Tujina

V Andamanskem morju našli trupla 29 oseb, med njimi osmih otrok

Yangon, 08. 06. 2017 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mjanmarska vojska je sporočila, da so našli razbitine vojaškega letala, ki je s 122 ljudmi na krovu v sredo strmoglavilo v Andamansko morje. Našli so tudi trupla 29 oseb, med njimi osmih otrok. Vzrok za nesrečo še vedno ni znan.

Reševalne ekipe so v Andamanskem morju našle že 29 trupel, in sicer 20 žensk, osmih otrok in enega moškega, vse na obali občine Lounglon v regiji Tanintharyi na jugu države, poroča BBC. Poleg trupel so našli tudi reševalne jopiče, prtljago in dele letala, je sporočil poveljnik mjanmarske vojske Min Aung Hlaing.

Trupla bodo z ladjami prepeljali do plaže, kjer se je zbralo že več kot 1000 ljudi, med katerimi je veliko prostovoljcev. Letalo in trupla pa iščejo med drugim s petimi vojaškimi letali in tremi helikopterji. Iskalni akciji so se pridružili tudi številni ribiči.

Razbitine so našli davi okoli 35 kilometrov jugozahodno od okrožja Launglon v pokrajini Tanintharyi.

Na Kitajskem narejeno letalo Shaanxi-Y8 je izginilo z radarskih zaslonov v sredo okoli 13.35 po krajevnem času. V iskalni akciji sodelujejo helikopterji, letala in ladje. Na krovu letala je bilo 106 vojakov in njihovi družinski člani, med drugim 15 otrok, ter 14 članov posadke.

Če nesreče ni preživel nihče, bo to ena najhujših letalskih nesreč v zgodovini Mjanmara.
Če nesreče ni preživel nihče, bo to ena najhujših letalskih nesreč v zgodovini Mjanmara. FOTO: Obrambno ministrstvo Mjanmara

Vzrok za nesrečo še vedno ni znan. Po zdaj znanih informacijah letalo ni poslalo nobenega klica v sili. Glede na to, kako so razbitine razpršene, pa kaže na to, da bi lahko letalo razneslo v zraku. 

Če se bo izkazalo, da nesreče ni preživel nihče, bo to ena najhujših letalskih nesreč v zgodovini Mjanmara. 

Mjanmarska vojska je letalo kupila marca lani in do nesreče je opravilo 809 ur letenja.

Mjanmar ima sicer slabo letalsko varnost. Zadnja nesreča vojaškega letala se je zgodila februarja 2016, blizu politične prestolnice Nypyitaw je umrlo pet ljudi. Leta 2012 je na božični dan strmoglavilo komercialno letalo družbe Air Bagan in na letališču Heho zagorelo. Umrla sta dva človeka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nekdo tam
08. 06. 2017 20.23
Kopija antonova AN12,kjer so jim dali Rusi licenco Kitajcem,da si izdelajo svoja licenčna letala....
Mladen sir
08. 06. 2017 13.22
-2
Eh potem jih niste odpeljali na drugo lokacijo in jih tam izurili za najbolšo vojsko? Pa ne da mi boste zopet izbrisali komentar?Nobenega ne žalim?Tam ste že našli 28 nekaterih trupel one plačali letalo pa je odletelo ko ste izklopli radarje v tujo državo? Jaz sem mislil da je tak bilo???
Nekdo tam
08. 06. 2017 20.22
Se tebi tudi godi krivica...tisti ki napišemo resnico,nas po dolgem in počes skozi brišejo...joj joj 24ur...