Tujina

FOTO: Mogadiš pretresli siloviti eksploziji, v napadenem hotelu pogosto bivajo politiki in vladni uslužbenci

Mogadiš, 28. 10. 2017 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V somalijski prestolnici Mogadiš sta odjeknili močni eksploziji avtomobila bomb. V prvem napadu je avtomobil razneslo pred hotelom, nato je sledilo streljanje. Podatki o številu smrtnih žrtev se razlikujejo, a na mestu napada naj bi bila "številna trupla", v bolnišnice pa naj bi prepeljali najmanj 15 ranjenih.

Prestolnico Somalije sta danes pretresli dve siloviti eksploziji. Obe naj bi povzročila avtomobila bombi. V prvem napadu je avtomobil razneslo pred hotelom, nato je sledilo streljanje.

Kmalu zatem je na bližnjem križišču eksplodiral minibus. Podatkov o žrtvah še ni, bilo pa naj bi več mrtvih in ranjenih.

V napadenem hotelu Nasa Hablod pogosto bivajo politiki in vladni uslužbenci. Nasilje v hotelu, v katerega so vdrli oboroženi napadalci, po poročanju agencije Reuters še poteka.

Po poročanju britanskega BBC uradnih navedb o žrtvah resda ni, a navaja navedbe reševalne službe, da naj bi že prepeljali najmanj 15 ranjenih in da so na prizorišču napada "številna trupla". 

Nekateri somalijski mediji poročajo o najmanj treh žrtvah, medtem ko je policijski predstavnik Mohamed Hussein povedal, da je v obeh eksplozijah umrlo vsaj 20 ljudi, tako vojakov kot tudi civilistov. 

Reuters sicer poroča, da je v eksplozijah umrlo najmanj 13 ljudi, ranjenih je več kot 16, število žrtev se bo najverjetneje še povečalo. 

Pred samo dvema tednoma je silovita bomba v Mogadišu terjala več kot 350 življenj, več kot 50 ljudi pa še vedno pogrešajo. To je bil najhujši napad v zgodovini sicer nemirne Somalije. Odgovornosti za napad ni prevzel nihče, vlada pa je zanj okrivila skrajno islamistično skupino Al Šabab, ki je povezana z Al Kaido. Ta sicer vpletenost zanika.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CIGU MIGU
28. 10. 2017 18.28
-4
samo upam da ni bil mahnič na kakšni misiji,,sreća da so ostali doma