Tujina

Londončanom stavka in mraz pokvarila jutro

London, 29. 11. 2010 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za številne Londončane se novi teden nikakor ni začel, kot bi si želeli. Temperature so padle do ledišča in zaradi nove stavke zaposlenih na podzemni železnici jih je čakalo dolgo zmrzovanje.

Tisti vlaki, ki so vozili, so bili nabito polni.
Tisti vlaki, ki so vozili, so bili nabito polni. FOTO: Reuters
Drenjanje pred postajo podzemne železnice
Drenjanje pred postajo podzemne železnice FOTO: Reuters

Zaposleni na londonski podzemni železnici so že četrtič v zadnjih treh mesecih zapustili delovna mesta. To pa je bila za številne prebivalce britanske prestolnice zelo slaba novica v začetku novega delovnega tedna, ki ga zaznamujejo tudi izjemno nizke temperature.

Številni so mrazu navkljub v službe šli peš ali s kolesom, drugi so se drenjali na avtobusih, vsem pa se je pot v službo močno podaljšala.

Družba Transport for London (TFL), ki upravlja podzemno železniško omrežje, je sporočila, da je promet na dveh linijah popolnoma ustavljen, na nekaterih drugih pa so zaprte določene postaje. Zamude so velike.

24-urno stavko so začeli v nedeljo zvečer. Z njo protestirajo proti načrtu, po katerem bi brez službe ostalo 800 zaposlenih. S podzemno železnico v Londonu vsak dan potuje tri milijone potnikov, po nekaterih ocenah pa vsaka takšna stavka britansko prestolnico stane skoraj 60 milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bruselj3
29. 11. 2010 19.03
tud v londonu imajo dost žvalskega kapitalizma
wsharky
29. 11. 2010 12.50
... le kdaj se bo na 24 ur pojavil naslov - vlada rs slovencem polepsala dan - kolektivno so se odpovedali svojim fukcijam...