Tujina

Mandela ostaja resno bolan, opaziti pa je veliko izboljšanje

Pretoria, 28. 06. 2013 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zdravje nekdanjega južnoafriškega predsednika Nelsona Mandele se je v zadnjih dneh močno izboljšalo, je povedala njegova nekdanja žena Winnie Madikizela Mandela. Medije pa je pozvala, naj jih ne "zanese" v poročanju.

Deklica s plakatom Nelsona Mandele
Deklica s plakatom Nelsona Mandele FOTO: Reuters

Po črnogledih napovedih glede zdravstvenega stanja južnoafriškega predsednika Nelsona Mandele so nove informacije bolj spodbudne. Njegova nekdanja žena Winnie Madikizela Mandela je dejala, da se je stanje prvega temnopoltega južnoafriškega predsednika močno izboljšalo.

"V primerjavi s tem, kakšen je bil pred nekaj dnevi, je opaziti veliko izboljšanje," je zatrdila in priznala, da gledano z vidika zdravnikov njen nekdanji mož ostaja resno bolan.

Medije je ob tem pozvala, naj jih ne "zanese" v poročanju o bolezni ikone boja proti apartheidu. "Prosim, razumite občutljivost zadeve in čustva družine," je pozvala in dodala, da se lahko hitro zgodi, da mediji "prestopijo mejo".

Njegova najstarejša hčerka Makiziwe se je že včeraj obregnila ob medijsko pozornost, ki jo je pritegnila obolelost očeta. "Kot mrhovinarji, ki čakajo, da lev požre bivola, da bi lahko prišli do mrhovine. Takšen občutek imamo kot družina. Saj nimamo nič proti pozornosti, a menimo, da je pretirana," je še dodala Mandelova hči.

Winnie Madikizela Mandela je južnoafriška poslanka in članica izvršnega odbora vladajoče stranke Afriški narodni kongres. Z Mandelo se je poročila leta 1958 in mu rodila dve hčerki, ločila pa sta se leta 1992.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primzy D Mimzzy
28. 06. 2013 21.49
+1
poročajo mediji kot da ma 30 let, zdej je pa že za pričakovat da bo umrl sej ma zelo visoko starost.
comment123
28. 06. 2013 19.49
-2
BOREC V VSEH POGLEDIH...
bergla 1
28. 06. 2013 19.19
+5
Nevem kaj ljudje pričakujejo od človeka oz. telesa 94-letnika... Svet je opozoril na stvari, ki se nebi smele dogajati, temu je posvetil celo življenje! Če sedaj ne sme mirno it k počitku...?