finančni motivi. Nemški Bild poroča, da naj bi se tako skušal izkopati iz dolgov. Moški naj bi bil že 30 let brez denarja, zaradi finančne prevare in nasilja je bil že tudi kaznovan na sodišču.

Več let naj bi skušal uspeti v poslu, a nobena ideja ni zares zaživela, kaj šele, da bi mu prinesla finančni uspeh. Si je pa namesto tega nakopal goro dolgov, je medijem pojasnil predstavnik policije. Poleg finančnih motivov naj bi ga vodila tudi želja po občutku moči.

Moškemu gre namreč gre slabo ne le v poslu, ampak tudi zasebnem življenju. Policisti so razkrili, da je imel več zvez, ki pa so se hitro in slabo končale. Poročen ni bil nikoli.

Bolj kot z ljudmi se storilec razume z živalmi, stanovanje je delil s zajčkoma po imenu Gin in Tonic ter psičko Gino.

Moškega so ujeli, potem ko so tako kupci kot nadzorne kamere ujeli njegovo početje. V stanovanju storilca so našli sledi snovi, ki jo je vnašal v živila, na stekleničkah s kontaminirano otroško hrano, odkritih v trgovinah, pa so sledi njegove DNK.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2realforu
03. 10. 2017 14.34
+2
Ljudje imajo vedno manj, vedno bolj bolane reči se bodo počele, saj veste da nagon po preživetju je precej močnejši od vsake morale...
Verbena
03. 10. 2017 12.58
+7
Aha in to naj bi bila sedaj olajševalna okoliščina ali kaj ... sem že povedala , kaj s takim osebkom, a menda ni bilo primerno ...kaj torej narediti z njim , če se je za zastrupitev otrok odločil povsem hladnokrvno , samo da reši svojo rit ??
Apostol1
03. 10. 2017 12.51
+7
Tako kot je grozovito dejanje ko nekdo nekoga poškoduje s kislino je to dejanje za mene v istem rangu in sem proti smrtni kazni ampak tule bi pa najraje naredil greh in rekel da je zrel samo še za na električni stol z počasnim doziranjem elektrike do konca in naj mi bog odpusti te besede.
Zentrum
03. 10. 2017 12.46
+11
V Sloveniji bi dobil pogojno in psihiatrično podporo na stroške davkoplačevalcev. Močno upam, da je nemška zakonodaja drugačna.
felix59 drugič
03. 10. 2017 12.30
+6
Je za to početje sploh še potrebna kakšna beseda ?