Tujina

Letalo, ki je prevažalo jetra, strmoglavilo, a presaditev vseeno uspela

Birminghan, 20. 11. 2010 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.D./U.F.
Komentarji
3

V Veliki Britaniji je pri pristajanju strmoglavilo lahko letalo, oba moška, ki sta bila v njem, sta preživela. Največji izziv je bila rešitev jeter, ki so bila namenjena za transplantacijo.

Operacija
Operacija FOTO: Reuters

Nesreča lahkega letala se je zgodila sinoči v Birminghamu. Letalo se je pri pristajanju vžgalo ter tako ni moglo uspešno pristati in je strmoglavilo. 58-letni pilot je ostal ujet v razbitinah, v letalo pa je po nesreči vstopil pilot, ki dela pri zračni reševalni službi Warwickshire in Northamptonshire, prekinil dobavo goriva v motor in poskrbel, da so reševalci lažje prišli do 58-letnika. Zaradi številnih poškodb so slednjega prepeljali v bolnišnico. V letalu je bil še en moški, ki je prav tako poškodovan, a njegove poškodbe niso hujše.

Reševalci so kmalu spoznali, da morajo hitro ukrepati tudi zaradi "tovora", ki je bilo na letalu. Lahko letalo je namreč prevažalo jetra, ki so bila namenjena za transplantacijo v bolnišnici Kraljica Elizabeta. "Ukrepali smo zelo hitro," so dogajanje povzeli policisti, ki so se skupaj z reševalci trudili, da bi človeški organ čim prej prepeljali v bolnišnico. Britanski mediji poročajo, da so bile pristojne službe pri svoji akciji uspešne, saj so zdravniki jetra dobili pravočasno, operacija pa je uspela.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gašper Blaži? 1
20. 11. 2010 15.26
po dolgem času nekaj pozitivnega
nlpolog
20. 11. 2010 11.51
Ena pametna novica res,ne pa sama politika pa somarije.lepo---
elan5
20. 11. 2010 11.13
To pa je lepo prebrat. Vsi živi,pa še uspešna transplantacija.