Tujina

Močan potres blizu japonske Fukušime

Tokio, 23. 11. 2011 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Območje nedaleč od japonske nuklearke Fukušima, ki je bila močno poškodovana v katastrofalnem potresu in cunamiju marca letos, je stresel potres z magnitudo 5,9. O žrtvah ali gmotni škodi ne poročajo.

Potres z magnitudo 5,9 je območje nedaleč od japonske nuklearke Fukušima stresel v četrtek zjutraj po lokalnem času. Njegov epicenter je bil na globini 37 kilometrov ter 101 kilometer vzhodno od nuklearke, ki je bila poškodovana v katastrofalnem potresu in cunamiju marca letos.

Japonska nuklearka Fukušima je bila poškodovana v katastrofalnem potresu in cunamiju marca letos.
Japonska nuklearka Fukušima je bila poškodovana v katastrofalnem potresu in cunamiju marca letos. FOTO: Reuters

O žrtvah ali gmotni škodi ne poročajo, pa tudi opozorila zaradi nevarnosti cunamija zaenkrat niso izdali. Potresi na tem območju so sicer zelo pogosti.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Geronemo
24. 11. 2011 11.27
+3
Elias47: Planetu ne bo nič hudega, mi bomo tisti ki se bomo uničili.... Ena fukušima še ni nič, po svetu je aktivnih 437 jedrskih elektrarn in tretjina od teh na potresnih območjih.. Tak da... kar začni se poslavljat od svojih najbližjih ker ko bo začelo zemljo trest lahko samo sprejmemo usodo ki nas čaka.. Mi - LJUDJE smo tisti ki lahko naredimo temu konec ampak pač, izbrali smo denar, materialne želje in udobje pred svobodnim in zdravim življenjem v sožitju z naravo. In če nismo spiritualno ustvarjalni, smo materialno destruktivni in slednje je žal naša pot...
Elias47
24. 11. 2011 12.36
Itak; ... se čisto strinjam! To sem tudi spodaj v bistvu hotel povedati. Potrebno bi bilo čimprej ozavestiti ljudi, da bi bila kritična masa, ki bi lahko potem prisilila oblasti, da bi te elektrarne pravočasno ustavili. Če pa tega ne bo, pa imamo približno eno leto, da se izljubimo in poslovimo! Predvsem potresi in X klase CME (Corronal Mass Ejection) naslednje leto v času sončnega maksimusa bodo povzročile, da bodo večina od teh jedrskih elektrarn postale "fukušima".
Elias47
24. 11. 2011 10.27
+0
Hmm, ali je to ravno slučajno, ali pa preusmerjanje pozornosti. Ravno pred dnevi so namreč nekateri strokovnjaki začeli opozarjati, da je reaktor v Fukušimi že tako pregorel, da je prišlo do Kitajskega Sindroma, tako da samo še čakajo, da se toliko pogrezne, da pride do morske vode, potem bo pa velik BUUUUUUM! Ti stokovnjaki so rudi povedali, da je Fukušima vsaj 20 x hujša katastrofa kot je bil Černobil, in da je bila raven sproščene radioaktivnosti presežena nekaj tisočkrat. Vendar pa nam mediji vse te informacije namerno prekrivajo, ker se oblasti bojijo, da, če bi resnica o Fukušimi prišla na dan, da bi ljudje vsepovsod po svetu zahtevali takojšnjo ustavitev vseh jedrskih elektrarn po svetu. Vendar pa je, tako kot ponavadi, pri politikih in tajkunih tudi tokrat biznis trilijonkrat pomembnejši kot varnost ljudi in vsega ostalega življenja na planetu, kljub temu, da lahko ta biznis pokonča vse življenje na planetu. Torej se gre tudi tukaj zopet za primer "dementne meglomanske parazitske požrešne krvoločne (homo)pedofilske "elitne" prostozidarske opice s prstom na sprožilcu za samouničenje"! Bogh pomaghaj našemu planetu ...
airwave71
24. 11. 2011 07.50
+1
Oleander
23. 11. 2011 23.43
+6
Glede na to, da so bile stvari tam porušene z precej večjimi močmi potresov, se da predvidevati, da kake hude škode ni, saj je vse kar bi se lahko porušilo že porušeno. malo kruto, ampak resnično.
TicMis
23. 11. 2011 22.41
+1
Jutr zjutri je bil potres po lokalnem času? No upam, da ni hujšega.