Tujina

Morski pes zašel med kopalce na Majorki, plažo so evakuirali in za dva dni zaprli

Majorka, 26. 06. 2017 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kopalce na plažah španske Majorke je prestrašil morski pes, ki so ga valovi zanesli vse do obale. Kot so ugotovili kasneje, je imel poškodovano glavo. Eno od plaž so medtem evakuirali, nato pa za dva dni še zaprli. Poškodovano žival so kasneje ujeli.

Kopalce, ki so ta vikend uživali na čudovitih peščenih plažah Majorke, je pošteno prestrašil nekoliko nevsakdanji 'gost'. V plitvini morja, le par metrov stran od ljudi, so namreč opazili modrega morskega psa.

Žival so prvič opazili v soboto v plitvinah plaž Cala Major in Can Pastilla, v bližini glavnega mesta Palma de Mallorca. Plaval je le nekaj metrov stran od kopalcev, poroča The Guardian.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko so žival opazili reševalci, so kopalce nemudoma opozorili, naj zapustijo vodo, plažo pa nato v celoti zaprli. Skupaj s strokovnjaki iz bližnjega akvarija so nato na čolnih preiskali območje in žival poskušali najti.

Eden od kopalcev naj bi na družbenem omrežju Facebook sicer zapisal, da so bili morski psi trije, najmanjši pa naj bi meril meter in pol.

Našli so ga šele v nedeljo popoldne, ko so ga tudi ujeli. Lokalni medij Diario de Mallorca je medtem poročal, da je utrpel resne poškodbe glave, ki jih je najverjetneje povzročila harpuna. Ali je bil ranjen pred ali po tem, ko so ga opazili v bližini plaže, ni jasno. Biologi iz akvarija v Palmi so medtem debatirali o tem, ali bi bilo žival zaradi hudih poškodb smiselno usmrtiti.

Napadi na ljudi redki

Odrasli modri morski psi lahko v dolžino merijo tudi slabe štiri metre, navadno pa se hranijo z ribami in lignji. Le redko se zgodi, da bi napadli človeka. Zadnji takšen primer, da je modri morski pes ugriznil človeka, je bil julija 2016, ko je na jugozahodu Španije ugriznil nekega plavalca v roko.

Sicer pa število modrih morskih psov upada, saj jih lovijo za prehrano.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaslc 1
27. 06. 2017 08.50
+2
ubogi kuza je prsu,da bi mu pomagali,zverine pa ....
brusalija
27. 06. 2017 07.19
+6
slika pa od velikega belega... mslm... govori se o fičku a na siki mercedes...
Ciymbalta
26. 06. 2017 18.56
+23
Mogoče je prišel po pomoč če ima poškodovano glavo. Sam človek ga bo raje ubil, kot pa bi mu pomagali