Tujina

Morilka psičkov ne bo kaznovana

Bugojna, 08. 10. 2010 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dekle bosanskih korenin, ki jo je javnost spoznala prek videa, ki se je pojavil na portalu YouTube in postala znana kot morilka psičkov, so pred mesecem dni aretirali v Bugojni v BiH, a je premlada, da bi jo sodno preganjali.

Morilka psičkov ne bo kaznovana.
Morilka psičkov ne bo kaznovana. FOTO:

Pred mesecem dni je javnost močno razburil posnetek, na katerem dekle v rdeči majici v reko pomeče šest pasjih mladičkov.

Posnetek dekleta, ki je zmetalo šest živih in komaj skotenih psičkov v reko, je po objavi na spletu sprožil val ogorčenja in obsodb. Najstnica, ki naj bi bila stara 12 let, stoji na bregu in z nasmehom na ustih jemlje nemočne mladičke iz košare ter jih meče v deročo reko. Vmes se pogovarja s snemalcem, ki naj bi bil njen brat. Sliši se milo cviljenje kužkov, smeh in vprašanje: ''Ali plava?''

Dekle na sliki so uspeli identificirati. Ugotovili so, da je na posnetku 12-letno dekle iz kraja Bugojna v BiH, ki se je medijem predstavilo kot Katja Puschnik, sicer pa njene identitete medijem niso nikoli izdali.

Dekle je na YouTubu sicer objavilo posnetek, v katerem se je s sledečimi besedami opravičilo za storjeno dejanje: "Ime mi je Katja Puschnik in rada bi se opravičila zaradi svojega obnašanja. Psički so bili babičini. Naročila mi je, naj se jih znebim, ker so stari komaj tri dni in bolni. Vzeli smo jih materi. Nisem vedela, kako naj jih ubijem, zato sem jih vrgla v reko. Želela sem jim hitro smrt, nisem hotela, da bi trpeli. Resnično mi je žal.''  :-(

Morilka kužkov
Morilka kužkov FOTO:

Deklica, za katero so najprej sporočili, da je v tujini, nato pa je medijem dal izjavo oče, rekoč, da je hči zaradi pritiskov javnosti na psihiatriji, so oblasti aretirale v Bugojni v Bosni in Hercegovini, a je premlada, da bi jo lahko obsodili. "Ne ona ne njena starša ne bodo obsojeni. To zame pomeni škandal," je komentirala Nadja Kutscher, predstavnica organizacije PETA.

Dekle jo je odneslo brez kakršnih koli posedic. Člani organizacij  za pravice živali pa vseeno upajo, da bo zgodba v opomin ostalim mučiteljem živali, da taki dogodki ne ostanejo neopaženi in da so naravnost grozljivi.

Če ste priča mučenju ali zlorabi živali, ukrepajte. Obrnite se na veterinarsko inšpekcijo, ob morebitnih vprašanjih tudi na društva za zaščito živali, ki sicer nimajo pristojnosti preganjati storilca. Če je ogroženo življenje, pa pokličite na 113, kjer vas bodo preusmerili na dežurnega veterinarskega inšpektorja.

Pri nas so nezaželeni mladiči prepovedani. Kot je pred časom povedala Maja Kos iz Društva za zaščito živali Ljubljana, Zakon o zaščiti živali skrbniku hišnih živali nalaga, "da mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali". Nezaželenih mladičkov se tudi v Sloveniji skušajo rešiti na različne načine, in sicer jih mečejo ob steno, v krop, jih še žive zakopljejo in podobno. Pred tremi leti so na primer v vrečki v smetnjaku v Domžalah našli pretepenih devet psičkov, od tega so bili trije še živi, vendar v izredno slabem stanju.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lol121
10. 10. 2010 21.04
+1
če bi pa ljudem to nardila bi pa dosmrtno dobila :(
xxdrgregoryhouse
10. 10. 2010 09.08
Psički so bili babičini. Naročila mi je, naj se jih znebim nj pa njo kaznujejo
Boris Sternad 1
10. 10. 2010 08.54
Takšne grožnje izražate v teh komentarjih, da se sprašujem, ali ste vsi skupaj kaj boljši od nje. Res pa ni prav da jo bo odnesla nekaznovano, saj se lahko zgodi, da bo dejanje ponovila kasneje, in to ne na živalih. Za takšna dejanja pa je lahko kriva tudi minula vojna, saj se še sedaj v Bosni dogaja marsikaj.... O grožnah in načinu vašega zgražanja pa vse najslabše....
longform
10. 10. 2010 07.53
+2
summer_sun 10.10.2010, 06:32 ko bo velka bo pa otroke metala v reko pol bo pa sodisce rklo da je bilo nepricakovano saj je zgledna drzavljanka brez kartoteke...
summer_sun
10. 10. 2010 06.32
+1
Pa kaj, če je premlada za sodno obravnavo?! Ko bo odrasla, dosegla polnoletnost in še kasneje bo delala enako!! To se dogaja tudi drugod po svetu... :S Če bi kakorkoli lahko vplivala in jo kaznovala, bi ji že dala vedeti, kako so se psički počutili! Brezčutna *******!!!! Kako me takšni, podobni in še hujši primeri razjezijo,... razžalostijo... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagggggghhhhhhh!!!
undertakerslo
09. 10. 2010 21.50
+1
Tale je že dobra kandidatka za bodočega morilca. Baje je znanstveno dokazano, da tako začnejo. Zapret bi jo morali že zdaj, kar za celo življenje.
DemokracijaMolka
09. 10. 2010 17.26
zMorrigan-vsak mesojedec se mora sprijazniti s tem, da v principu ni nobeno boljše meso, ni nobena boljša žival in nobena racionalizacija ne more in ne opravičuje mučenje živali. Mučenje je ali pa ni. Sam proces pridelave mesa je tako okruten, da res ne razumem kakšna bi bila na koncu lahko humana smrt za žival. ajahe-Težko iskati kakršno koli odgovornost bodisi od staršev ali pa celo tudi od dvanajstletnice same. Pozabljamo kakšne grozote so se dogajale v po razpadu YU. Vse to vpliva na normalnega človeka, kaj šele na otroško razmišljanje. Postaviti človeka za zgled drugim??? rejniške družine, starša v zapor??? ne verjamem, da bi to koga odvrnilo, da se ne bi znašal nad živalmi, se pač samo snemal ne bo .Dosti podobno se je dogajalo in se dogaja tudi v Sloveniji, poglej samo v zavetišče za zapuščene živali. Kdo pa za njih odgovarja? Noben.
Lol121
09. 10. 2010 16.44
useen je kaj so bosanci preživel, nastradajo živali ki niso posiljevale
zMorrigan
09. 10. 2010 16.16
Krimski: ena svar je mučenje živali v proizvodnji hrane, to ima vsaj nek racionalen vidik oz. smoter (kar sicer ni opravičilo); nekaj povsem drugega pa je sadistično uživanje ob pobijanju živali.
ajahe
09. 10. 2010 15.13
shipac08.10.2010, 14:58 23 Jaz bi pa tako rekel: Če je punca mladoletna, morajo odgovarjat njeni starši, kateri so odgovorni za njena dejanja do njene polnoletnosti oziroma vsaj starejše mladoletnosti. Torej? 6 psičkov, 6 let zapora za njene starše, njo in brata pa v rejniško družino, ker je očitno nekaj hudo narobe z njeno vzgojo, če ji ubijanje živali privablja nasmešek na obraz. Dober predlog.
ajahe
09. 10. 2010 15.12
+0
Za bruhati smo ljudje. Kako bi potem bilo ,če bi tako začeli delati z dojenčki še potem?!!!
DemokracijaMolka
09. 10. 2010 13.25
+1
Ne strinjam se z nobenim mučenjem živali, ampak poglejte si vsi na kakšen način se proizvaja naše vsakdanje meso. Kako naj ta mladoletnica ima kakršen koli drugačen odnos do živali, če tak odnos do živali toleriramo mi vsi in je tudi naš način življenja. Nalijmo si čistega vina, naše neodobravanje in obsojanje do "metanja v reko", ne opravičuje dejstev, da nekateri še dosti hujše stvari delajo v našem imenu in predvsem za nas, za naše prehranjevalne navade in seveda za meso, ki je nepogrešljiv za naše udejstvovanje na tem svetu. Imejte lep dan, v tem času pa se kmalu nadejamo kolin saj bomo ob krikih prašiča lažje použili tako cenjene in kvalitetne krvavice in preostale "svinjske dobrote", pa dober tek.
avantura21
09. 10. 2010 13.03
+1
IN KAJ POL ČE JE MLADOLETNA?? a to pomeni, da se mora to kaznivo dejanje zapustiti in pozabiti.. NE - RAVNO NASPROTNO!! dokaze imajo, pustijo jih lahko dokler punca ne postane POLNOLETNA in se jo na podlagi teh dokazov kaznuje s primerno zaporno kaznijo !! Tudi pri nas se obravnavajo dejanja izpred 8-ih, 9-ih, 7-ih let nazaj, zakaj pa še to ne more počakati pa ji soditi!! ni druge, tudi v naših in sosednjih državah bi lahko uvedli ANIMAL POLICE !! vsak ki ima svojo žival oz. pri sebi bi jim lahko vstavili kakšne zapise oz. čipe, s katerimi bi se lahko ''zapuščeno, pretepeno, zlorabljeno'' žival prepoznalo in kaznovalo odgovorne osebe !!
gulmor
09. 10. 2010 10.57
Kje je moj komentar? Moderator sedi 1.
hcaine
09. 10. 2010 10.50
Tukajle letijo zelo grozni komentarji, ampak po mojem mnenju so določeni psi v Ljubljani DOLGA LETA doživljali dosti hujše mučenje, kot tile mali psički, ki so bili v nekaj minutah utopljeni (ne rečem, to ni prijetna smrt), pa se PETA nič ne oglaša! A ni zanimivo...
Maček2
09. 10. 2010 10.22
živa35-to je pa gozno,da vidiš kaj se dogaja pa ne moreš nič ukrepati.se m pe resi smili pes,če ga takole mučijo. :(
ziva35
09. 10. 2010 10.07
+1
Poznam primer, kjer imajo psico, pasma podobna stafordu, le večja, ne vem točno, kaj je. Tepejo jo, kot nori. Sama sem videla, kako jo je gospodarica s kolenom brcala, pa tudi oče in babica, enkrat jo brcajo, drugič tepejo z dežnikom. Poklicali smo veterinarsko inšpekcijo in kaj so rekli: pes je lep, prijazen, ima streho nad glavo, hrano in vodo in ne moremo nič. Kaj še lahko naredimo??? Drugače je psica res "pridna", tudi, ko jo vodijo na sprehod, vedno hodi poleg, sicer pa, ko le obrne glavo, dobi "batine" in ja, mislim, da to ni pridna, le strah jo je, da ne bo spet tepena. No, meni se psica smili, čeprav vedno maha z repom, ko se ji bliža gospodar.
Pikachu_
09. 10. 2010 09.52
+1
pa da jo lastoročno vstrelim ! -.- wah :@
bita3
09. 10. 2010 08.27
Nemorem biti tiho pri takih komentarjih.Dekle ni naredilo prav in starši tudi ne ker so najverjetneje rekli da gre to naredit.Koliko vas je med vami to naredilo kam daste vi mačje mladiče vržete jih v kontenjer ali pa kam drugam in potem vas tukaj zapeče lastna vest .Ni prav kar se dogaja samo živali ne razumejo kaj je kontacepcija in še nekaj kaj ni to podobno splavu mislim da tudi tam nekaj ubiješ in seveda na zelo krut način.Zato ljudje moji kaj imamo mi za komentirat ko smo pa najbolj kruta bitja na svetu.
motofrik
09. 10. 2010 05.34
Uroš Jovan... ne gre primerjati Jate in pobijanja psičkov. Eno je za hrano, tu pa je sadizem...