Tujina

Leto zapora za hekerja Palinove

Washington, 13. 11. 2010 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Heker, ki je leta 2008 vdrl v elektronsko pošto kandidatke za podpredsednico ZDA Sarah Palin, je bil obsojen na leto dni in en dan zapora. Kazen bo odslužil v zaporu odprtega tipa.

Zaradi objave spletne pošte Sarah Palin ga čaka leto dni zapora.
Zaradi objave spletne pošte Sarah Palin ga čaka leto dni zapora. FOTO:

Študent univerze Tennessee, ki je leta 2008 nepooblaščeno vdrl v elektronsko pošto republikanske podpredsedniške kandidatke Sarah Palin, je bil v četrtek v Knoxvilleu obsojen na leto dni in en dan zapora. 22-letni David Kernell je sicer sin državnega demokratskega kongresnika v Tennesseeju.

Kernell je v račun elektronske pošte yahoo vdrl septembra leta 2008. Razočaran je odkril, da ne more najti ničesar, kar bi uničilo njeno politično kampanjo. Vendar pa je iz zlobe potem na internetu objavil razne zasebne podatke, ki jih je uspel izbrskati. FBI se je za razliko od primerov, ko se to zgodi navadnim davkoplačevalcem, odzval bliskovito in po kratkem času odkril "vlomilca".

Palinova je med procesom aprila pričala, da je vlomilec objavil tudi telefonsko številko njene hčerke Bristol, ki se je hudo prestrašila zaradi poplave nezaželenih klicev. Kernell je bil spoznan za krivega oviranja pravice in nedovoljenega dostopa do računalnika. Porota pa se ni mogla zediniti glede obtožbe o kraji identitete.

Obramba je sodnika prosila, naj krivca obsodi na pogojno kazen, ker ima menda težave z depresijo. Tožilstvo je zahtevalo najmanj 18 mesecev zapora. Sodnik je menil, da bi bilo to preveč, vendar pa je zavrnil tudi sklicevanje na depresijo in mladeniču prisodil leto dni zapora. Vendar pa gre za zapor odprtega tipa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Logicnotech
13. 11. 2010 14.54
Jaz bi jim navil racunalik v biosu da jim ga raznese kot bombo... :)
DEMOKRAT007
13. 11. 2010 11.54
bravo david!!!!!!!!!!! me prav zanima kaj vse bi našel, če bi malo pokukal v račune slovenskih bushev, mccainov, palinov, schwarzeneggerjev in podobnim.