Tujina

Mati ponovno stisnila (pravo) hčerko, ki jo je oče pred 8 leti odpeljal in se nikoli več vrnil

Houston, 17. 05. 2015 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Končno sem se jo lahko spet dotaknila. Tega sem si tako želela," je Dorotea Garcia dejala po ponovnem snidenju s hčerko Alondro, ki je bila pogrešana osem let.

Alondra Luna Nunez je doživela travmatično izkušnjo, ko so jo oblasti aprila zamenjale za Alondro Diaz in na silo odpeljale v ZDA.
Alondra Luna Nunez je doživela travmatično izkušnjo, ko so jo oblasti aprila zamenjale za Alondro Diaz in na silo odpeljale v ZDA. FOTO: You Tube

Za Doroteo Garcia se je končala 8 let trajajoča agonija. DNK test je namreč pokazal, da je 13-letna Alondra Diaz, ki je živela v Mehiki, njena hčerka. Dekle se je vmes že vrnilo v ameriški Houston, kjer živi Dorotea.

"Končno sem se jo lahko spet dotaknila. Tega sem si tako želela," je Dorotea dejala po ponovnem snidenju.

Alondro naj bi v Mehiko leta 2007 odpeljal njen oče in jo skril pred njeno mamo. Zdaj naj bi jo odpeljal k sorodnikom, ki so jo izročili oblastem. Kje se oče trenutno nahaja, ni znano. Je pa Dorotea dejala, da je pripravljena odstopiti od zahteve za sodni pregon, če oče pristane, da ji pripade polno skrbništvo nad dekletom.

Zgodba je pozornost svetovne javnosti ujela aprila, ko so oblasti v ZDA na silo odpeljale dekle po imenu Alondra Luna Nunez, za katero pa se je kasneje izkazalo, da ni Dorotein otrok. Njena družina je zoper sodišče že napovedala tožbo zaradi ugrabitve.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pizzamargerita
17. 05. 2015 22.52
+12
v slovensscini bi se naslov glasil mati...."objela" ali pa "stisnila k sebi"!!!! Nikakor pa samo "stisnila"... 24ur, vas jezikovni nivo je vedno bolj porazen.
Thruma
17. 05. 2015 20.30
-31
na 24 ur ti izbrišejo komentar ::::?????? Ker omeniš DA SLOVENCI POZNAMO TUDI SLOVENSKE PESMI.... medtem pa kućan ,tit, Stanovnik prepevajo v jeziku okupatorske jna.
civitasstain@gmail.com
17. 05. 2015 20.52
+38
Pa imajo prav, da ti brišejo komentarje, saj ti ne znaš sploh ne komentirat. Obravnavaj temo., ali pa pust!
pizzamargerita
17. 05. 2015 22.58
-6
drzi, brisejo vse, kar ni na ultra levi liniji. Katolike, recimo, se ahko zmerja z najbolj prostaskimi izrazi, pa ne bodo nic zbrisali, ce pa napises, da si za priselitvene kvote za begunce, pa takoj zradirajo. Toliko o enakopravnosti in svobodi govora. Vladno trobilo!
drugnben
18. 05. 2015 00.50
+0
jogra se strinjam s tabo!!!! ne vem pa kaj ima tvoj komentar opraviti s tem člankom!
texranger
18. 05. 2015 07.48
+3