Tujina

Medvedjev za napake pričakuje kaznovanje odgovornih

Moskva, 26. 11. 2011 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski predsednik je zaradi neuspele izstrelitve sonde, ki bi morala z Marsove lune nazaj na Zemljo pripeljati vzorce prsti, napovedal morebitno preiskavo o kazenski odgovornosti posameznikov.

Ruski predsednik Dimitrij Medvedjev
Ruski predsednik Dimitrij Medvedjev FOTO: Reuters

Dimitrij Medvedjev je povedal, da ne izključuje preiskave zaradi neuspelega poskusa izstrelitve sonde, ki bi morala poleteti proti Marsu in z njegove bližnje lune nazaj na Zemljo prinesti vzorce tamkajšnje prsti. Sonda Fobos je namreč tik po izstrelitvi v začetku tega meseca obtičala v Zemljini orbiti, kar je pomenilo konec prvega poskusa ruske medplanetarne misije.

Manj kot tri mesece pred tem je Rusija doživela še eno nesrečo, saj je njena raketa, ki bi morala na Mednarodno vesoljsko postajo prepeljati gorivo in hrano, zgorela v orbiti. "Zadnji napaki predstavljata močan udarec za našo konkurenčnost. To ne pomeni, da se je zgodilo kaj usodnega, pomeni pa, da moramo podrobno analizirati, kaj se je zgodilo, in odgovorne kaznovati," je prepričan ruski predsednik.

Dodal je, da s tem ne misli, da bi morali odgovorne postaviti pred zid, kot je to počel nekdanji sovjetski voditelj Josip Stalin, vendar pa bi odgovorne kaznoval finančno, če bi se izkazalo, da gre za očitno napako, tudi disciplinsko oziroma kazensko.

Medvedjev je pred kratkim v povezavi s slabo infrastrukturo, zaradi katere je, recimo, julija na reki potonila ladja, z njo pa tudi 122 ljudi, podobno že napovedoval strogo kaznovanje tistih, ki bodo delovali neodgovorno in koruptivno.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Skof
27. 11. 2011 07.15
tehnika tudi zataji!
suckers
26. 11. 2011 23.36
-3
kdaj bo kaznoval Putina za njegove napake
Raztezje
26. 11. 2011 19.17
-1
Upajmo, da ni spet napočil čas, ko bodo kaznovali svoje generale.
Vurer
26. 11. 2011 18.22
+13
Pameten ter odločen korak!