Tujina

Kriza v Grčiji: država zaradi migrantov poka po šivih, turisti pa množično odpovedujejo počitnice

Atene, 27. 02. 2016 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
N.Š./V.L./STA
Komentarji
1465

Potni listi prišlekov z območij pod nadzorom IS v Nemčiji niso veljavni. Ljudje, ki želijo s temi dokumenti v Nemčijo, morajo zato imeti še kakšen drug dokaz svoje identitete. Medtem je zaradi poostrenih pogojev na balkanski migrantski poti, v Grčiji obtičalo na tisoče beguncev.

Begunci in migranti na grško-makedonski meji - 4
Begunci in migranti na grško-makedonski meji - 4 FOTO: AP

Teroristi Islamske države očitno množično prodajajo lažne potne liste. Nemške oblasti so zato celo odločile, da potni listi prišlekov z območij, ki so pod nadzorom IS, niso veljavni. Več kot tri četrtine vseh beguncev, ki prihajajo v Nemčijo, sicer nima nobenih dokumentov, če pa jih že imajo, so ti pogosto dvomljivega porekla.

O tem je danes prvi poročal nemški časnik Spiegel, v Berlinu pa so to informacijo nato potrdili. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je bil sklep zveznega notranjega ministrstva o tem sprejet že 10. decembra in se izvaja od 16. decembra, nanaša pa se na potne liste, ki so bili izdani po 1. januarja 2015 na območjih sirskih mest Deir Ezor, Raka in Hasaka ter iraškega mesta Mosul in province Anbar.

Zato so se v Berlinu odločili, potem ko je IS v več mestih v Siriji in Iraku lani zavzela sedeže oblasti in pri tem zasegla številne bianko osebne dokumente. Varnostni organi sicer opozarjajo, da to, da ima nekdo ponarejene dokumente s strani IS še zdaleč ne pomeni, da je to osebo v Evropo poslala IS. Teroristi namreč dokumente preprosto prodajajo na črnem trgu in tako dobro služijo.

Novo pravilo tudi ne pomeni, da begunci s temi dokumenti več ne smejo priti v Nemčijo, saj lahko svojo pravico do bivanja in zaščite v državi npr. utemeljujejo tudi s kakšnim drugim dokumentom ali kako drugače. Pogoj je namreč, da je tako ali drugače mogoče potrditi njihovo identiteto, so pojasnili na ministrstvu.

Po Grčiji tava že več kot 25.000 migrantov

Medtem se močno zaostruje migrantska kriza v Grčiji. Po Grčiji trenutno tava že več kot 25.000 migrantov, kapacitet za njihovo namestitev in oskrbo ni več. Številni se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa vzdolž avtoceste med Atenami in Solunom pomikajo proti severu, nekateri so tam noč preživeli na prostem. Na meji z Makedonijo je medtem že okoli 6000 migrantov, do večera naj bi jih bilo 7000.

Številni so namreč peš na poti proti meji, poroča dpa. Ljudje, ujeti na meji, sicer postajajo vse bolj jezni. Kakih 400 je zjutraj in čez dan tudi mirno protestiralo ter z vzkliki in napisi "Odprite meje" zahtevalo, da jim pustijo naprej v Makedonijo.

Žariščne točke oz. centri za registracijo migrantov in sprejemni centri po Grčiji so povsem polni, poročajo lokalni mediji. Številni migranti so se zatekli v parke po Atenah in v bližnjem pristanišču Pirej. V to pristanišče je danes zjutraj prispel trajekt s še 440 migranti z otokov Lezbos in Ios.

Prevoz migrantov z otokov so sicer v petek omejili, saj skušajo oblasti nekako ustaviti prihajanje novih in novih ljudi na celino. Najmanj tri ladje, ki naj bi migrante prepeljale na celino, bodo tako ostale na otokih, na njih pa bodo za nekaj dni namestili migrante. Prihajanje novih migrantov prek Egejskega morja na otoke naj bi se sicer v zadnjih dneh malce zmanjšalo.

Slovenija, Hrvaška, Srbija in Makedonija so sicer v petek razkrile, da čez svoje meje po novem spuščajo le še po 580 migrantov na dan, že pred tem pa so začele izvajati tudi druge omejitve, zaradi česar je v Grčiji začel nastajati vse hujši zastoj. Mnogi svarijo pred humanitarno katastrofo.

Makedonija je sicer po poročanju tujih tiskovnih agencij od četrtka zvečer čez mejo spustila le okoli 150 ljudi, nato pa je danes nepričakovano malce bolj odprla mejo in čez njo spustila še okoli 300 ljudi, poroča dpa.

Turisti odpovedujejo rezervacije

Kot še piše dpa, so kapacitete Grčije za namestitev in oskrbo beguncev dosegle svoje meje. Že tako ali tako obubožani državi pa poleg tega grozi hud udarec, saj turisti množično odpovedujejo svoja počitnice tam, novih rezervacij pa ni. Turizem pa predstavlja ključen vir denarja za Grke, saj prispeva kar četrtino njihovega BDP.

Po poročanju atenskega dnevnika Katimerini so prizadeti predvsem otoki na vzhodu Egejskega morja, kamor migranti najbolj množično prihajajo. Na Lezbosu naj bi tako beležili kar 90 odstotkov manj rezervacij kot lani, na Samosu pa 40 odstotkov manj.

Belgija z mejnim nadzorom, Evropska komisija kritična

Evropska komisija je medtem po poročanju medijev nezadovoljna zaradi odločitve Belgije, da začasno znova uvede nadzor na meji s Francijo, da bi ustavila prihod migrantov iz tabora v Calaisu. 

Belgijski časnik Le Soir je danes poročal, da se lahko nadzor na meji uvede le za obdobje desetih dni in ne za cel mesec, kot to želi belgijska vlada. Da v komisiji menijo, da uvedba nadzora ni v skladu s schengenskimi pravili, naj bi po poročanju časnika La Libre Belgique izhajalo iz pisma, ki ga je evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos poslal belgijskemu premierju Charlesu Michelu in notranjemu ministru janu Jambonu. Pri komisiji so nato danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pojasnili, da so od belgijskih oblasti zahtevali dodatna pojasnila.

Belgija je v torek sporočila, da začasno znova uvaja nadzor na meji s Francijo in da nanjo pošilja nekaj sto policistov. Minister Jambon je na novinarski konferenci takrat povedal, da so Evropsko komisijo obvestili o začasni opustitvi schengenskih pravil.

Kot je pojasnil, se želijo s tem ukrepom izogniti, da bi na belgijski obali zrasla nova migrantska taborišča, podobna tistim v Calaisu. Oblasti v Bruslju se namreč bojijo, da bodo šli migranti iz Calaisa v belgijsko pristanišče Zeebrugge, od koder prav tako plujejo ladje v Veliko Britanijo.

Evropska komisija je sicer pred dnevi tudi ostro kritizirala Avstrijo, ki se je odločila, da uvede dnevne kvote tako za število prošenj za azil, ki jih bo sprejemala, kot za število beguncev, ki jih bo preko svojega ozemlja spuščala v Nemčijo, da bodo lahko za azil zaprosili tam.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1465)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jvj
28. 02. 2016 20.34
+2
Pravijo, da se Papež Frančišek zavzema za pravično ter humano porazdelitev migrantov? Zakaj pa ne odpre vrata številnih samostanov, cerkvenih posesti, vatikanskih vrat? Božji namestnik bi moral biti najsvetlejši zgled vsem, ne zgolj verujočim državljanom Evrope oz. na drugih celinah.
Kollerik
29. 02. 2016 11.28
+2
Kot je dejal že dejal forumaš bunkelj, najbolje da se cerkev na Slovenskem odcepi od Vatikana in si postavi za svojega papeža Janeza. Tako bodo tudi pridige novega pape v skladu z njihovimi dejanji.
taurus111
28. 02. 2016 20.18
+2
To kar se danes dogaja v Grčiji pričakujte čez čas pri nas! Ali bodo ukrepi ali ne bodo ni važno, to migrante ne zanima. Država se bo morala branit, pa tudi za ceno življenj, ker simbioza z temi ljudmi ni mogoča. A pustimo, da nam domovina usahne, saj jo nismo priborili mi, ampak so za njo prelivali kri naši očetje, dedje itd. Rešitev: V slučaju beg. navala : mobilizacija vseh sil in ljudstva!
Netajkun
28. 02. 2016 16.47
+2
Tista s Twiterja je dobra . . .naši beb oti so bili boljši od vaših . Dodajam . . več jih je bilo in bolj glasno so vpili
srebrnibreg
28. 02. 2016 15.14
+6
Neverjetno je kako sektaši sedaj napadajo nekatere naše politike kot, da bi bili oni krivi za ta prehod migrantov preko našega ozemlja ne pa njihova politična in strankarska kolegica.
son?ece5
28. 02. 2016 14.30
+4
Kučan in Fajonka,, rdeča kraljica prihodnjih volitev, IZDAJALCA slovenskega naroda!!!!!!!!!!
srebrnibreg
28. 02. 2016 14.45
+4
son?ece5
28. 02. 2016 14.51
+1
Ni to kontra propaganda, to je dejstvo. Kaj pa ima priviligiranec sploh delati na shodu, zatajil je lastni narod, že spodaj sem napisal, zakaj ni podal roke milionu ukrajinskih beguncev, sedaj sta skupaj s Fajonko nenadoma odprta za islamske begunce, ki se imajo možnost zateči v bogate arabske države. Povej, pametnjakovič! Na Kotnikovi pa sai mladi moški, očitno je za njihove sestre in starše njihova domovina dovolj varna, a ne!
srebrnibreg
28. 02. 2016 14.54
+3
Kakšne priviligiranec? Zatajil je samo izdajalce lastne domovine kot nas ogromna večina kateri jih ne maramo.
son?ece5
28. 02. 2016 14.57
+0
Po anketah sodeč tega priviligiranca ogromna večina ne mara več, pa rdečga sistema tudi ne, le jokaj , veš ti bo odleglo! Ampak je nevarno, da se utopiš v solzah zla!
son?ece5
28. 02. 2016 14.59
+0
srebrnibreg
28. 02. 2016 15.05
+3
Kateri butl pa sploh njega meša v ankete pri teh njegovih letih. Vseeno sem prepričan, da bi na volitvah namahal vašega koruptivnega pralca. Gledal sem podelitev medalje našemu heroju Prevcu.
srebrnibreg
28. 02. 2016 15.07
+4
Kučan in Fajonka imata pravico biti za tako kot jaz imam pravico biti proti. Sicer je pa te vabila v Evropo vaša DESNIČARKA Merklova ne pa Cerar, Kučan ali Fajonka. Tam se pritoži pri njej.
Kollerik
28. 02. 2016 15.19
+5
Ko začno enkrat izdajalci (belajzri, nacifašiji itd.) vse druge zmerjat za izdajalce, postane jasno, da bo z njimi (zopet) potreben resen obračun.
bema1201
28. 02. 2016 12.39
+6
Namesto turistov bomo letos imeli begunce, ki pa bodo ostali za nedoločen čas. Preplavili bodo Evropo, nihče več ne bo imel nadzora nad njimi, ljudje bodo brez dela, hrane, zdravstvene oskrbe, prihodnosti. Prišlo bo do bolezni, kriminala, skratka kaos.
Uporabnik113189
28. 02. 2016 12.22
+6
Sedaj se je zgodba spremenila. Grčija se je znašla v težavah, ki jih je prej "transportirala" drugim državam. Skratka, dobili so svoj delež. kako naprej? Glede na brezobzirnost in popolno ignoranco držav EU do skupnih problemov EU, se v Sloveniji lahko delamo neumne ( kot vsi ostali) in pustimo da se grki pečejo v lastni omaki, ki so jo zamesili. Lahko čakamo, kaj se bodo odločili v komisiji EU, če so sploh sposobni uporabiti eno samo sivo celico kar resno dvomim Mislim pa da to ni dobra politika.. Slovenija bi moral poseči aktivno, zahtevati da se v Grčiji pripravi odločne ukrepe in pomoč, da se ta migrantski val potisne nazaj do Turčije, ki je ena izmed avtorjev teh dogodkov. Turčija pač ni del rešitve ( kot zmotno meni neka naša komisarka in šamanka) , z njimi se bo pogajalo, ko bodo za to prosili sami in to bo takrat ko bodo v težavah. Danes odklanjajo vsako soudeležbo pri pogovorih kjer obstaja samo kanček možnosti za rešitev, torej se počutijo močne in nepremagljive. Računati na kakršenkoli dober rezultat za EU pri pogajanjih z njimi je neumnost. Za mizo jih vabi samo želja po milijardah, za katere ne bodo storili ničesar kar bi koristilo EU državam, za denar pa še hvala ne bodo rekli..
Uporabnik113189
28. 02. 2016 14.19
+4
Del rešitve je Grčija, Turčija pa del problema..
Netajkun
28. 02. 2016 12.10
+1
Kar naprej omenjajo " sovražni govor " in zelo cenijo strpnost do tujcev ( čeprav prihajajo s culami na rami ). In ravno sami so začeli . . s strašenjem in hujskanjem , ko so prišli tujci z denarjem ( da bi v kaj vložili ali kaj kupili ) . Zanimivo .
CyberWorm90
28. 02. 2016 12.13
+1
ni tolk problem w tujcih bolj w njihowi weri : ))) extremni primerki znajo bit zlo neugodni če se ne strinjaš z njimi : ))
CyberWorm90
28. 02. 2016 12.15
+0
če bi naprimer uletelo 5000 kitajčkou w slo se sploh neb tko sekiral k pa 5000 jeznih muslimanou : )))
Morana7
28. 02. 2016 12.19
+7
Ja da se jim vedet, da so v sekularni državi in da so pravice žensk izenačene,obvezno znanje jezika, nobene poligamije in tudi nobenih prisilnih porok, kot tudi ni mesta za izvajanje šeriatskega prava. Če tega niso pripravljeni sprejet potem pač tu nimajo kaj iskat. Zakoni so, začnimo jih izvajat.
Uporabnik113189
28. 02. 2016 12.35
+0
Bodo kar ostali in počasi uveljavljali svoje, ne glede na zakone. Zadnja novica iz Francije. Niso prepovedali turščine, so pa zaprli šole tujih jezikov in jim ukinili podpore, ki izobražujejo jezike bližnjega vzhoda in Turčije, kar je povzročilo precej slabe volje v 20 % populacije.
Netajkun
28. 02. 2016 12.01
+2
Da ne bi slučajno za kosilo govejo župco , pražen krompir , govedino ali svinjsko pečenko in štrudelj . Iz solidarnosti bi lahko kebab ali kakšne zvitke . . pa dober tek .
korintos23
28. 02. 2016 12.05
+3
Kollerik
28. 02. 2016 12.10
+3
CyberWorm90
28. 02. 2016 12.11
+1
Uporabnik113189
28. 02. 2016 11.56
+7
Lepo da smo videli oba pola politike na shodih. Na levi neki skrajneži, pa tudi na desni jih je bilo..Dvomim da so tisti na levi sploh razumeli tiste z desne. Njihov moto je bil, nočemo migrantov. Upam da vsi ločimo migrante od beguncev, ker določen del levice tega očitno ni sposoben. Najhujši pa je izraz prebežniki, ki niso ne prvo ne drugo, ampak nekaj vmes kar sploh onemogoča razumen pogovor o problematiki. . Bivši predsednik Kučan je izrazil solidarnost z begunci in prav je tako. Sedaj pa bi bilo lepo, če bi vsi poleg čustev in razgrete jeze začeli uporabljati glavo..Povsem jasno je, da je največji del migrantskega vala namerno brez vsakih dokumentov, ali pa so ponarejeni. Vsa objektivna poročila tudi dokazujejo, da so prišleki v največjem številu druge vere in da so se verniki podobnih religij, kot je krščanska NEKJE NA POTI IZGUBILI. Pa tudi na vojnih področjih so postali redkost..Upravičeno je torej domnevati da so preživeli poskrbeli za njih izginotje. Torej se med ovcami skrivajo volkovi. Resnica je tudi, da so večina moški primerni za obrambo domovine, ki bežijo. Jim bo Slovenija kot kot azilantom ali celo bodočim rezidentom kaj mar, Bodo delali v dobro naše države? Krepko dvomim, ob prvih težavah bodo zbežali, niso pripravljeni prispevati ničesar, njihov cilj je samo jemati, jemati..Seveda smo beguncem dolžni pomagati, pri tem pa ne bi smeli biti neumni tako kot ameriški indijanci, ki so pristali v rezervatih točno zaradi migrantov in prebežnikov iz Evrope. Ljudje se moramo velikokrat odločiti, kaj bomo počeli s svojim življenjem, zavzeti stališče. Je pač tako, da ne moreš biti hkrati duhovnik in prostitutka. Svojo odločitev moraš sprejeti, sicer nisi nič. Sam sem mnenja da je najprej dogajanje z migrantskim valom potrebno ocenjevati kot varnostno grožnjo, šele potem kot humanitarno, ker tako pač je..Na mejah čaka po nekih ocenah 150 milijonov več ( druge vere, rase, kulture) in prihod VSEH pomeni preprosto fiziko, naš narod bo v rezervatu, izrinjen na rob, odločal bo nekdo drug namesto nas, ki se nismo zmogli odločiti.
dr.Fen0men
28. 02. 2016 12.56
+0
Klasik pokaži mi enega samega begunca v Sloveniji? Poznaš mednarodno pravo in klasifikacijo begunca?
son?ece5
28. 02. 2016 13.57
+4
Ti pa hvalo Kučanu in Fajonki poješ? Boš imel možnost voliti Fajonko v novi stranki, ki jo stric Kučan iz ozadja že pripravlja.Sploh veš, kaj je domoljubje in koliko so ga včeraj ta rdeči prikazali na Kotnikovi? To je bil shod rdečih priviligirancev in tujerodcev v Sloveniji, ki dvigajo glave!! Ti azilanti jih bodo pa čez leto ali dve in takrat bodo povozili tudi tebi ljubega strica Kučkota!
son?ece5
28. 02. 2016 14.13
+2
Pa še povej, kje na desni si videl neke skrajneže, sam prepoznam med njimi same domoljube .Morda si mislil, prisotnost Jelinčiča, ampak se je zavzemal za pravo politiko, izgona migrantov.
Uporabnik113189
28. 02. 2016 14.13
No, po klasifikaciji beguncev res ni..Je pa problematičen ( v ozadju dogajanja) tisti del, ko bi morali zaradi teh pravil prevzeti svoj delež od držav, kjer begunci so, po nekem ključu delitve ki ga določi komisija. Vse skrbi, da jim bo sosed podtaknil same kriminalce, sam pa obdržal pametne, izobražene, mirne. Torej je pametno prej poskrbeti da jih nekaj kar vzameš (takšne ki so ti všeč) , preden te prisilijo.
son?ece5
28. 02. 2016 14.17
+1
Zakaj to razlagaš, ko več, da so danes v azilnih domovih nastanjeni ljudje, ki so bili izgnani iz Zahodne EU! Kaj je tu nejasnega, delali so probleme in sedaj naj ostanejo tukaj. IZGON, pa izgnat še Kučana in Fajonko in tiste Kosovarje, pa Kitajko , ki izdajajo mojo domovino!
son?ece5
28. 02. 2016 14.22
+5
Veš v naši državi je ogromno brezdomcev, izgubljenih otrok- narkomanov pa umazanih Romov potrebnih pomoči in socializacije, pa povej, jih je kdo povabil domov, si že videl Kučana protestirati za lastni narod. Ne, to niso ljudje ,a ne , to so slovenski nebodigatreba , so pa vseeno ljudje. Za te naj po mar politikom, potem pa pridejo na vrsto begunci, pa še teh je ogromno v Rusiji iz Ukrajine, tem je treba najprej podati roko. Islamu pa vstop prepovedat. Jaz se ne grem multikulture, sem pa človek odprtih rok z razumom.
Uporabnik113189
28. 02. 2016 14.26
Kot sem spremljal zakonodajo, tistih ki so izgnani ( nezaželjeni) ne sprejemamo, mora vsaka država kar sama poskrbeti za avion..Gre za tiste, ki so ostali tukaj zaradi omejitve števila dnevne kvote na meji. Na primer vzeli so prvih 100, ostali čakajo..
son?ece5
28. 02. 2016 14.38
+2
Narobe si obveščen, na Vrhniki so družine, ki jih je vrnila Nemčija in Avstrija. Preberi tudi novico o Iračanih , ki so jih vrnili z Adrijinim letalom, zavrnjeni s strani Avstrije( pa zakaj so jih naši spustili skozi Slovenijo). Sicer tvojih postov sploh ne razumem dobro, zdi se mi pa, da si zelo odprt za sprejem muslimanskih beguncev. Jaz nisem, ker mi je mar za prihodnost slovenstva. Smo premali in prerevni, polni domačih problemov, naj se z njimi ukvarjajo bogate Arabske države. Pa še to, v Sloveniji je treba delati, da živiš, v arabskem svetu tega ni oz. je njihova miselnost na srednjeveški ravni. Tako je.
dartford
28. 02. 2016 11.50
+11
Vsi dobro vemo, da je migrantska kriza ena sam nategancija. Ponarejeni potni listi, polovica jih ima rojstni dan na isti dan, itd. Deset tisoči trdijo da so mladoletni, večina med 12 in 15 let. Potem jih pa pregleda zobar in ugotovi, da imajo že gnile modrostne zobe. Pri 12ih... haha !!!
LLLEPI
28. 02. 2016 11.34
+3
Da so ljudje in so potrebni pomoci toda tudi moji bratje sestre starsi otrocin so ljudje,ki se vsak dan soocajo z tezavami in pomankanjem v katerega so nas popeljali nasi politiki. Sedaj se je potrebno odpovedat pa se temu malo in dati beguncem saj nimajo nic.Tudi cedalje vec Slovencev nima nic in so ze pravi umetniki da prezivijo z 600 evrov;Predlagam da se nasi politiki odpovejo svoji placi in dohodkom v korist beguncev in si pustijo 600 evrov za prezivetje sebe in druzine.Mislim da bo potem pogled drugacen.Nazadje pa so do tega pripeljali politiki in njihove igrice
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.45
-5
Ja, zakaj se niste pobunil, k je bil še cajt. To je tipično, da pol ljudje krivijo druge, tiste, k majo še manj kot oni sami. Zato se mi sploh ne smilte. mate mir, mate možnost hodit u šolo, končat faks, it v tujino se zaposlit. Kaj bi ti zdej še rad.
Morana7
28. 02. 2016 12.00
+1
Kraljica pa kaj bi ti rada? Vse oblike nasprotovanja vladam RS so bile že uporabljene...največ so dosegli v MB z nasilnimi izgredi in z sežiganjem radarjev...kaj ti to pove? Edina rešitev je nasilje, kar pa nas bo potegnilo še par desetetij nazaj skozi čas....
NotMe
28. 02. 2016 11.31
+12
Predvsem me zanimajo odgovori vseh teh refjuđis uelkom likov na sledeča vprašanja: kje je meja, bomo sprejeli še 500.000, milijon, pet milijonov, petdeset ali kar polovico Afrike in Azije. Kaj bodo ti ljudje delali, ko pa je polovila nepismenih, ostala polovica pa polpismenih? Kako naj zaupamo ljudem, ki že v štartu lažejo praktično o vsem, o identiteti, poreklu, starosti? Zakaj so dobrodošli tisti, ki so jih še gostoljubni Nemci zabrisali čez prag, Avstrijci še hitreje, pri nas pa so uelkom? Kakšni so to moški, ki so zapustili družine? Zakaj je dovolj varno za ženske in otroke, zanje pa ne, kdo skrbi za njihove familije? Bo ata pošiljal evre od sociale, ali kako?
LLLEPI
28. 02. 2016 11.36
+4
Sprejeli jih bomo toliko da se bomo mi prilagodili njim ne oni nam
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.45
-3
Tam mata člank o begu možganov, jokita zdej.
NotMe
28. 02. 2016 11.45
+1
Kot po navadi. Lewaki znajo dat le minus in niti enega samega samcatega odgovora na še kako realna vprašanja kaj, kako, koga, koliko? Če sprejmemo še milijon, kdo ali kaj nam daje pravico, da zavrnemo še sto milijonov, ki bi tudi k nam?!
NotMe
28. 02. 2016 11.51
+2
Kaj hočeš povedati? Da je možna primerjava med temi ljudmi s culicami, brez dokumentov, le z ajfouni, ki se plazijo pod bodečo žico na zelenih mejah in ki komaj štejejo do pet in med znanstveniki z doktorati, ki so odšli z urejenimi dokumenti, delovnimi vizami, dvema fascikloma dovoljenj in priporočilnih pisem in so prišli na zagotovljeno delovno mesto? Se ti ne zdi, da takšni odhajajo prav zaradi neprespektivne politike?
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.57
-4
Tararar, v kaj točno bi ti rada mene prepričal al prepričala, da so vsi od dol umazani, neumni, nasilni. Raj nehi, ker ni haska.
son?ece5
28. 02. 2016 14.25
+0
Saj ti si ja njihova, zato te ne maramo. Ti je treba to 1000x povedat al kaj, si pač čelava!
Janko Ig
28. 02. 2016 11.24
+4
A če pridejo sm gor pa ne bojo obupani in delal štalo tako kot dol. Kaj vam še ni jasno.
marston
28. 02. 2016 11.19
+3
a pri nas tak potni list velja, če v Nemčiji ne? na njem žig države ISIS, mi jih pa registriramo a če kdo pove, da je iz države ISIS, mu Slovenija to prizna in ga vpiše kot državljan ISIS.a??
DIWG
28. 02. 2016 11.14
+18
Grki želeli ste migrante, dobili ste migrante, izgubili ste turiste. Imeli so možnost preprečit invazijo, a so raje izsiljevali Evropo. Račun je prišel na naplačilo in drago jih bo stal.
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.11
-6
Pa kaj je z vami. Čist prov je, da se je KUčan prikazal, da jasno pokaže, da pač ni fašo. In kako je mogoče, če si antifašo al kokr kol že hočte rečt, si zdej izdajalc, mislim, a ste že čist zblojeni, no.
Vabis
28. 02. 2016 11.15
+12
Zame je bil Kučan do shoda v podporo migrantom vedno gospod,ali tovariš Kučan.Sedaj je samo še Kučan.V mojih očeh izdajalec Slovenije in Slovencev!
marston
28. 02. 2016 11.19
+0
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.20
+2
Vabis, a res, kaj si pol šele o Janezku misliš, hehe. K se je prodal Amerom, to je men huj stokrat.
NotMe
28. 02. 2016 11.23
-1
In kaj je delal med zvezdaši? Še pomnite, tovariši, rdeča zvezda nas je napadla. Ravno toliko je tega, da golobradi študenteki nimajo pojma, o čem govorim.
CyberWorm90
28. 02. 2016 11.23
+3
nwm kaj temu kučkotu pripisujete pozitiwne/negatiwne karizmatične sposobnosti : ))) bil je 2x predsednik k pahi dons se prau hostesa za na proslawe nč druzga : )))
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.26
-4
Tarara, čak, a ste bli SLovenci v JLA oz. JNA, ste, a ste prisegel, ste, a ste izdal, ste. Kaj zdej u PM. Treba je po zakonu, tko je in nč drgač.
bema1201
28. 02. 2016 11.32
+0
Saj nas je leta 1989 tudi izdal, ko je predal orožje teritorialne jugo armadi, potem pa naredil salto mortale in postal veliki Slovenec in ljudje smo mu nasedli, tudi jaz, kasneje sem pa spoznal kakšen manipulator je Kučan, vedno samo za svoje dobro, briga ga vse ostalo.
NotMe
28. 02. 2016 11.34
+2
Super, ne, če državljani ene države soglasno odločijo, da imajo DOVOLJ izkoriščanja in da želijo na svoje, JNA pa napade? Velika večina oficirjev in časnikov je bila Srbov. Dejstvo. Slovenija je imela 2 mio prebivalcev, proizvajali pa 25% BDP-ja. Ti je kaj bolj jasno?
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.37
+1
Tarara, nimaš pojma, ajd čao, ne mislim ti razlagat, sej je že vse na videlu.
NotMe
28. 02. 2016 11.42
+1
Seveda mi nimaš kaj razlagat z dvema razredoma pomožne šole.
kraljicavesolja
28. 02. 2016 11.47
+2
Tarara, hahaha, a ti maš pa faks in ful dobr šiht za tri jurje eur, ja, tok bol zate, ne. Sam še zdej nimaš pojma.
NotMe
28. 02. 2016 11.55
-1
Tako nekako, ja. Za tri ravno ne, na kak dober mesec pade še kaj čez. Ti dam plus :)
kraljicavesolja
28. 02. 2016 12.08
+1
Aja, se bojiš, da bo zmankal za to tvojo plačo, ja, sej je res težko sam, recimo, z jurjem preživet.
Kollerik
28. 02. 2016 12.12
+1
tarrarara in visoka filozofija opravičevanja, ter revizionizma belego-črnega kvizlištva
Kollerik
28. 02. 2016 12.16
+3
Vsi ki smo tedaj prisegli JLA, smo prisegli svoji tedanji državi Jugoslaviji, ki pa je pozneje razpadla. Domobransko-usraški klavci pa so prisegli okupatorju in se z ramo ob rami bojevali z njim proti zaveznikom in našim domoljubom.
NotMe
28. 02. 2016 12.17
+0
Glede na to, da delam v gospodarstvu v IZVOZNO usmerjeni panogi, ne skrbi za mojo plačo. Bodi vesela, da jo imam, da smem odšteti 1000+ prispevkov na mesec, da imajo za tvojo podporo.
kraljicavesolja
28. 02. 2016 12.23
-2
Tarara, zakaj vsi mislte, da sem na podpori, no, če se s tem tolažte, da sem na socialki pa da mam dva razreda pomožne šole in si s tem večate vaš mali, mali ego, izvolte.
son?ece5
28. 02. 2016 14.27
-1
bema1201
28. 02. 2016 11.10
+15
Begunci bodo spravili Evropo na kolena, potem pa sledijo vojne in to tudi med Evropejci, levico in desnico, skratka kaos in konec normalnega življenja.
DIWG
28. 02. 2016 11.16
+11
Konec normalnega življenja sledi tudi brez vojne med Evropejci. Kaos, ki ga povzročajo migrantje bo sesul evropsko ekonomijo, evropsko varnost in našo kulturo. Terorizem, fehtarji na železniških postajah in posiljevalci, to je prihodnost Evrope.
Kollerik
28. 02. 2016 15.23
+1
Kollerik
28. 02. 2016 15.24
+1
....Evrope nikakor ne sme postati čas veselja za obritogavce, črnokutarske skrajneže in bradate norce.
Vabis
28. 02. 2016 11.08
+7
Pri vsem tem sem 100% razočaran nad ravnanjem Kučana. Vedno sem ga spoštoval kot pametnega in preudarnega politika...Sedaj si gre umazati svoje ime z neko lažno solidarnostjo do tujcev.! Kučan...Kaj lačni in obubožani Slovenci se ti nič ne smilijo in zanimajo?
bema1201
28. 02. 2016 11.13
+9
Slovenci se njemu še niso nikoli smilili, vedno je skrbel samo za svojo rit in riti njegovih privržencev.
bema1201
28. 02. 2016 11.36
+4
V Murglah naj postavijo begunska zavetišča, bomo potem videli kako bo Milan še navijal za migrante.
Kollerik
28. 02. 2016 12.29
-2
Vas nekaj fašijev pač ne more govort v imenu vseh nas.
emilzapata
28. 02. 2016 11.04
+9
tako masovno nasprotovanje prihodu migrantov iz muslimanskih držav je tudi posledica bedne ekonomske situacije v Sloveniji. In prav direktno norčevanje iz določenih struktur prebivalstva, ki se borijo za golo mpreživetje. Pa še tole, ni to norčevanje iz davkoplčevalcev: imamo 120.000 brezposelnih, 1700 odprtih delavnih mest, in preko 850 zaposlenih na zavodih za zaposlovanje. Kaj ti ljudje tam delajo??? Na dve delovni mesti po en referent.