Tujina

VIDEO: Letalo strmoglavilo na stanovanjsko sosesko: 'Hiša se je zatresla kot, da bi bil potres'

Riverside, 28. 02. 2017 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
V.L./U.Z.
Komentarji
9

Na stanovanjsko sosesko na jugu Kalifornije je strmoglavilo manjše letalo s petimi potniki. Trije so umrli, dva sta v kritičnem stanju. Ob strmoglavljenju se je letalo razpolovilo. "Hiša se je zatresla kot, da bi bil potres," je dogajanje opisala ena od stanovalk.

Na stanovanjsko sosesko v mestu Riverside na jugu Kalifornije je v ponedeljek ob 16.40 po lokalnem času strmoglavilo manjše letalo Cessna 310, na katerem je bilo pet oseb.

Nesreča se je zgodila v bližini letališča Riverside vzhodno od Los Angelesa. Letalo je padlo na dve hiši, v katerih pa v času strmoglavljenja ni bilo stanovalcev. Tri osebe so umrle, dve sta poškodovani.

Letalo je strmoglavilo na stanovanjsko sosesko.
Letalo je strmoglavilo na stanovanjsko sosesko. FOTO: ENEX

Umrli so pilot in dva potnika, je po poročanju Reutersa povedal predstavnik gasilcev Michael Moore. Nesrečo sta preživeli dve ženski, ki so ju našli med razbitinami v eni od hiš, in sta v kritičnem stanju, je še dodal.

Potniki na krovu so se udeležili tekmovanja navijačev v Disneylandu. Bili so na poti nazaj v San Jose. 

"Hiša se je zatresla kot, da bi bil potres," je dogajanje opisala ena od stanovalk Traci Zamora. "Slišala sem eksplozijo, nato pa videla, kako se vije dim," pa je dejala Chloe Hirohata.

Preiskava nesreče še poteka. Stanovanjsko sosesko so evakuirali, vsaj pet družin je moralo zapustiti svoje domove, so sporočili predstavniki Rdečega križa.

Letalo, ki je imelo poln rezervoar goriva, je ob padcu razpolovilo, po strmoglavljenju pa ga je zajel ogenj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
28. 02. 2017 15.28
+1
.lušten cajt. za novo paniko. tudi v bajti nisi več varen, / osla se boj od spredaj, konja od zadaj , U stvaritev ljubih ljudi pa od vseh strani
trumpet2018
28. 02. 2017 10.59
+2
Spicerju bi morali podeliti posebno odlikovanje za potrpežljivost glede na neumna vprasanja novinarjev: tako je novinarski trol ABC- ja včeraj postavi nekaj vprašanj ki se navezujejo na izmišljeno fake zgodbo new york timesa, Spicer lepo odgovori da je zgodba BS, novinar pa še kar vrta in vrta na isto temo in na isti fake članek, ajoj, kar glava boli ko moraš to gledati , potem nekdo vpraša kdaj bo papež prišel na obisk v belo hišo. Ja, trol novinarski, nikoli!!, vemo da je papež pred volitvami zelo grdo govoril o Trumpu. Spicer odgovori da ne ve in si misli svoje o tem novinarskem nevednežu. Potem tretji novinar s še bolj neumnim vprašanjem,zakaj Trump napada medije in jih zmerja s s sovražniki naroda, torej novinar se je spet neumno obesil na fake zgodbo. To pa zato ker je lažnivi CNN objavil da Trump napada vse medije, kar je seveda laž.Trump je napadel samo nekaj fake news medijev. Prodani fake news novinarji v službi velikih korporacij so na dobri poti da letijo iz bele hiše, naj raje podelijo akreditacije neodvisnim medijem in manj znanim medijem.
trumpet2018
28. 02. 2017 15.03
+0
levaške anti trump snowflakes fanatike iznervira vsaka malenkost, zdaj jih je vrgla iz tira slika Kellyanne Conway, kako sedi s koleni na kavču v beli hiši, čevlje ima pa prislonjene na kavč, hahaha, po mojem to počne namerno, da jim pokaže kdo je novi gospodar v hiši :)
trumpet2018
28. 02. 2017 10.50
+2
Će bo admin takole brisal komentarje, bodo ljudje tega kmalu imeli poln kufer in šli na drug forum in potem bo brez dela, ker ne bo imel kaj urejat. ta levaška politična korektnost kjer oni hočejo določati katere besede lahko uporabimo in katere ne, je rak rana in v zda in tukaj. če mu ni všeč tvoje mnenje te pa kar briše, pa kje te ljudje živijo, na kitajskem mogoče? to je zloraba adminovega položaja.
Ramzess
28. 02. 2017 09.26
-2
Res ne vem zakaj je ob vsem prostoru, ki ga tam ne manjka, treba pristati ravno v hiše.
vojer2
28. 02. 2017 16.48
+3
mogoče, ker letalo še ni imelo zadostne višine in ker so hiše tam posejane ena zraven druge????
Ramzess
28. 02. 2017 09.25
+1
Enega izmed najstnikov vrglo iz letala, kako, kdaj, kontekst.
Ramzess
28. 02. 2017 09.24
+1
Oči je slabo letel, razen če ni ona, ali bog ne daj kateri od otrok, ... to bo pokazala preiskava.