Tujina

Ljubezen sta našla v kaosu na Majdanu: protestnica Lidija in policist Andrej

Kijev, 26. 02. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srečala sta se na trgu Majdan. On policist na strani Janukoviča, ona protestnica in njegova goreča nasprotnica. Zapomnil si je telefonsko številko, ki jo je povedala prijateljici in ji poslal sporočilo, da se z njo želi poročiti. Tako se je rodila ljubezenska zgodba Lidije in Andreja.

V vsem kaosu v Ukrajini, ki so ga zaznamovali krvavi protesti, se vendarle najde tudi kakšna pozitivna zgodba. Ena takšnih je zagotovo ljubezen, ki se je rodila med protestnico Lidijo Pankiv in policistom Andrejem. Oba sta bila hkrati na trgu Majdan – on v vrsti oboroženih mož, ona v živem ščitu med policisti in protestniki.

"Stala sem blizu dveh policistov, ko se mi je približala prijateljica in prosila, naj ji pomagam. Želela je, da si nekaj zapišem. Povedala sem ji telefonsko številko, na katero me lahko dobi. Ker je bilo hrupno, sem govorila glasno, številko sem povedala dvakrat," opisuje 24-letna Lidija.

Na edini skupni fotografiji, ki obstaja, je Andrejev obraz prikrit, prav tako javnosti ni znan njegov priimek, saj ga ne želi razkriti, da ne bi izgubil službe.
Na edini skupni fotografiji, ki obstaja, je Andrejev obraz prikrit, prav tako javnosti ni znan njegov priimek, saj ga ne želi razkriti, da ne bi izgubil službe. FOTO: Printscreen YouTube

Namesto klica, ki ga je pričakovala, pa je dobila kratko sporočilce od policista, ki je tedaj stal ob njej. "Kljub vsemu kaosu sem si zapomnil tvojo številko, ki si jo dala prijateljici. Ne vem niti tvojega imena. Pred teboj sem stal s ščitom. Tedaj sem spoznal, da se želim poročiti s teboj. Andrej," je zapisal. Očarala ga je, ko je sebe postavila v nevarnost, ko je stala med oboroženimi moškimi in ljudmi, ki jih je poskušala zaščititi.

"Sporočilo me je presenetilo in ne vem, zakaj sem pristala na srečanje z njim. Mislila sem, da ga bom morda lahko prepričala, da je na napačni strani, zagotovo pa nisem pričakovala, da se bom vanj zaljubila. A ko sem ga videla in z njim govorila, se je zgodilo točno to," pravi Lidija.

Premeteno izkoristila nastop na televiziji

Ko je za ljubezensko zgodbo izvedela lokalna televizijska postaja Inter, je Lidijo povabila, naj spregovori o tem. Privolila je, ko je izvedela, da bo pogovor tekel v živo. Potem pa je, namesto o svoji zgodbi, spregovorila o dvoličnosti televizijske postaje in širjenju laži o protestnikih.

"Verjetno si želite slišati zgodbo o tem, kako sem se z golimi rokami uprla oboroženim enotam in kako se je eden od policistov zaljubil vame, jaz pa vanj. Res je, zaljubila sem se v policista, a povedala vam bom drugo zgodbo. Uporabila sem gole roke, a ne proti policistom, pač pa zato, da sem z njimi vlekla ven trupla ljudi. Lahko vam povem zgodbo o tem, kako sta umrla moja dva prijatelja, ki sta mirno protestirala. Lahko vam povem, kako sovražim Janukoviča in vse, ki zanj opravljajo zločine. Povem vam lahko, da preziram Inter, ker že tri mesece zavaja gledalce in med njimi širi sovražnost. S seboj sem prinesla fotografije svojih mrtvih prijateljev, da jih boste videli v sanjah in razumeli, da ste del tega. Zdaj pa, žal, nimam več časa. Moram oditi. Grem na Majdan. Slava Ukrajini," je zaključila Lidija.

Pred kamero je pokazala še fotografije, potem pa odkorakala stran. Novinarka je ostala brez besed, Lidija pa je med občinstvom požela ovacije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
26. 02. 2014 21.31
+2
Sej se bom čist stopil!
lenatina
26. 02. 2014 18.10
+5
Ma to je zdaj malček, da izpade kako so "mirni demonstranti" ljubeče punce polne zanosa in ljubezni ne pa skrajneži z molotovljkami in pištolami z dvignjeno desno roko v znak pozdrava fašizmu in z fašističnimi idejami, kateri so streljali in ubili več deset (znano) policistov..... Po moje res samo bed.aki nasedejo tej propagandi!
walter2
26. 02. 2014 18.08
+4
Kakšne limonade si izmišlujejo,da počiš od smeha!
dannyer
26. 02. 2014 13.30
+6
če je tukaj kaj resnice .?? samo novinarji popa radi manipulirajo včeraj je novinarka nuša dajala diktator človeka katerega je ljudstvo izvolilo . državi katera ima volitve???diktator???? res ne primerno obnašanje ekipe 24ur potem pa kažejo načrte vlade za zajezitev protestov pardon vse države imajo enake . nemčija ,francija,zda itd. vse imajo enak scenarij no zda ima najhujšega .
dado zg
26. 02. 2014 12.08
+7
Hahaha jokal sem od smeha, ko sem prebiral tole. Pa kdo pise tele scenarije tem placanim NGO aktivistom ? Se v mehiski telenoveli se kaj takega ne bi spomnili. Novinarka na tvju, si ne zasluzi naziva novinar. Lidijo bi morala vprasati zakaj so speljali drzavni udar proti DEMOKRATICNO izvoljenem predsedniku? Zakaj so povecini protestniki clani desnega sektorja, skrajnega neonacisticnega gibanja? Zakaj neonacisti razbijajo vse ruske spomenike, zazigajo ruske hise in posiljujejo ruske zenske? Zakaj vzklikajo pro nacisticne vzklike in grozijo s pregonom judov? Zakaj je bilo v teh mirnih protestih umrlo preko 20 policistov, preko 100 pa ih je huje ranjenih ? Zakaj se sedaj upirajo odcepitvi proruskega dela Ukrajine in zagovarjajo ozemeljsko celovitost Ukrajine in vladevino prava, ko pa so sami izvedli drzavni UDAR? Zakaj mislijo da so legalna vlada in lahko ukazujejo proruskem delu ? Zakaj mislijo da bo Rusija sedaj pomagala skupini neonacistov, ki se sprehaja po Kijevu v crnih kapucah in s kalasnikovi v rokah in tiste, ki ne glasujejo tako kot morajo utisajo za vedno ? Ce bi bil na mestu Rusije bi proruski del odcepil in mu financno pomagal, pro nacisticni del pa bi prepustil EUju in MMFu naj mu pomagata. Velika lakota bi pomoje kmalu kosila znova po zahodni Ukrajini in znova vzela zivljenje par milijonov neumnim pro nacisticnim Ukrajincem. Ocitno se iz zgodovine niso nic naucili.
lenatina
26. 02. 2014 12.42
+2
ONniON
26. 02. 2014 11.41
+0
KAKO LEPA LJUBEZEN IN POLICIST ! TO JE PA ČUDOVITA ZGODBA
Glavavtorbi
26. 02. 2014 11.06
+11
Ljudje mrtvi, mesta razrušena, na ulicah strah, prezir in sovraštvo, ta dva se pa menita kot dva filmska igralca, preden bo Titanik treščil v ledeno goro.
Glavavtorbi
26. 02. 2014 11.04
-4
Prav policija je prva kriva, ker so prvi na terenu, ki zaznavajo razna kazniva dwjanja in korupcijo, najbrž so imeli dober razlog, da so tako dolgo prikrivali državno nasilje nad nemočnimi državljani ter splošno korupcijo javnih uslužbencev. Hočem povedati, da to niso nobeni naivni otroci ampak se priključijo policiji prav zato, ker verjamejo v nasilje, red, disciplino in močno državo, kjer bodo oni pač najmočnejši in nedotakljivi člani družbe, če so dejansko profesionalno pošteni, v redu, če so navadne uniformirane barabe, ki so pripravljeni storiti karkoli za oligarhijo na oblasti, tudi ubijati nedolžne državljane, potem so fassisti. Vsi vemo, kaj je ljubezen v resnici in kako dolgo trajajo prijetni občutki, zato osebno ne dvomim, da si je tudi ta zarukanec poiskal predvsem žensko, primerno za razplod in praznenje, preden se lahko razvije pristen, iskren odnos, običajno traja mesece in leta, ko bi prihaja na dan med njima tudi osebne razlike, zakaj se je ona znašla na barikadah, on pa jo je bil pripravljen tudi ubiti, za nekea Janukoviča, to sta zame dva popolnoma različna tipa človeka, razen če ne gre vse v rok službe, kot sem že prej komentiral in se mi zdi še najbolj verjetno.
bozicki
26. 02. 2014 10.54
+3
Izbrisan komentar: SPIN, SPIN, SPIN..... V SLOVENIJI smo ljudje ŠOLANI, IMAMO MOŽGANE V GLAVAH in ne VAKUMA. Morda vam bi to verjeli v kaki afriški državi. SRAMOTA!!!! KOMENTAR USTREZA VSEM PRAVILOM, KI STE JIH POSTAVILI! IZBRIS JE KRIVIČEN!!!
bozicki
26. 02. 2014 10.52
+6
ZGODBICA je POPOLNI EKVIVALENT zgodbici, kako IRAČANI pobijajo otroke iz inkubatorjev. Žal se s takimi ćlanki POKAŽE koliko je kak medij VREDEN.... LJUDJE IMAJO PAMET!
Glavavtorbi
26. 02. 2014 10.40
+1
Lepa zgodbica, ki pa žal ne pije vode. Najprej bi se jaz vprašal, od kdaj protestniki naglas sporočajo svoje zasebne telefonske številke policistom, in to med krvavimi obračuni, policaj pravi, da je številke nehote preslišal, po drugi strani policija zbira podatke o protestnikih, ko se končajo, pa o teh posameznikih opravljajo razne preiskave, torej je policist lahko dobil njene osebne podatke tudi drugače. V čeladi in uniformi vsi zgledajo enaki, nikjer ne piše, da si je tudi ona zapomnila njega in je res stal neposredno v njeni bližini ter ji s silo oviral gibanje, med čimer naj bi se mu podivjana najstnica tako prikupila, da jo je po vseh umorih in sovraštvu, poklical ter povabil na zmenek. Policisti gledajo na te stvari zelo osebno, nekdo je pobijal njih, ne glede kdo in zakaj, zdaj bi se marsikdo rad maščeval. Druga neznanka je ta ulična protestnica, čeprav je stala tik ob oboroženi policijski barikadi, ji zgleda niso storili nič žalega, niti niso potisnili barikade naprej in se prerivali, kar je smisel masovnih zbiranj, niti najmanj me ne bi čudilo, če bi se izkazalo, da je punca policistka v civilu ali vojakinja, potem to ni ljubezenska zgodba ampak notranje zadeve ter psihopolitična operacija.
528Hz
26. 02. 2014 10.28
-6
Ta si ne zasluži naziva policist, saj je streljal proti svojemu ljudstvu. To so barabe...
ECantona
26. 02. 2014 10.30
+6
Kako veš, da je streljal na ljudi? A potem takem tudi dekle ni prava protestnica, ker se je zaljubila v policista?
yarrick
26. 02. 2014 11.24
-2
@sumerian ..Svojemu ljudstvu...Kolk med njimi je bilo pa tujcev, plačancev, pristašev raznih skrajnih(po večini desničarskih) strank? Kako boš med dva osebama ločil kdo je kdo? arj en aredila policija je bilo NAROBE, ampak tudi "miroljubni" protestniki niso bili tako miroljubni.Mogoče ima pa pri tem kaj p0omoč ZDA v višini nekih 5 miljard $ $ ,ki je bila dana voditeljem uporov?
Krimsky
26. 02. 2014 10.24
+0
All you need is love ..., »sistemi, gospostva, domovine, režimi, ...« so bullshit ...
iGURT
26. 02. 2014 10.04
+8
Medijski spin. Vtipkaš Lidija Pankiv v google in ful strani piše o metuljčkih namesto da bi informirali o dogajanju.
iGURT
26. 02. 2014 10.00
+7
medijska manipulacija da joj, v Ukrajini se dogajajo grozne stvari, in dogajajo se velike spremembe, cela tista regija tam se gnete in preoblikuje, neonacisti korakajo po mestih, v glavnem prelomno za naslednjih X let za njih, in še za koga, in namesto resnih zgodb, nam tu servirajo limonado o dveh ki sta se zaljubila med protesti...... ...vse je vredu, lepo je, ljubezen v zraku, metuljčki letajo z cveta na cvet, nič ni narobe... ...pa daj bodite malo resni no.
SlovenijamaTALENT
26. 02. 2014 10.23
+5
e smejo bit- bolj resni namreč! Jim sponzor ne dopušča!
ježika21
26. 02. 2014 09.49
+10
hehehehe --- ofcam je treba prodat žajfico ali dve --- da se bo v ozadju lažje kradlo heheh---- niso več pomembni nakradeni miljoni --- niso pomembni mrtvi----- mrzla zima brez gretja je zanemarljiva--- lačni ukrajinci kolateralna škoda ----- hhheheeheheheh važna je "ljubezen" devuške in milicionera hehehehehhe --- med in vodka se že cedita---- dolarji odtekajo naprej ravno tako kot so do zdaj
SlovenijamaTALENT
26. 02. 2014 10.21
+4
bravo.To ti je zahodna demokracija in mediji.
eiffel
26. 02. 2014 09.48
+6
KDO je zdaj na oblasti v Ukrajini?
ježika21
26. 02. 2014 09.53
+9
oceanovih 12 - hehehehe - ni pomembno pomembno je da ni janukovič
Alen Eko
26. 02. 2014 10.12
+3
radependrek
26. 02. 2014 16.04
+3
RUSIJA MA POL UKRAJINE KAR PA JE OSTALO MA PA MERKLOVA Z SVOJIMI PSI NAŽALOST.
ho?emVšolo
26. 02. 2014 09.47
+1
zdaj tud jaz razumem policista, zakaj ga je punca fascinirala. Slava Urajina! :-)
bojankoder
26. 02. 2014 09.40
+1
BRAVO VSAJ NEKAJ LEPEGA DANES
Lex11
26. 02. 2014 09.35
+4
joj čist sem se raznežil....