Tujina

FOTO: Merklovo pričakali v nacističnih uniformah

Atene, 09. 10. 2012 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemška kanclerka Angela Merkel je na obisku v Grčiji obljubila nadaljnjo pomoč tej državi. Zaradi obiska so v grški prestolnici veljali izjemno strogi varnostni ukrepi. Čeprav so bila javna zborovanja prepovedana, so se na ulice podali protestniki, ki so se tudi spopadli s policisti.

Na obisku v Atenah je bila nemška kanclerka Angela Merkel. To je njen prvi obisk v Grčiji po petih letih, na atenskem letališču pa jo je sprejel grški premier Antonis Samaras.

Merklova je na pogovorih v središču mesta Grčiji obljubila finančno pomoč Nemčije pri reformah uprave in zdravstva. Samaras pa je po pogovorih z nemško gostjo zagotovil, da bo njegova država spoštovala zaveze, ki jih je dala v zameno za mednarodno pomoč.

Merklova je priznala, da je grška vlada pri uresničevanju reform dosegla velik napredek, še posebej v zadnjem času. "Veliko je bilo že doseženega, marsikaj pa je treba še storiti," je poudarila. Nemška kanclerka je tudi izrazila prepričanje, da se bo pot iz krize Grčiji izplačala, čeprav je zelo težka.

Ob tem je opozorila, da Grčiji ne bo uspelo iziti iz krize čez noč in da krize ne bo konec z izplačilom naslednje tranše pomoči. "To bo dolga pot. A verjamem, da bomo na koncu predora videli luč," je dejala Merklova.

Grška vlada pripravlja nove varčevalne ukrepe, brez katerih ne more računati na dobrih 31 milijard evrov posojil EU in Mednarodnega denarnega sklada, ki jih nujno potrebuje, da bi se novembra izognila bankrotu.

"Vsi, ki so stavili, da bo Grčija potonila ... bodo izgubili stavo"

Samaras pa je obljubil, da bo Grčija izpeljala varčevalne ukrepe in reforme, ki jih je obljubila. Dejal je tudi, da Grki želijo ostati v evroobmočju. "Vsi, ki so stavili, da bo Grčija potonila ... bodo izgubili stavo," je poudaril grški premier. Dejal je še, da njegova država ne želi ne dodatnega denarja ne popuščanj.

Željo, da bi Grčija ostala v evroobmočju, je izrazila tudi nemška kanclerka.

Grški premier je tudi izrazil prepričanje, da svet razume, kako se njegova država bori, da bi premagala krizo, in kako se za to žrtvujejo Grki. Po njegovih besedah EU in evroobmočje želita pomagati Grčiji. "Naš sovražnik je kriza," je poudaril. Menil je še, da je treba storiti vse, da bi mladim Grkom zagotovili zaposlitev.

Za varnost skrbelo okoli 7000 policistov

Zaradi obiska nemške kanclerke so v grški prestolnici veljali izjemno strogi varnostni ukrepi. Središče Aten je bilo zaprto za pešce, prepovedana so bila vsa javna zborovanja, za varnost pa je skrbelo okoli 7000 policistov in pripadnikov varnostnih sil. Zaprte so bile celo šole v strogem središču Aten.

V mestu pa so se vseeno zbrali protestniki. Pred zgradbo parlamenta se je tako po prvih ocenah policije zbralo okoli 30.000 ljudi, ki so protestirali proti varčevalnim ukrepom, Merklovo pa so krivili za brezposelnost in težave grškega gospodarstva.

Na protestih pred parlamentom so izbruhnili tudi spopadi, ko je od 40 do 50 delno zamaskiranih mladih metalo kamenje v policiste, ti pa so uporabili gumijevke in solzivec. Razmere so se sicer kmalu spet umirile.

O več tisoč protestnikih so poročali tudi s trga Omonia v središču grške prestolnice, kjer so se zbrali predvsem privrženci komunistične stranke. "Ljudska vstaja proti varčevanju," so vzklikali demonstranti.

Na obeh protestih je bilo mogoče opaziti več žaljivih transparentov, kot so "Izgini iz naše države, ti cipa" in "Hitlerjeva hči, izgini iz Grčije". Nekateri protestniki so nosili nacistične uniforme, nekateri so zažigali zastave s kljukastimi križi. Več protestnikov je vzklikalo: "Merklova, izgini."

''Merklova, izgini!''
''Merklova, izgini!'' FOTO: Reuters

Protesti v Atenah se sicer vrstijo skoraj vsak dan. Tako je bilo tudi sinoči. Za Grke je namreč Nemčija glavni krivec za sprejetje tako ostrih varčevalnih ukrepov, kanclerka pa je deležna številnih kritik.

Sinoči se je v središču Aten zbralo več kot 5000 Grkov, ki so protestirali proti prihodu Merklove. Tudi sinoči so protestniki nosili žaljive transparente.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (225)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

izkušena Polonca
03. 01. 2013 21.36
+1
Katastrofa, spet se ponavlja ista štorija...
janez6bb
10. 10. 2012 18.07
+7
Odlomek iz Protokola sionskih starešin pravi takole: ˝Najsi se država izčrpa zaradi lastnih krčev, najsi jo pod vpliv zunanjih sovražnikov pripeljejo notranja nesoglasja, v obeh primerih bo izgubljena: imeli jo bomo v oblasti. Despotizem kapitala, ki je v naših rokah, bo zanjo rešilno bilka, ki jo bo država morala sprejeti, sicer bo poražena.˝ in po tej poti gredo vse države eu-ja, in več kot očitno je zgornje že sedaj v Grčiji, kmalu po vsej eu:)
marxx
10. 10. 2012 11.30
+10
breme pade pa na prebivalstvo zarad nesposobnih ljudi na polozaju, sramota od sramote za celo evropo da narod trpi zarad neumnosti politike res brezveze da smo suznji demokracije!!!
olyca
11. 10. 2012 08.28
+1
Ma ni ne levih, desnih, sredinskih, vse zna isto, ritolizniki Šarakana in Mrklove Gele, ki uničujejo delovne ljudi..............
Pro75
10. 10. 2012 09.57
-8
Lepo in dobro so Grki živeli, sedaj ko pa je prišel račun, ga pa nobeden nebi plačal. Tako ne gre.
janez6bbb
10. 10. 2012 10.04
+8
ti bi tut lohk vrnu 6 milird v naše banke:) če je kriva v grčiji raja potem si tut ti kriv za slabe kredite v naših bankah:) raja mora plačevat kredite:)
tomy33
10. 10. 2012 10.22
+8
Zapitek naj plača tisti, ki je pil in veseljačil. Ti danes bi pa radi da zapitek plačamo mi, ki smo jih med njihovim veseljačenjem lahko zgolj opazovali skozi okno. Zakaj pa? Da bi lahko še naprej veseljačili mi pa še dalje zgolj opazovali? Tudi tako to ne gre tajfun :)
tomy33
10. 10. 2012 10.28
+8
Ko so imeli profit me niso hoteli zraven da bi delili, zdaj pa me hočejo zraven da bi delil njihovo izgubo in nesposobnost? Pa saj bi moral bit v uber pokjen da bi se z tem strinjal......
janez6bbb
10. 10. 2012 11.47
+7
tom točno to:) prej niso delil zdej bi pa na nas prenesli slabe kredite, pa sej moraš biti malo za luno da to sprejmeš.
olyca
10. 10. 2012 09.10
+13
Merklova, sejalka diktature po Evropi in svetu, predstavnica gnilega, izkoriščevalnega kapitalizma. Z svojimi bolanimi idejam z priskledniki uničuje Evropo po dolgem in po čez................
dule100
10. 10. 2012 08.30
+7
Čudna ta Angela. Skoraj celo življenje je živela v socialističnem raju, sedaj pa podpira ta umazani kapitalizem !
tomy33
10. 10. 2012 05.58
+14
Nekateri komentarji, so me danes zjutraj že pošteno nasmejali. Hvala :). Predvidevam da so padli od tistih bolj desnosučnih. Pa dajte se že odločit, ste za socializem ali za kapitalizem? Po komentarjih nekateri sodeč bi se eni v času debelih krav in dobička šli trdi kapitalizem v času suhih in izgub pa socializem. E, ne gre to tako! :) Krize niso povzročili krediti raje, ki jih je najemala za nakup novega avta, hiše, stanovanja...... Ti morajo svoje obveznosti poravnavat........tako ali drugače. V najslabšem primeru pristanejo v kartonski škatli, pod kakšnim mostom. Poleg tega gre tu za minorne zneske. Tisti, ki so se pa šli pa igro na veliko, so se pa morali zavedat tudi tveganja. V končni fazi imajo za to cel korpus analitikov. Kot se je izkazalo se ga niso. Torej so slabo opravili svoje delo, za katerega so bili še odlično nagrajeni. Bruuuh. Tudi sam imam nekaj nasedlih delnic........in kaj naj zdaj? Zahtevam od cele države in EU da mi pokrije izgubo? :) Če bi jaz kot posameznik prišel z takšno idejo bi me verjetno povprašali po zdravju. Easy come, easy go! Sem slabo naložil svoj denar? J----at ga, sam kriv definitivno pa niste krivi vi! Zdaj pa je potrebno to vtepst v glavo še Merklci, Šuštaršiču, JJ-ju....... Hmmmmm. Marx se očitno le ni motil....
janez6bbb
10. 10. 2012 07.54
+11
lepa tomy:) se strinjam zakaj bi jst plačeval kredite ki jih nisem najemal:) nekateri pa so si prisvojili 2,5 milijarde iz naših bank:)
janez6bbb
10. 10. 2012 07.54
+10
in zato upam da se ta kapitalizem sesede sam vase čimprej:) naj gre vse k vragu, jst nimam kej velik za izgubit:)
tomy33
10. 10. 2012 08.05
+14
Jaz se tudi ne sekiram, kreditov nimam, dolžan nisem nič. Kar sem zgubil sem zgubil. Z tem sem se sprijaznil že isti trenutek ko sem kupil. Če bo bo, če ne pa ne. V končni fazi sem vložil presežek, ki bi ga itak zapravil. Banke pa če niso sposobne preživet, naj crknejo. Bodo pa prišle druge.
olpop
09. 10. 2012 22.41
+4
Budimpešta: Madžarska vlada je sprožila ostro kampanjo proti svetovnemu denarnemu skladu (IMF), kljub temu da se vodstvo v Budimpešti že zavzema za nov obrok posojila pri tej inštituciji "Ne bomo se poklonili IMFu!" "Ne damo neodvisnosti Madžarske!"...samo nekaj od naslovov v včerajšnjih in današnjih Madžarskih časnikih
maliButalec.
09. 10. 2012 22.10
+22
Nov Svetovni Red prihaja in dve vrsti prebivalstva: 0,1% Fevdalcev - Sužnje Fašističnih Lastnikov, ki bodo lahko karkoli počeli s svojo lastnino - sužnji (brez da bi bili kaznovani) 99,9% - Sužnjev, ki bodo delali za golo preživetje in nebodo imeli nobene lastnine, brez svobode in brez pravic (To je zapisano v USTAVI Novega Svetovnega Reda (Ureditve) - NWO - in tega neboste zvedeli iz MEDIJEV. Vsak malo bolj "Razgledan" VE, da v ozadju stojijo ljudje, ki vodijo Svet in da politiki ne vodijo Sveta. Največji krivec za nastalo situacijo, pa so MEDIJI. Ti širijo laži in ne poročajo o peščici ljudi, da želi zasužnjiti cel Svet in vpeljati Sužnje-Fašistični Novi Svetovni Red, kjer bo vsak ob rojstvu dobil "zaporniški" ČIP in bo kontroliran na vsakem koraku in nebo imel nobenih Pravic in bo živel tako dolgo, kot bo želel njegov lastnik. Ko se ga pa bo naveličal, pa ga bo enostavno izklopil. To pa se bo zgodilo najpozneje po 60 letu, ko več suženj nebo zmožen za delo. Pokojnina? Pozabite, da bi Vam Vaši bodoči lastniki privoščili tak luksuz. V NWO boste živeli tako dolgo, kot boste zmožni za delo. Vam je to znano? To je bilo med 2. Svetovno vojno v taboriščih. Tisto je bila Testna proba. Sedaj pa bodo to uvedli v celem Svetu. Cel Svet bodo spremenili v eno veliko TABORIŠČE. Dragi Mediji: upam, da ko se boste postarali in ko boste Vašim vnukom pripovedovali zgodbe iz preteklosti, da jim boste povedali eno in edino resnico - in ta je, da ste Vi Mediji krivi, da so sedaj (v prihodnosti) Vaši vnuki sužnji in da garajo cele dneve za počen groš, da si lomijo hrbtenico, za plačilo kos kruha na dan in da živijo v bedi in revščini, zato, ker ko ste Vi imeli priložnost, da bi obvestili "slepi" narod, da se dela ZAROTA PROTI ČLOVEŠTVU in uvaja DIKTATURA -> Nov Svetovni Red (Ureditev) - ste Vi raje bili tiho in pobrali Eure ali Dolarje od stricov iz ozadja, ki so kasneje zasužnjili Vaše potomce in s tem cel Svet. Vi ste krivi. Ker večina ljudi temu, kar jaz pišem ne verjame. Ne verjame, da gremo v sužnje-fašistični-novi-svetovni-red - NWO. "Slepec" samo verjame, to kaj sliši na MEDIJIH. In dokler MEDIJI, neboste začeli raziskovat resnico in le resnico poročat - do takrat bo CIVILIZACIJA DRVELA V PROPAD in v njem bodo nekega dne tudi Vaši otroci in kasneje vnuki. Upam, da boste imeli toliko poguma in pogledali vnuku v oči in mu povedali, da ste nekoč še imeli moč, da bi preprečili to bedo in revščino v kateri živi sedaj Vaš vnuk-vnukinja in vsi ostali ljudje.
terminator25
10. 10. 2012 00.40
-13
Oprosti, k ti morm to povedat, sam nekak mislm da je to moja dolžnost....hmm, kako nej ti to povem....božiček NE obstaja
bobocat
09. 10. 2012 21.18
+16
Maver Amschel Bauer, Kazar oziroma nehebrejski Žid (to bom pojasnil v naslednjem poglavju) se je rodil leta 1743 v Frankfurtu v Nemčiji. Njegov oče je bil Moses Amschel Bauer, potujoči posojilodajalec in zlatar iz vzhodne Evrope. Maver je kratek čas delal za banko Oppenheimer v Hanovru, nato pa odprl lokal oziroma menjalnico na Židovski ulici v Frankfurtu. Nad vrata je obesil simbol revolucionarno usmerjenih vzhodno-evropskih Židov Kazarjev, rdeči ščit. Kmalu zatem se je Maver Amschel Bauer preimenoval v Rothschilda (po nemško: rotes Schild = rdeči ščit). Njegovo podjetje je postalo znano kot hiša Rothschildov. Dajte mi oblast nad državnim denarjem, pa mi ne bo mar, kdo oblikuje zakone!" --Maver Amschel Rothschild (1743 - 1812) Prvič je zgoraj navedene besede Mayerju Amschelu Rothschildu pripisala Gertrude M. Coogan v knjigi Money Creators iz leta 1935. Pred tem pa je krožila malo drugačna različica: "Let us control the money of a nation, and we care not who makes its laws", ki naj bi bila po nekaterih trditvah geslo družine Rothschild ali (po drugih navedbah) posojilodajalcev starega sveta. Tajni center mednarodnega bančništva, hiša ROTHSCHILDOV, je zavita v skrivnost. Maver se je poročil s šestnajstletno Gutele Schnapper, s katero sta imela pet sinov in pet hčera. Sinovi so bili Amschel, Salomon, Nathan, Kalman (Karel) in Jakob. Njegova pot k vrhu se je začela, ko je prišel pod okrilje heško-hanavskega princa WILLIAMA IX., Skupaj sta se udeleževala prostozidarskih srečanj v Nemčiji. Princ William, prijatelj hanoverijancev, je prejemal velike vsote denarja za heške najemniške vojake, ki so služili angleškemu (hanoverijanskemu) kralju. Te iste čete so se pozneje borile v dolini Forge (Valley Forge) proti armadi Georga Washingtona. Rothschild je postal Williamov osebni bankir. Ko je William zaradi političnih nestabilnosti moral pobegniti na Dansko, je pustil v Rothschildovi banki 600.000 funtov za plače vojakov. NATHAN ROTHSCHILD (najstarejši sin Maverja Amschela) je denar odnesel v London, kjer je nameraval ustanoviti še eno banko. Zlato za varščino je preskrbela Vzhodna indijska družba (East India Company). S posojanjem denarja za vojaške operacije WELLINGTONSKEGA VOJVODE, je Nathan ustvaril štirikratni dobiček, ki se je v prihodnosti še povečal, predvsem z ilegalno prodajo zlata, namenjenega varščini. Tako se je začelo kopičiti ogromno bogastvo družine Rothschild. Naslednji korak je bilo mednarodno bančništvo, vsak od sinov je ustanovil banko v različnih državah: Amschel v Berlinu, Salomon na Dunaju, Jakob v Parizu in Kalman v Neaplju. Salomon Rothschild je bil član prostozidarjev. MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD je v oporoki zapustil navodila za upravljanje družinskega bogastva. S premoženjem naj bi upravljali moški, najstarejši sin pa bi imel odločujoč glas pri pomembnih odločitvah, v primeru nesoglasij. Računi naj bi bili tajni, predvsem pa varno skriti pred vladami. Nekateri pravijo, da se je MAYER AMSTEL ROTHSCHILD leta 1773 na Judenstrasse (Židovska ulica) v Frankfurtu sestal z dvanajstimi vplivnimi in bogatimi židovskimi osebami (sionske starešine), da bi skovali načrt, kako si podjarmiti celotno svetovno bogastvo. Po Herbertu G. Dorseyu, je pogovor tekel o tem, da BANKA ANGLIJE že nadzira dobršen del angleškega bogastva, kar je dober temelj za nadzor nad celotnim svetovnim premoženjem. Sestavili naj bi načrt in ga zapisali. Načrt je pozneje postal znan pod imenom PROTOKOLI SIONSKIH STAREŠIN. Protokoli so obstajali že stoletja prej, vendar se zdi, da so jih ROTHSCHILDI spremenili za potrebe tedanjega časa. Bili so tajni, dokler jih ni leta 1901 odkril ruski profesor S. Nilus, in jih je objavil pod naslovom Židovska nevarnost. Leta 1921 jih je Victor Marsden prevedel v angleščino. Po njegovem mnenju teh 24 protokolov odseva tudi sedanji položaj v svetu. Predstavljajte si, da ste novo ustoličeni kralj države in na vsak način hočete to tudi ostati. K sebi pokličete dva človeka, najprej ene
Schulz-14
09. 10. 2012 22.38
+2
1917 je bilo "naše leto" pravijo, kjer je prva padla Rusija. 1945 je dokončno padla Evropa, ~ 1965 so pokleknile še ZDA.
murgeljparkeljc
09. 10. 2012 20.56
+6
Tile pa imajo originalne uniforme. Pravijo da na vsakih sedem let vse prav pride. Od takrat ko so bile te uniforme nove, je minilo že 10x7 let oz. 70 let. Tudi naši partizani hranijo svoje uniforme, pri snemanju Sutjeske in Neretve pa ni bilo treba opremljati ustaških in četniških statistov z uniformami, so kar svoje prinesli, le šarce, mauserice in šmajserje pa so raje pustili doma.
bobocat
09. 10. 2012 20.25
+24
Ta kriza je zgolj velika prevara in monumentalen rop revnih po Evropi in svetu, ki ga izvajajo finančni kapitalizem in multinacionalke. Varčevalni ukrepi se vedno izvajajo na hrbtih delavcev in upokojencev in revežev, ne pa na tistih, ki so jo zakuhali. Se pa tu lepo videti, da je kapitalizem zgolj hudodelski in roparski sistem, kjer samozvana bogata peščica ropa večino!
terminator25
10. 10. 2012 00.43
-6
Da bi ti vedu, kolk so tvoj druže Tito pa ostali tovariši iz partije pokradl...uff, bi se sam za glavo držou
pika50
10. 10. 2012 09.59
+3
tron3
09. 10. 2012 20.05
+5
Ko gledaš filme kriminalne vsi junaki negativni seveda vozijo avtomobile znamke Mercedes, BMW, Audi.. le zakaj se sprašujem,
terminator25
10. 10. 2012 00.43
-4
Danger_Mouse
09. 10. 2012 20.04
-6
Tile Grki so se pa resnično skregali s kruhom. Namesto, da bi z demostracijami poskrbeli, da bi njihov (skorumpirani) sistem sankcioniral njihove politike, ekonomiste... ki so 50 let kradli v velikem slogu in se malo zamislili nad lastno državljansko etiko (utaje davkov, goljufanje na tisoč in en način...) - oboje skupaj jih je namreč pahnilo na dno, se grejo zmerjanje in zaničevanje Gelce, ki zadnjih nekaj let skrbi, da ne jedo trave.
Balki30
09. 10. 2012 20.01
-7
¸Zakaj niso protestirali takrat ko se so se zadolževali?Ko je treba vrnit pa u jok pa na drevo.
olpop
09. 10. 2012 20.15
+20
Jure naš finančni sistem je tik pred implozijo, ki bo za seboj potegnila ljudi, podjetja in cele narode z državami vred. Ne računajmo na to, da nas bo zaščitila država prav tako kot ne Grkov. Kvečjemu obratno: pričakujemo lahko, da bo država na hrbtih državljanov poskusila zaščititi samo sebe. To se pravzaprav že dogaja. Nas mar ne prepričujejo, da smo leta in leta živeli prek svojih zmožnosti, pa čeprav nihče izmed nas ni imel prav nobene besede ali vpliva na to, kaj naši voditelji počno z našim davkoplačevalskim denarjem!!? Mar nismo državljani prav tako kot v Grčiji upravljali zgolj svojih družinskih proračunov in skrbeli za vračanje lastnih kreditov, si privoščili avto ali počitnice samo, ko smo imeli dovolj denarja ali pa ko nam je na pomoč priskočila banka, za kar smo jo morali seveda izdatno poplačati!!!? Si ne plačujemo sami obveznih in prostovoljnih prispevkov za svojo starost, zdravstveno oskrbo in ostalo?....in zakaj so po tvoje krivi navadni državljani Grčije!?
Balki30
09. 10. 2012 20.37
-5
Ja za nas vsekakor velja kar si napisal, ampak v Grčiji so si pa kjunčke omočili tudi navadni sleherniki.Marsikaj se je govorilo in se še.Licenc za šoferje ne izdajajo že več desetletij.Cena licenca večja od cene šleperja danes.Desettisoči prejemali invalidnino za slepe čeprav vidijo, desetine milijard so šle za penzije mrtvim, da ne govorimo o utajenih davkih.Kdo je lahko tudi je.
ebiga
09. 10. 2012 19.56
+8
Še pomnite tovariši: Nekateri člani evropskega parlamenta so zaradi razkritij in preiskav o dogovorih med Nemčijo, Grčijo in Portugalsko pozvali, naj EU sproži svojo preiskavo. Nekateri so Berlin celo obtožili, da je Atenam sklenitev vojaških pogodb postavila kot pogoj za svoje sodelovanje pri svežnju rešitve za Grčijo in tako pridobila z grško razsipnostjo. Nemška vlada zanika, da je izkoristila grško zapravljivost in da je sklenitev pogodb postavila za pogoj svoji pomoči, ki predstavlja največji delež v svežnju finančne pomoči, v katerega je Slovenija skupaj prispevala 387 milijonov evrov in dve milijardi evrov poroštva.
mario7
09. 10. 2012 19.53
+5
vse to nas še čaka...
tron3
09. 10. 2012 20.00
+6
Grški politiki so ostali v svoji državi, res da se skrivajo trenutno še uspešno, naši politiki pa bodo hitro pobegnili, največ v Brazilijo, kje je slovenska vas, drugi v Argentino, manjšina z vodjem ljubljenim pa v Avstralijo... tid. pri nas bo to hitro urejeno, v nekaj dneh bodo odšli, še policaji jih ne mislijo varovati in to Gorenaka najbolj skrbi nelojalnost policije.
lightning
09. 10. 2012 19.51
+10
kapo dol grškim protestnikom! so pokazali frau hitler kaj si mislijo o njej pomagalo itak ne bo, morda pa se malo bolje počutijo...
faronika
09. 10. 2012 19.48
+8
Kaj pravite...bo pri nas tudi tako?!...Dvajset prašičev na tri demonstrante!!!?
CyberWorm77
09. 10. 2012 19.51
+4
to so špartanci cyklon : ))) nemereš ti njih kr tko : ))) dej kaj že bil tist špartanski kralj k jh je wodu w smrt pa sebe tut sam so se pa borili če ne druzga : ))) weč k 2000 let pišejo o njih : ))) kl pr nam pa sam cankar piše da smo hlapci : ))))
CyberWorm77
09. 10. 2012 19.55
+3
alexander weliki si je polomu zobe na njih pa si nebo ena merklowa k je falila ene 2000 let haha : ))) btw takrat se kristus sploh še ni rodiu : )))
lnterReflections
09. 10. 2012 19.31
+8
V Slovenijo naj pride, da ji Janez Stanovnik pokaže rdečo zvezdo:).
terminator25
09. 10. 2012 19.32
-9
simbol smrti in primitivnosti, simbol totalitarnega režima?
lnterReflections
09. 10. 2012 19.36
+11
Saj Merklova je pa tudi totalitarec. Totalitarna neokonservativka.
terminator25
09. 10. 2012 19.43
-6
faronika
09. 10. 2012 19.49
+0
lnterReflections
09. 10. 2012 19.56
+9
Vsi sistem do sedaj so bili totalitarni. Komunizem je totalitarna levica, fašizem je totalitarna desnica, predstavniška demokracija je pa totalitarna sredina. Ne govori mi o totalitarnosti, kristina!!!
terminator25
09. 10. 2012 20.10
-10
To se pravi, priznaš, da podpiraš totalitarni režim? Joooj, kako se vas dobi rdečkarji, kakšni dvoličneži so to...najprej govori o rdeči zvezdi, potem bi že jokal, kako je kljukast križ simbol totalitarnega sistem nacizma, nakar enači komunizem z nacizmom...vi tukaj gor samo dokazujete, da so komujazerji kratke pameti, kar se že dolgo ve
Schulz-14
09. 10. 2012 20.12
-3
hahah izdali lasten narod, hahahahahhahah...
lnterReflections
09. 10. 2012 21.02
+9
kristinatina, tudi modra EU zastava z zlatimi zvezdicami je simbol totalitarnega režima.
TheWitch
09. 10. 2012 21.35
+3
Splača se prebrat knjigo: Doktrina šoka. Mogoče bo potem kristinitini kaj bolj jasna svetovna politika
pika50
10. 10. 2012 10.04
+1
Kristinatina, kdo te je nafopal s kozlarijami o socializmu? Sama ga očitno nisi živela, si verjetno še rosnih let.