Tujina

Deset bizarnih 'stvari', ki so jih potniki poskušali pretihotapiti na letalo

Ljubljana, 05. 08. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Želva v hamburgerju, orožje v plišastih igračah, paglavci v ustih, truplo v invalidskem vozičku ... Sliši se neverjetno, a vse to so stvari, ki so jih potniki poskušali ali celo uspeli pretihotapiti na letalo. Varnostniki na letališčih po svetu so očitno videli in doživeli že prav vse!

Pri varnostnem pregledu na letališču večina od nas za seboj nezadovoljno pušča plastenke vode ali kreme, ki smo jih slučajno pozabili vzeti iz osebne prtljage. A te stvari so, kot kaže, še najmanjša težava varnostnikov in policistov.

Spletna stran Jetcost.co.uk je namreč sestavila seznam desetih najbolj nenavadnih stvari, ki so jih potniki poskušali ali celo uspeli pretihotapiti na letalo.

1. Želva v hamburgerju

želva rdečevratka
želva rdečevratka FOTO: Reuters

Nek moški na Kitajskem je v svoj hamburger "pospravil" svojega ljubljenčka – želvico – in se z njo poskušal vkrcati na letalo za Peking. Ko je hrano dal skozi rentgen, so varnostniki opazili nenavadne izbokline. Ko so ga vprašali, kaj je v hamburgerju, jim je odvrnil: "To ni želva, le hamburger. Tu ni ničesar za videti."

2. Orožje v igračah

Američan, ki se je s svojim štiriletnim sinom želel vkrcati na letalo, je imel pri sebi več plišastih igrač. Varnostniki so odkrili, da v njih skriva orožje. Rentgen je pokazal, da so v belem zajčku naboji, v medvedku pa pištola. Oba so odpeljali na razgovor, nato pa so jima zasegli orožje in jima dovolili vstop na letalo.

3. Paglavci v ustih

Neka Južna Korejka je imela na letališču na Kitajskem pri sebi plastenko vode. Varnostniki so ji naročili, naj jo popije ali odvrže. Ko se je odločila, da jo bo popila, varnostnikom ni ušlo dejstvo, da vode ni pogoltnila. Ukazali so ji, naj pljune v vedro. Ko je to storila, so začudeno ugotovili, da v vodi plavajo paglavci. Na vprašanje, kaj se dogaja, je preprosto odvrnila, da ji je paglavce podarila prijateljica in jih ni želela zavreči.

4. Kače in želve v hlačah

Moški, ki je iz Miamija želel leteti v Brazilijo, je imel v svojih hlačah kače in želve. Varnostniki so med pregledom v najlonskih vrečicah našli sedem kač in tri želve. Živali so mu zasegli, njega pa aretirali.

5. Truplo v invalidskem vozičku

Plišasta medvedka na počitnicah
Plišasta medvedka na počitnicah FOTO:

Policija na letališču v Liverpoolu je aretirala Nemki, ki sta se na letalo za Berlin poskušali vkrcati z mrtvim sorodnikom! 41-letnica in 66-letnica sta ga pripeljali na invalidskem vozičku, mu nataknili sončna očala in varnostnim organom "pozabili omeniti", da je 91-letnik že pokojen. Precej časa sta vztrajali, da starec le spi.

6. Krokodil v torbi

Potnik je na letalo iz Kinšase v Bandundu v športni torbi uspel pretihotapiti živega krokodila, ob njem pa tudi vse potrebne dokumente za prodajo. A krokodilu je nekako uspelo pobegniti, zaradi česar je na letalu zavladala prava panika. Zgodba nima srečnega konca, saj je letalo posledično strmoglavilo, zgodbo pa je povedal edini preživeli. Ironično, nesrečo je nepoškodovan preživel krokodil, a so ga z mačeto pokončali reševalci na tleh.

7. Lobanja in zobje v kovčku

Varnostniki na letališču na Floridi so med prtljago ženske, ki je potovala v Baltimore, našli človeško lobanjo in zobe. Ženska je pojasnila, da je bila pred kratkim na Kubi, kjer je v neki religiozni trgovini kupila vakumsko zaprti posodi. Ena od njiju se je zlomila, v njej pa so bili zobje in lobanja.

8. Laserski meč iz Vojne zvezd

Ameriška zvezna agencija za varnost v transportu (TSA) je znana po svojih temeljitih pregledih in lahko rečemo, da so med pregledi naleteli tudi na stvari z drugih planetov. Peter Mayhew, igralec, ki je v Vojni zvezd igral kosmatega Chewbacca, se je iz Denverja vračal v Texas, pri sebi pa je imel laserski meč.

Sprožil je resne debate, ali naj ga obravnavajo kot nevarnega ali ne. Varnostnikom je poskušal pojasniti, da ga potrebuje pri hoji. Po dolgem času je osebje družbe American Airlines le uspelo varnostnike prepričati, da je malo verjetno, da bo slaven igralec ugrabil letalo s pomočjo svetlobnega meča.

9. Opica v spodnjem perilu

Na letališču v New Delhiju so trije moški nameravali odleteti v Dubaj, a so varnostniki v njihovih hlačah opazili sumljive izbokline. Izkazalo se je, da v hlačah skrivajo škatle, v njih pa počasne lorise in pritlikavo marmozetko, najmanjšo opico na svetu. Vse živali so nameravali prodati. Sledile so aretacije.

10. Nož v kozarcu majoneze

Seznam zaključuje moški, ki je želel leteti iz New Yorka v Mexico City z nožem, ki ga je skril v kozarec z majonezo. Varnostniki so mu hladno orožje zasegli, a so mu kljub temu dovolili, da se vkrca na letalo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 08. 2014 16.39
Ne vem kaj so varnostniki ob laserskem meču mislili, da je pravi, ... kaj pa naj bi rekvizitom naredil, ljudje bi se mu smejali.
Ramzess
05. 08. 2014 13.21
+1
"Orožje v igračah" Ne vem zakaj so v tem primeru sploh zaslišali in preiskali otroka, dvomi da je sploh vedel za početje očeta. Na koncu je zabeležen enak zločinec kot oče.
Ramzess
05. 08. 2014 13.23
+2
Zanimivo je da so ju kljub temu izpustili naprej, sta imela le nekaj sreče, da sta naletela na prave ljudi.
nnikkitta
05. 08. 2014 12.12
+4
In zakaj so nepoškodovanega krokodila ubili? Zato ker ga je nekdo nezakonito skušal prodati? Žival ni nič kriva za človekova napačna ravnanja, pa to ne samo v tem primeru.
PujsTekaTeka
05. 08. 2014 13.11
LOGISTIKA
05. 08. 2014 09.26
+14
"Seznam zaključuje moški, ki je želel leteti iz New Yorka v Mexico City z nožem, ki ga je skril v kozarec z majonezo. Varnostniki so mu hladno orožje zasegli, a so mu kljub temu dovolili, da se vkrca na letalo." Vsak dan se na tisoče ljudi vkrca na letalo s kozarcem majoneze v roki. Le kako so ravno njega dobili?
Ramzess
05. 08. 2014 13.22
proofreader
05. 08. 2014 08.44
+18
Mnogi moški skrivajo v hlačah kačona.
olidata
05. 08. 2014 10.17
+9