Tujina

Leto dni pozneje še vedno živ

Washington, 21. 08. 2010 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avtor terorističnega napada nad Lockerbiejem, ki so ga izpustili iz škotskega zapora, češ da ima le še tri mesece življenja, je leto pozneje še vedno živ. Sedaj k njegovi aretaciji pozivajo ZDA.

A Megrahi je kljub drugačnim napovedim še vedno živ, ZDA zanj zahtevajo pripor.
A Megrahi je kljub drugačnim napovedim še vedno živ, ZDA zanj zahtevajo pripor. FOTO: Reuters

Administracija ameriškega predsednika Baracka Obame je pozvala k vnovičnemu priprtju avtorja terorističnega napada nad Lockerbiejem Abdelbaseta Alija Mohameda al Megrahija, ki so ga škotske oblasti predčasno izpustile iz zapora.

Kot je v petek povedal svetovalec ameriškega predsednika za boj proti terorizmu John Brennan, so ZDA "izrazile svoje trdno prepričanje", da al Megrahi ne bi smel biti na prostosti, temveč bi se moral vrniti v škotski zapor.

Odločitev za predčasno izpustitev edinega obsojenca za napad na letalu nad Lockerbiejem, v katerem je leta 1988 umrlo 270 ljudi, večinoma Američanov, je Brennan označil za "nesrečno, neprimerno in napačno odločitev".

Al Megrahi je bil obsojen na dosmrtni zapor, a so ga škotske oblasti 20. avgusta lani po osmih letih v zaporu izpustile iz sočutja, saj naj bi imel raka na prostati v zadnji fazi. Sprva naj bi po navedbah zdravnikov imel le še tri mesece življenja, vendar so se medtem pojavile vesti o tem, da bi lahko živel še nekaj let.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

am_staff
21. 08. 2010 21.20
Alah je večen.
Lona89
21. 08. 2010 15.42
za tak napad ne more biti kriva samo ena oseba! naj zaprejo vse! kaj pa drugi nacini ubivanja? ko politiki pokradejo vse in ljudje umirajo od lakote? a to pa ni terorizem?
Kaja Kova? 1
21. 08. 2010 14.54
Na žalost pri takih napadih umirajo nedolžni ljudje, ki niso krivi za nobeno stvar na svetu,to je najbolj žalostno in po mojem skromnem mnenju,bi moral storilec biti do smrti v zaporu.
sarcy65
21. 08. 2010 13.55
američani že cvikajo da se bo 11.septembra razdrelelil..