Tujina

Mama in sestra umorjene miss želita čim prej zapustiti Honduras: Tu nisva varni!

Santa Barbara, 26. 11. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Morava zapustiti državo, saj ne veva, kaj se bo zgodilo z nama, če ostaneva," o sebi in svoji mami pravi edina preživela sestra umorjene miss Hondurasa. Bojita se, da bo morilec pokončal tudi njiju. Ta je Sofio in Mario sicer ustrelil kar 22-krat, njegov motiv pa naj bi bilo ljubosumje.

Po brutalnem umoru miss Hondurasa Marie Jose Alvarado in njene sestre Sofie se njuna mati Teresa in tretja sestra Corina bojita za svoji življenji. Honduras bosta zapustili v najhitrejšem možnem času in za politični azil zaprosili ZDA, poroča Daily Mail.

"Morava zapustiti državo, saj ne veva, kaj se bo zgodilo z nama, če ostaneva," je povedala 26-letna Cory. "Tu se ne počutiva več varni, bojiva se za življenji," je dodala.

Teresa in Corina Alvarado
Teresa in Corina Alvarado FOTO: Reuters

Kot je znano, so sestri Alvarado našli umorjeni skoraj teden dni potem ko sta izginili. Policisti so ugotovili, da je 19-letno Mario in 23-letno Sofio po zabavi, ki sta se je udeležili, ustrelil Sofijin fant, 32-letni Plutarco Ruiz. Ta je dejanje že priznal.

Lokalni mediji poročajo, da je Ruiza v zločin vodilo ljubosumje. Sestri sta bili na njegovi rojstnodnevni zabavi v nekem letovišču na obrobju mesta Santa Barbara. Ruiz naj bi bil besen, ker je Sofia na zabavi plesala z nekim moškim, zato je posegel po orožju. Svoje dekle je ustrelil v glavo. Miss Hondurasa naj bi skušala pobegniti, a Ruiz jo je ustrelil v hrbet in tako ubil. V dekleti je bilo vsega skupaj izstreljenih kar 22 nabojev.

Maria Jose Alvarado - 1
Maria Jose Alvarado - 1 FOTO: Reuters

Ruiz naj bi bil poznan lokalni preprodajalec droge, ki naj bi stal za številnimi umori in izginotji ljudi, ki so mu prekrižali pot.“Vsi v mestu že dolgo časa vedo, da je Ruiz preprodajalec droge, zdaj pa je nanj zaradi odmevnosti primera oči vrgel tudi ameriški vladni urad za boj proti drogam DEA, ki že pomaga specialnim enotam honduraške policije," je za Daily Mail povedal neimenovan vir.

V rokah policistov je poleg Ruiza še njegov prijatelj Aris Maldonad, ki naj bi mu pri izvedbi zločina pomagal. Policisti prav tako preiskujejo vpletenost še nekaterih oseb, ki naj bi Ruizu pomagale prekriti dokaze.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grremlin
26. 11. 2014 07.15
+7
Taki imajo dovolj denarja in punce padajo na to. Samo da so diamanti...
slayer2
26. 11. 2014 06.58
+12
Ma kaj se gre sploh zapletat s takim tipom!!!! Upam da ga za vedno zaprejo!!!