Slovenija
Oglas

Vodilna med strešnimi kritinami Decra

Ljubljana, 25. 06. 2016 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Bližajo se topli dnevi, ko razmišljamo tudi o večjih posegih v svoj dom. Naj gre za gradnjo nove ali pa prenovo stare hiše, je izbira streha za varnost našega doma ključnega pomena. Preden izberete streho, ki bo ščitila vaš dom, se dobro informirajte o kvaliteti le te.

Decra strešne kritine so v Evropi prisotne že več kot 40 let. S strešno kritino Decra je pokritih že več kot 60 milijonov kvadratnih metrov streh. Vsekakor izbira, ki je primerna tudi za vaš dom.

Decra - 1
Decra - 1 FOTO: Decra

Strešna kritina Decra je v Sloveniji prisotna že 25 let. Decra je pločevinasta kritina, kar je v primerjavi s klasično opečnato kritino prednost pri ohlajevanju podstrešnih prostorov poleti. Pločevinasta kritina toploto odbija, medtem, ko jo opečnata akumulira. Kritina je primerna za vse podnebne razmere.

Decra - 9
Decra - 9 FOTO: Decra

Decra strešna kritina je na voljo v obliki klasičnih betonskih ali opečnih strešnikov in v videzu tradicionalnih lesenih skodel.

Izbirate lahko med različnimi modeli in barvami. Decra je kritina, ki se ne ponaša le s kakovostjo, temveč tudi z vrhunskim dizajnom.

Decra - 10
Decra - 10 FOTO: Decra

Strešna kritina DECRA Classic

Decra - 11
Decra - 11 FOTO: Decra

Decra Classic imajo videz tradicionalnih opečnih ali betonskih kritin, vendar pa so od teh lažje in enostavnejše za vgradnjo ter predstavljajo alternativo klasičnim materialom, hkrati pa zadovoljijo tiste, ki želijo videz klasike na svoji strehi.

Decra - 12
Decra - 12 FOTO: Decra

Strešna kritina DECRA ELEGANCE

Decra - 13
Decra - 13 FOTO: Decra

Decra Elegance je kritina, ki zadovolji še tako zahtevne estete. Kritina Decra Elegance je na voljo v štirih barvah, ponaša pa se z globokim sijajem in izjemnim leskom.

Decra - 14
Decra - 14 FOTO: Decra

Strešna kritina DECRA Stratos

Decra - 15
Decra - 15 FOTO: Decra

Decra Stratos imitira videz skodel in je primerna za tiste, ki bi želeli združiti tradicionalen videz z napredno tehnologijo. Je izredno kompaktna in vremensko varna izbira za visokogorske in arhitekturno moderne objekte.

Decra - 16
Decra - 16 FOTO: Decra

Strešna kritina DECRA Roman

Decra - 2
Decra - 2 FOTO: Decra

Decra Roman je izredno vsestranska kritina, saj se lahko uporablja za strehe z naklonom od 15 stopinj, do vertikale. Idealna je tudi za vetrovna območja, saj zaradi majhne teže ter načina prikrivanja in pritrjevanja lahko kljubuje vsem ekstremnim vremenskim pojavom. Decra Roman je zaradi omenjenih lastnosti odlična izbira za primorske predele, saj ji burja ne pride do živega. Decra Roman strešniki so odličen nadomestek klasičnih mediteranskih korcev, saj združuje klasičen dizajn in napredno zaščito.

Decra - 3
Decra - 3 FOTO: Decra

Strešna kritina DECRA Oberon

Decra - 4
Decra - 4 FOTO: Decra

Decra Oberon je idealna zamenjava za lesene skodle, jekleno jedro kritine pa zagotavlja varnost pred ognjem, zajedavci in trohnenju.

Decra - 5
Decra - 5 FOTO: Decra

Strešna kritina Quadro by Icopal

Decra - 6
Decra - 6 FOTO: Decra

Nekaj posebnega pa je kritina Quadro by Icopal. Tehta le sedmino običajnega strešnika, kljub temu pa je trpežnejša zaradi debelejšega jekla. Primerna je za ekstremne vremenske pogoje, z njo pa je možno prekriti tako novogradnje kot tudi obnoviti starejše strehe. Quadro kritina izstopa tudi po dizajnu. Je izredno modernega videza, izbirate pa lahko med petimi različnimi barvami. Quadro kritina ščiti pred vsemi vremenskimi vplivi, je enostavna za vgradnjo in tako primerna za vsako poševno streho.

Decra - 7
Decra - 7 FOTO: Decra

Ker je ena najlažjih kritin na tržišču, je primerna tudi za prekrivanje stare strešne kritine. Decra ima tudi ostale prednosti, kar se tiče same varnosti in zaščite vašega doma. Kritina je odporna na točo, zaradi pločevinaste sestave in dvojnega preklopa pa tudi izredno odporna na ogenj. Najpomembnejše je, da zaradi tesnega vodoravnega prekrivanja naletni ogenj ne more prodreti v notranjost ostrešja. Izkušnje kažejo, da je tudi izjemno odporna na močne vetrove, torej tudi na burjo. Zaščito pred burjo zagotavlja že sam način pritrjevanja strešnih plošč.

Kritina Decra je tudi okolju prijazna, saj jo lahko v celoti recikliramo, ker pa je narejena iz naravnih in okolju prijaznih materialov, pa je voda kapnica s strehe pokrite z Decro pitna. Test vodopitnosti je pridobljen s strani mednarodne zdravstvene organizacije.

Decra - 8
Decra - 8 FOTO: Decra

Če se ne morete odločiti katera kritina je najbolj primerna za vas, si lahko pomagate tudi z mobilno aplikacijo za telefone in tablice. Aplikacija je brezplačna in so jo lahko enostavno naložite na vaš telefon ali tablico. V kolikor pa imate več vprašanj in želite posvet s strokovnjakom, se obrnite na podjetje Decra ZS, kjer vam bodo z veseljem pomagali. Na tisoče zadovoljnih kupcev, 25 let izkušenj na našem trgu ter 30 letna garancija na vse kritine, so zagotovilo, da boste tudi vi zadovoljni in varni pod njihovo streho.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1