Tujina

McCainu pomaga Terminator

Washington, 31. 10. 2008 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Štiri dni pred predsedniškimi volitvami v ZDA Johnu McCainu teče voda v grlo. Barack Obama je namreč spet pridobil nekaj prednosti pred njim.

Obama ima po zadnjih raziskavah sedem odstotkov prednosti pred McCainom. Zadnje tako obsežno merjenje javnega mnenja mu je napovedovalo zmago za pet odstotkov.
Obama ima po zadnjih raziskavah sedem odstotkov prednosti pred McCainom. Zadnje tako obsežno merjenje javnega mnenja mu je napovedovalo zmago za pet odstotkov. FOTO: Reuters

 Javnomnenjska raziskava, v okviru katere so tri dni spremljali razpoloženje ameriških volivcev, je pokazala, da ima demokrat Barack Obama sedem odstotkov prednosti pred republikancem Johnom McCainom. Za prvega bi volilo 50 odstotkov volivcev, za drugega pa 43. Preostalih sedem svojega kandidata še iščejo. "Obama se dobro drži, McCain pa ni pridobil ničesar," je rezultate komentiral raziskovalec javnega mnenja John Zogby.

Senator iz Illionoisa je v prednosti tudi med volivci, ki se ponavadi odločajo za republikance. Še več, McCain se je bolje odrezal le pri najbogatejšem sloju, torej pri ljudeh, ki zaslužijo več kot 100.000 dolarjev na mesec. V državah, ki bodo odločilne v boju za Belo hišo prav tako bolje kaže Obami.

John McCain
John McCain FOTO: Reuters

Ta glasove v družbi še vedno priljubljenega nekdanjega predsednika Billa Clintona nabira na Floridi, medtem ko si McCain prizadeva za podporo volivcev v Ohiu. Ta je še kako pomembna, saj se doslej še noben republikanec ni prebil v Belo hišo, če ni zmagal v Ohiu. Trenutno vodi Obama. McCainu je zato na pomoč priskočil tudi kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger.

Nekdanji vojni pilot se še ni predal. "Zmagali bomo. Zmagali bomo v Ohiu. Čutim to!“ je dejal navdušeni množici pristašev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VolilecSI
04. 11. 2008 10.43
Schwarzenegger je štajerc. Živel McCain!
ging
03. 11. 2008 19.31
dejmo obama pokaži kak se stvarem streže
mrtvi_macak
01. 11. 2008 08.53
Dost mamo kavbojskih predsednikov, ki nimajo niti trohice intelignce in tako je z vsemi republiknaci. To naj bo američanov za poduk za vnaprej, da naj volijo demokrate. Vojna ni rešitev. Ne v današnjem času. Busha in njegovo administracijo bi blo pa treba izgnati v Irak, pa jih tam pustiti prijazni množici. je pa žalostno, da smo toliko odvisni od ameriškega trga, kako deluje, če pa pravzaprav nimamo nič od njega.
nightangel
31. 10. 2008 22.33
McCaina na reši niti bog,kaj šele Terminator!
nenanina
31. 10. 2008 18.16
d&039;best komad
Shekelstein
31. 10. 2008 17.53
by KATY PERRY ;)
ttkxx
31. 10. 2008 16.55