Tujina

Leto in pol star malček v plenicah stopicljal po cesti

Salzburg, 05. 08. 2013 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tovornjakar je v križišču avstrijskega mesta Bad Ausee zagledal leto in pol starega malčka, ki se sam sprehaja po cesti. Odnesel ga je na policijo, tam pa so preverili, čigav je, v bližnjih stanovanjih. Izkazalo se je, da je njegova mama tako trdno spala, da ni slišala, kako je smuknil iz stanovanja.

Otrok
Otrok FOTO: Thinkstock

V nedeljo dopoldne je voznik tovornjaka, ki je peljal skozi avstrijsko mestece Bad Ausee, naletel na nenavaden prizor. Na križišču je zagledal malčka, ki je v plenicah paradiral po cesti. Tovornjakar je ustavil, dvignil leto in pol starega fantka in ga najprej umaknil s ceste, nato pa preveril, ali so v bližini njegovi starši ali drugo spremstvo, poroča Kleinezeitung.

Ker ni bilo nikogar v njegovi bližini, je tovornjakar podjetnega "mladeniča" odnesel na policijsko postajo. Možje postave so staknili glave in sklenili, da preverijo, ali je kdo od udeležencev sobotnega koncerta pozabil na svoj naraščaj. Istočasno so stopili do bližnjih hiš in čez pol ure ugotovili, da jo je malček popihal iz majhnega pritličnega stanovanja, ki je bilo 100 metrov oddaljeno od križišča, kjer so ga našli.

Izkazalo se je, da je oče otročička zjutraj odšel v službo, njegova 21-letna mama pa je spala tako trdno, da ni slišala, kako je sinček splezal iz stajice, odprl vrata in se podal na nevarno raziskovanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pjeva? Tuge
06. 08. 2013 00.06
+7
Če bi tovornakarja v naslednjem križišču slučajno ustavili policaji bi jih težko prepričal da ni imel z malčkom slabih namenov, precej je reskiral v teh čudnih časih s tem manevrom. Bolj pametno bi bilo da bi jih poklical po telefonu na licu mesta kot pa da ga je vlačil na policijo. Bog vedi česa vse bi ga lahko obtožili.
novaroza
06. 08. 2013 08.21
+6
Zgodilo se je v normalni Avstriji, kjer jih še ne daje nepotrebna paranoja. Gospod se je pač odločil po srcu in poskrbel za korajžnega malčka. Bravo. Me veseli, da se po svetu še vozijo srčni ljudje, ki ne razmišljajo samo v negativno smer.
Ramzess
06. 08. 2013 08.46
Še sreča, da je bilo v normalni Avstriji. Res pa da je nikoli ne veš kaj bi se lahko zgodilo, ob možni kontroli takoj za tem. Pomagati otrokom, če okoliščine niso očitne, je dandanes tvegano početje, nikoli ne veš kako se bo končalo. Že ob cestni kontroli so hitro sumničavi, če posumijo, da nimate s sabo svojih krvnih otrok, ...ve se kaj sledi, podrobnejša preiskava in dokazovanje, iz vaše strani, seveda.
KD_FT
05. 08. 2013 23.34
-2
Mene zbudita že s tem, ko se med spanjem obrneta ... da ne bi slišala, kako gre iz posteljice ... nepredstavljivo!
novaroza
06. 08. 2013 08.23
+2
Ljudje smo si različni. Tudi meni se je že zgodilo, da sem tako trdno spala, da nisem slišala ničesar.