Tujina

Med žrtvami terorističnega napada v Maliju tudi Evropejci

Bamako, 07. 03. 2015 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Maliju je prišlo do hujšega terorističnega napada. Po navedbah prič naj bi najmanj en moški napadalec sprva vrgel več granat, nato pa stopil v nočni klub, priljubljen pri tujcih, ter začel streljati na obiskovalce.

Mali
Mali FOTO: Reuters

Strelski in bombni napad v malijski prestolnici Bamako je ponoči terjal pet smrtnih žrtev, ranjenih je bilo še deset ljudi.

Malijska policija je doslej potrdila, da sta bila v napadu kmalu po polnoči poleg francoskega in belgijskega državljana ubita še dva Malijca - policist in varnostnik, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Državljanstvo tretjega Evropejca za zdaj še ni znano, umrl pa je po prihodu v bolnišnico.

Po navedbah prič naj bi najmanj en moški napadalec sprva vrgel več granat, nato pa stopil v nočni klub, priljubljen pri tujcih, ter začel streljati na obiskovalce. Po drugih poročilih naj bi v napadu sodelovalo več ljudi, policija pa sumi, da gre za teroristični napad, čeprav še čaka na potrditev.

Policisti so po napadu že aretirali dva osumljenca, katerih identitete in državljanstva pa še niso razkrili.

Napad je že obsodil francoski predsednik Francois Hollande. Napovedal je, da se bo srečal z malijskim predsednikom Ibrahimom Bubacarjem Keitajem in ponudil pomoč tej nekdanji francoski koloniji. Francosko veleposlaništvo v Bamaku je za vse francoske državljane v malijski prestolnici izdalo opozorilo, naj bodo previdni, če bodo zapustili svoja prebivališča.

Tudi belgijski zunanji minister Didier Reynders je obsodil "strahopeten napad", ob tem pa izrekel sožalje žrtvam in njihovim svojcem. Njegovi predstavniki so kasneje potrdili, da je bil v napadu ubit belgijski državljan.

Visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini je medtem sporočila, da je ena od evropejskih žrtev delala za EU, ki v Maliju s svojo misijo pomaga policijskim in varnostnih silam.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIKAPOLONICA1994
07. 03. 2015 10.39
+6
kaj za vraga pa rinejo z noro glavo v taka področja...komu mar?