Tujina

Mormoni bodo dobili otroke nazaj

Austin, 30. 05. 2008 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Otroci, ki so jih odvzeli pripadnikom poligamistične mormonske verske skupnosti, morajo nazaj k staršem, je odločilo vrhovno sodišče.

Vrhovno sodišče ameriške zvezne države Teksas je potrdilo odločitev prizivnega sodišča, da morajo državne oblasti vrniti otroke, ki so jih pred dvema mesecema odvzeli pripadnikom poligamistične mormonske verske skupnosti, njihovim staršem.

Državna služba za zaščito otrok je razočarana, vendar je sporočila, da bo upoštevala odločitev sodišča. Pripadniki mormonske cerkve so zadovoljni, vendar bodo dokončno šele, ko bodo starši resnično dobili nazaj svoje otroke.

Starši bodo zadovoljni šele, ko bodo spet videli svoje otroke.
Starši bodo zadovoljni šele, ko bodo spet videli svoje otroke. FOTO: POP TV

Državni policisti so pred dvema mesecema vdrli na ranč pri Eldoradu, ki so ga pripadniki verske skupnosti poimenovali "Hrepenenje po Zionu". Racija je bila opravljena zaradi suma spolne zlorabe mladoletnic, vendar se je kasneje izkazalo, da je bil klic, ki bi naj prišel od dekleta z ranča, lažen.

Državne oblasti so odpeljale več kot 400 otrok in jih premestile po rejniških domovih po vsem Teksasu. Prizivno sodišče je konec preteklega tedna odločilo, da državna agencija za zaščito otrok ni uspela dokazati, da bi otrokom grozila neposredna nevarnost spolne zlorabe, kar je po teksaškem zakonu edini razlog za odvzem otrok staršem. Dokazati so uspeli le to, da je imelo pet najstnic pred dopolnjenim 18 letom spolne odnose.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ariella
30. 05. 2008 12.20
jaoooooo....fanatiki eni....fricli
Ramzess
30. 05. 2008 11.01
Nevem zakaj tako mučkajo, odlok sodišča je jasen. Pristojnim je težko priznati tako napako, težko in neumno, ugled trpi ja, in najbrž bi ga radi ohranili, čeprav na škodo otrok, kar sice ni nič novega. "Dokazati so uspeli le to, da je imelo pet najstnic pred dopolnjenim 18 letom spolne odnose." Kako ozkoumna trditev, tem, za teh pet, petim najstnicam, pa res ni bilo težko 'dokazati', da so imele spolne odnose pred 18 letom, saj so vendar bile vse noseče. Neverjetno za kakšne bistroumne bilke se oprijemajo ti 'bistroumneži'. Tole je že prav smešno in neumno.
kviht
30. 05. 2008 09.27
+1
heh. važno, da je the leader tele sekte v arestu kot blazen pedofil. če to ni zadosten razlog, da se razčef*** fanatike potem ne vem kaj je. sam poglejte fotko! še kura nima tok spranih možganov, ki jih nima! živa žalost.