Tujina

FOTO: Letalo s 125 potniki zaradi snega zdrsnilo s pristajalne steze

New York, 05. 03. 2015 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na newyorškem letališču La Guardia je potniško letalo zdrsnilo s pristajalne steze in se ustavilo v ograji. Nekaj potnikov je bilo lažje poškodovanih.

Letalo ameriške letalske družbe Delta je danes sredi snežnega meteža po pristanku na newyorškem letališču La Guardia zdrsnilo s pristajalne steze in se ustavilo v ograji. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, naj bi se pri tem nekaj od skupno 125 potnikov na krovu letala lažje poškodovalo.

Letalo tipa MD88 je bilo na poti iz Atlante v New York, do nesreče pa je prišlo okoli 11. ure po lokalnem času.

Gasilci so opozorili, da je iz letala po pristanku začelo uhajati gorivo.
Gasilci so opozorili, da je iz letala po pristanku začelo uhajati gorivo. FOTO: Reuters

Letalo je z nosom zataknjeno v ograji, potniki pa so ga zapuščali preko zasilnega izhoda nad krili in se prebijali na varno preko debele snežne odeje.

Kot so sporočili newyorški gasilci, so potniki zdaj na varnem v terminalu letališča. Opozorili pa so, da je iz letala po pristanku začelo uhajati gorivo.

Zaradi nesreče so več letov preložili oziroma odpovedali.
Zaradi nesreče so več letov preložili oziroma odpovedali. FOTO: Reuters

Zaradi nesreče so na letališču tudi zaprli vse vzletno-pristajalne steze, več letov pa odložili oz. odpovedali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi močnega sneženja na širšem območju vzhodne obale ZDA so sicer danes že odpovedali okoli 40 odstotkov letov z letališča La Guardia.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
06. 03. 2015 02.29
+2
ni dosti manjkalo pa bi po vodi plaval, bolj nerodna stvar........je pa res da je to letalo ze kar v letih,prvic vzletelo Dec.1989 / 54.565 vzletov/doletov.......
skydrol7
05. 03. 2015 21.35
+2
glavno da se je vse srecno koncalo (razen poskodb ) za potnike na na tem DELTA MD-88 Registracija N909DL zgleda da so mu zavore odpovedale na novo zapadlem snegu,T/R's aktivirane,zgleda da je pilot ze takoj ob dotiku piste opazil ,da bo malo smuckanja zato je pustil T/R's deployed, pa vse eno SRECEN zakljucek tega poleta za potnike in posadko,vsekakor ne za letalo........