Tujina

Med carinsko preiskavo paketa na letališču odkrili tri kraljeve kobre

Los Angeles, 26. 07. 2017 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cariniki so med preiskavo paketov na losangeleškem letališču v škatlah čipsa odkrili tri žive, dobrih 60 centimetrov dolge kraljeve kobre. Poleg tega so v paketu, ki je iz Hong Konga v ZDA prišel po navadni pošti, našli še tri redke primerke albino kitajskih želv z mehkim oklepom. Pošiljatelju grozi največ 20 let za zapahi.

Kalifornijski policisti so aretirali 34-letnega Rodriga Franca, ki je iz Hong Konga v Kalifornijo poslal paket, v katerem so se skrivale eksotične živali: tri kraljeve kobre in prav toliko albino kitajskih želv z mehkim oklepom.

V čips škatlah so cariniki odkrili tri 60 centimetrske kraljeve kobre.
V čips škatlah so cariniki odkrili tri 60 centimetrske kraljeve kobre. FOTO: AP

Po poročanju medijske hiše CNN je Franco poleg tokrat odkritega paketa živali, enega poslal že prej, a so ga prestregli delavci ameriškega Urada za ribolov in divjad. V njem so takrat odkrili šest vrst ogroženih želv, med njimi puščavsko, triprsto in baročno želvo.

Smrtonosne kače so zaradi potencialne nevarnosti že na letališču zasegli, želve pa so dostavili na osumljenčev dom v Monterey Parku, kjer so kriminalisti nato lahko preiskali Francovo posest. Ugotovili so, da je paket z želvami odložil v spalnici, kjer so našli še akvarij z mladimi mehiškimi krokodili, akvarij z aligatorskimi želvami hlastavkami in pet sklednic. Vse najdene živali se nahajajo na seznamu zaščitenih živali, zato je njihova distribucija nezakonita.

Franco je kriminalistom kasneje razkril, da je v dveh predhodnih pošiljkah prejel že 20 kraljevih kober, a so med dolgo potjo poginile. Oblasti so potrdile, da so ključne podatke za Francovo aretacijo dobili z njegovega mobilnega telefona, preko katerega se je dogovarjal za prevoz ogroženih živali iz Azije.

Če bo obsojen, grozi Francu maksimalno 20 let zaporne kazni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brusalija
26. 07. 2017 17.27
madonca, odrasla zraste do 5m...to je kača, ki jé druge kače...
graf
26. 07. 2017 22.27
to praviloma drži , samo ta dolžina je bolj izjema kot pravilo !
Houdor
26. 07. 2017 15.15
+4
kaj se bo pa zdej pol zgodle s temi prikupnimi žvercami....??
ledr
26. 07. 2017 14.53
+26
To je vsaj prava kazen. Kaj bi pa dobil pri nas v sloveniji??? Tu lahko še človeka ubiješ, pa ne dobiš take kazni...