Tujina

Macron: Vsi tujci brez dokumentov, ki bodo zagrešili kriminalna dejanja, bodo deportirani

Pariz, 15. 10. 2017 22.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski predsednik Emmanuel Macron napoveduje strožje ukrepe za tujce brez dokumentov. Med drugim bodo vse takšne, ki bodo v Franciji zagrešili kaznivo dejanje, deportirali.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron FOTO: AP

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v nedeljo v televizijskem intervjuju izjavil, da bodo vsi tujci brez dokumentov, ki bodo zagrešili kriminalna dejanja, deportirani. Izjava je sledila po tem, ko je pred dvema tednoma moški iz Tunizije v Marseillu do smrti zabodel dve ženski, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Macron je v intervjuju še poudaril, da bodo uvedli zelo stroge ukrepe, če se bodo izkazali kot potrebni, še poroča AFP.

Mlad državljan Tunizije je namreč pred dvema tednoma na glavni železniški postaji v francoskem mestu Marseille z nožem ubil dve ženski. Vojska je nato napadalca ubila.

Odgovornost za napad je sicer prevzela Islamska država, ki je zatrdila, da je bil 29-letni napadalec Ahmed Hanachi eden od njenih vojakov, vendar francoski preiskovalci niso našli povezave med storilcem in to skrajno skupino.

Tudi tunizijski premier Youssef Chahed je pred dobrim tednom sporočil, da mladi Tunizijec, ki je v nedeljo na glavni železniški postaji v Marseillu do smrti zabodel dve ženski, ni bil povezan s terorističnimi skupinami.

V Franciji so v veljavi izredne razmere, odkar so napadalci skrajne skupine Islamska država novembra 2015 v nizu napadov na bare, stadion in koncertno dvorano v Parizu ubili 130 ljudi. Odtlej je sledil še napad s tovornjakom v Nici, v katerem je julija 2016 umrlo 86 ljudi, ter niz manjših napadov, katerih tarče so bile večinoma varnostne sile.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
16. 10. 2017 08.57
+0
Pravilno. Za ofrišanje Janševiških pogledov, tak Zakon v Nemčiji že vseskozi obstaja.
pizzamargerita
16. 10. 2017 01.32
+6
pesek v oci jeznim francozom
pizzamargerita
16. 10. 2017 01.31
+2
zakaj samo za une brez papirjev?! Saj so vse legalizirali in jih registrirali kot begunce! Sploh pa - ce nekdo jima papirjev ali pa noce povedat kdo in od kod je- se ga ne da deportirat-kam pa, ce noce povedat od kod je?!
puspan
16. 10. 2017 08.59
+0
Zelo jasno povedano, menda še sam ne veš, kaj si sploh hotel s tem povedati.