Gospodarstvo
Oglas

Mednarodna komponenta študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti UM

Ljubljana, 09. 02. 2016 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moderna ekonomija je že dolgo nazaj globalna ekonomija, znanje na tem področju pa lahko obvladajo le tisti, ki so odprti, ki so radovedni, željni znanja in izzivov, ki jih premagujejo in jim dajejo nove izkušnje. Študent ekonomskih in poslovnih ved na EPF ima pri tem zelo veliko možnosti.

Študijski programi so mednarodno akreditirani

Ekonomsko-poslovna fakulteta (EPF) ima dva dodiplomska študijska programa 1. stopnje: univerzitetni študij Ekonomske in poslovne vede" in visokošolski študij "Poslovna ekonomija". Po prvem skupnem letniku študija prične študent pridobivati usmeritvena znanja na izbranem ožjem področju študija. Oba dodiplomska in podiplomski magistrski študijski program 2. stopnje "Ekonomske in poslovne vede" so akreditirani z mednarodnima certifikatoma kakovosti. Evropsko akreditacijo ECBE je fakulteta za svoje študijske programe pridobila leta 2008, od leta 2009 pa so programi akreditirani tudi z ameriškim certifikatom ACBSP. Kar pomeni, da so študijski programi na EPF v skladu z evropskimi in ameriškimi standardi kakovosti. Kvaliteto programov in izvedbe obe združenji tudi vsako leto preverjata.

Študenti tutorji EPF
Študenti tutorji EPF FOTO: EPF

Študij v tujini je lahko sestavni del študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti

V drugem letniku študija lahko študent prvič izkoristi možnost študija v tujini. Pri tem je pomembno, da EPF študentom nudi celovito podporo, ki se tiče informiranja, sofinanciranja in priznavanja študija v tujini v domačem študijskem programu. EPF ima daleč največji delež mednarodnih študentskih izmenjav na celotni Univerzi v Mariboru. Ker je veliko tujih študentov, ki želijo študirati na EPF, v tem študijskem letu jih bo okoli 200, imajo s tem tudi študenti EPF prav toliko prostih mest za študij v tujini. Fakulteta ima sklenjenih preko 200 mednarodnih pogodb z univerzami, fakultetami in šolami po vsem svetu.

In še več…

Mednarodna komponenta študija na EPF se kaže tudi na številnih drugih področjih. Tako pripravljamo intenzivne mednarodne programe in poletno šolo, na katerih gostujejo profesorji iz različnih držav Evrope in sveta ter sodelujemo v mednarodnih raziskovalnih projektih, kjer se ekipi profesorjev pogosto pridružijo tudi študenti.

Tradicionalni EPF dogodek - Mednarodni dnevi EPF
Tradicionalni EPF dogodek - Mednarodni dnevi EPF FOTO: EPF

Študenti lahko v času študija pridobijo pomembne mednarodne certifikate znanja, ki delodajalcu zagotavljajo, da je diplomant opravil dodatno izobraževanje in pridobil dodatne kompetence med študijem. Tako je EPF pridobila naziv Microsoftov izpitni center in lahko izvaja uradno certificiranje za pridobitev nazivov Microsoft Certified Application Specialist in Microsoft Certified Application Professional Series. EPF je nosilec licence Goethe Instituta za izvajanje mednarodnega izpita iz poslovne nemščine Prüfung Wirtschaftsdeutsch International. Študenti lahko pridobijo mednarodni certifikat, ki je po vsem svetu priznan in cenjen kot kakovostno dokazilo o znanju poslovne nemščine. EPF nudi tudi možnost pridobitve certifikata IPMA, v Evropi najpomembnejšega certifikata s področja projektnega managementa, ki ga podeljuje International Project Management Association.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni