Tujina

Madeiro prizadelo katastrofalno neurje

Funchal, 20. 02. 2010 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neurje na Madeiri, ki je povzročilo poplave in zemeljske plazove, je zahtevalo že 32 življenj. Vlada je napovedala pomoč, razmišlja pa tudi o razglasitvi izrednih razmer na tem otoku.

Po neuradnih podatkih je število smrtnih žrtev in poškodovanih še višje.

Poplave in zemeljski plazovi na portugalskem otoku Madeira so zahtevali vsaj 32 življenj, so sporočile lokalne oblasti. Poleg tega je vsaj 68 ranjenih, potem ko je močno deževje prizadelo ta otok. Ali je na sicer priljubljeni destinaciji med žrtvami tudi kakšen turist,  za zdaj ni znano. Po poročanju portugalskih medijev so bile nevihte in njihove posledice najbolj smrtonosne od oktobra 1993, ko je umrlo osem ljudi.

Madeira
Madeira FOTO: POP TV

Deževje je povzročilo številne hudournike, ki so poplavili ceste, zaprli pa so tudi tamkajšnje letališče. Župan prestolnice je ljudi pozval, naj ostanejo doma. Po pričevanju nekaterih turistov na otoku naj bi bila prestolnica Funchal 'mesto duhov'.

Madeira
Madeira FOTO: Reuters

Portugalski premier Jose Socrates je bil ob nesreči, ki je prizadela Madeiro, pretresen.  Oblasti so že obljubile pomoč, Socrates pa je napovedal tudi obisk otoka. Uradna Lizbona razmišlja o razglasitvi izrednih razmer.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lg1
21. 02. 2010 01.24
Bogi ljudje zelo se mi smilijo. Iz Madeire mislim da je tudi Cristiano Ronaldo tako da upam da bo kaj denarja nameniu svojim meščanom. No vsaj lepo bi bilo mar ne?
srecnii
20. 02. 2010 23.03
Pa rano na počitnice sem nameraval it
gofla6
20. 02. 2010 22.56
Ravno konec januarja bila na Madeiri, tej čudoviti deželi prijaznih ljudil. Kako mi je hudo za njih, da imajo takole smolo!
Titus01
20. 02. 2010 20.54
Na Madeiri sem bil večkrat. Ljudje so super in si tega nikakor ne zaslužijo. Upam, da čimprej dobijo pomoč in si opomorejo. Kakšen neumen svet.