Tujina

Letala niso našli, a to ne pomeni, da je bilo iskanje zaman

Perth, 05. 03. 2015 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Letala Malaysia Airlines MH370 kljub obsežni in dragi akciji (še vedno) niso našli. A so preiskovalci in znanstveniki pridobili neprecenljive izkušnje in odkritja, kar pa je sicer le slaba tolažba za svojce 239 ljudi, ki so bili na krovu letala.

Leto dni so iskali letalo Malaysia Airlines MH370, a ga niso našli, to pa ne pomeni, da je bilo iskanje popolnoma neproduktivno.

Preiskovalci so pridobili neprecenljive izkušnje in odkritja, od katerih imajo koristi številni – prebivalci ob avstralski obali, popotniki in znanstveniki, ki želijo razumeti spremembe morskega dna in Zemljine skorje. Iskalna akcija je bila sicer ena najdražjih v zgodovini, Avstralija in Malezija sta vanjo skupno namreč vložili 84 milijonov evrov.

Vse to je sicer le slaba tolažba za svojce 239 ljudi, ki so uradno proglašeni za mrtve, a nihče ne ve, kje je mesto njihovega zadnjega počitka.

Novi zemljevidi morskega dna

Zaradi iskalne akcije so nastali novi zemljevidi morskega dna.
Zaradi iskalne akcije so nastali novi zemljevidi morskega dna. FOTO: Australian Transport Safety Bureau

Indijski ocean, zahodno od Avstralije, kjer strokovnjaki menijo, da je letalo strmoglavilo, je bil zelo slabo poznan. Zdaj se je to spremenilo, saj so znanstveniki podrobneje mapirali morsko dno. Prejšnji zemljevidi so bili narejeni na podlagi satelitskih podatkov, ki so dali le grobe ocene o globini. Zdaj pa so uporabili podatke sonarjev na ladjah in sonarjev, ki so pritrjeni na manjših podvodnih vozilih, ki so jih vlekli tik nad morskim dnom. Znanstveniki po vsem svetu čakajo, da bodo v roke dobili tudi tridimenzionalne zemljevide, ko bo iskanje tudi uradno zaključeno.

Boljše napovedovanje cunamijev

Stuart Minchin z avstralskega geoinštituta je ob tem dejal, da bodo s pomočjo teh zemljevidov morskega dna in nadaljnjih analiz znanstveniki bolje razumeli, kaj se dogaja na območjih, če jih prizadene podvodni potres ali podvodni zemeljski plaz. Oboje seveda lahko za posledico sproži tudi uničujoče cunamije.

Letalo so iskali tudi s podmornico Bluefin 21.
Letalo so iskali tudi s podmornico Bluefin 21. FOTO: Reuters

Pojasnil je, da bi lahko s temi zemljevidi natančneje predvideli, kje ob avstralski obali so območja, ki so še posebej ranljiva za cunamije in tako bi lahko še izboljšali sistem za obveščanje prebivalcev.

Izboljšano iskanje in reševanje

Poznavanje oceanske topografije znanstvenikom tudi pomaga pri razumevanju vodnih tokov, je dejal Minchin. To pa pomeni, da lahko tako predvidijo, kam bi denimo odneslo neko pokvarjeno ladjo ali kako se vodne živali selijo na druga območja. Dodal je, da lahko znanstveniki tudi preučijo, kako se širi toplota prek oceanov, kar lahko vpliva tudi na vreme.

Boljše sledenje letalom

Letalska industrija se je pri izginotju MH370 kot še nikoli doslej zavedla, da bi morali imeti boljše sledenje letalom v realnem času, čeprav je letalska pot zgolj nad kopnim. Mednarodna organizacija za civilno letalstvo, ki je del Združenih narodov, je predlagala, da bi morale letalske družbe pridobiti podatke o lokaciji letala na vsakih 15 minut. Pričakuje se, da bodo to uredbo uveljavili do novembra 2016.

Po izginotju so se znova sprožile debate, da bi morali letalom slediti v realnem času.
Po izginotju so se znova sprožile debate, da bi morali letalom slediti v realnem času. FOTO: Reuters

V primeru požara na letalu ali da bi letalo nenadoma spremenilo smer ali višino, pa bi morala zračna kontrola podatke o lokaciji letala pridobivati na minuto. A to bi veljalo le za letala, ki bodo zgrajena po letu 2020.

Je pa res, da, če bi bil tak sistem že uveden za letalo MH370, ga ne bi bilo mogoče spremljati, saj so bili transponder in drugi letalski sistemi namerno ugasnjeni. Ker ni jasno, kaj se je pravzaprav zgodilo, letalske družbe niti ne vedo, kako izboljšati mehanske sisteme.

Izboljšano mednarodno iskanje

Zaradi mednarodne iskalne akcije in vseh izkušenj, ki so jih pridobili, je iskalna akcija letala AirAsia 8501, ki je strmoglavilo decembra lani, potekala veliko bolj gladko, je dejal Chris Budde, vodja operacij pri ameriški mornarici. Letalo AirAsia je strmoglavilo v Javansko morje v bližini Indonezije, umrlo je 162 ljudi. Pojasnil je, da so hitreje, lažje in učinkoviteje uskladili naloge in komunikacijo, ker je Indonezija imela znanje, ki so ga pridobili iz malezijske izkušnje.

Možne izboljšave satelitov

Iskanje je pokazalo tudi nekatere omejitve pri satelitskih posnetkih, je dejal Joseph Bermudez Jr., soustanovitelj podjetja Longmont. Podjetja bi lahko izboljšala tehnične sposobnosti satelitov, denimo, da bi izboljšali zaznavo različnih valovnih dolžin.

Objavili so številne satelitske posnetke, ki pa so bili daleč o posnetkov, ki jih vidimo v filmih.
Objavili so številne satelitske posnetke, ki pa so bili daleč o posnetkov, ki jih vidimo v filmih. FOTO: AMSA

Številni menijo, da se, tako kot v filmih, na satelitskih posnetkih vidi, kako je letalo spremenilo smer in kje so razbitine. V resnici, kot pojasnjuje Bermuder, pa komercialni sateliti niso namenjeni, da bi fotografirali odročne dele oceana in ko/če to naredijo, so slike nejasne.

Pogled v zgodovino Zemlje

Odkrili so visoke podvodne gore in globoke jarke.
Odkrili so visoke podvodne gore in globoke jarke. FOTO: Australian Transport Safety Bureau

Morski geolog z avstralske univerze James Cook Robin Beaman je dejal, da bodo podvodni zemljevidi znanstvenikom podali informacije, kako se je Zemljina skorja širila pred milijoni leti. Proces se sicer še danes nadaljuje in tako se Avstralija še vedno oddaljuje od Antarktike.

Dave Galo z oceanografskega inštituta v Massachusettsu pa je dodal, da je bilo raziskanega le osem odstotkov podvodnega sveta. ''Torej smo v povsem neznanem svetu gora, ki so višje od tistih na kopnem. Do zdaj ni bilo zemljevidov, tako da je zdaj šlo za osnovno, čisto raziskovanje, ne sicer le z misijo raziskovanja, ampak tudi iskanja razbitin letala''. 

Četudi letala nikoli ne bodo našli, bodo zbrane podatke lahko uporabljali še dolga leta, so si enotni sodelujoči pri eni najdražjih iskalnih akcij te vrste.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krta?a 21
06. 03. 2015 14.33
A to je tist Rotchildov avion?
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.46
+1
WTC je zgradila in z njim, kot z javnim virom upravljala Pristaniška oblast. Konec julija 2001, le nekaj tednov pred terorističnim napadom, pa je prešel v upravljanje podjetja Silverstein Properties and Westfield America. Novi upravljalec je pridobil odlično pogodbo za kompleks, ki je vsebovala izredno vredno klavzulo: v primeru terorističnega napada najemnik pobere zavarovalnino za WTC in je odrešen obveznosti, ki jih je nalagala 99-letna najemna pogodba. Pogodba je obsegala Dvojčka, WTC4, WTC5, dve 9-nadstropni pisarniški stavbi in okoli 38.000 kvadratnih metrov trgovin. Podjetje je že bilo lastnik WTC7. Decembra 2003 so pristaniške oblasti vrnile vseh 125 M $, ki jih je najemnik investiral v pridobitev najemne pogodbe za WTC. Kljub povrnitvi denarja pa je najemnik obdržal pravice za skoraj 1.000.000 kvadratnih metrov zemljišča. Wall street Journal je zahteval vpogled v dokumentacijo o tej transakciji, a so ga Pristaniške oblasti zavrnile.(1) Februarja 2002 je Silverstein Properties dobil 861M $ od zavarovalnice Industrial Risk Insurance za obnovo WTC7. Ocenjene investicije Silverstein Properties v WTC7 so bile 386M $. To pomeni, da je z zrušitvijo WTC7 pridelal 500M $ dobička. Zavarovalnina za ostalih 6 WTC stavb pa je bila bistveno večja. Silverstein je najel Willis Group Holdings Ltd., da bi se je dogovorili z zavarovalnicami. To podjetje je uredilo dogovore o kritju škode s 25 zavarovalnicami. Po napadu je Silverstein Properties tožil zavarovalnice in zahteval dvakratno odškodnino, saj sta dve letali zaleteli v stavbi, kar pomeni, da sta to bila dva ločena dogodka. Njegova zahteva je bila dvakrat 3,55 MILIJARDE dolarjev. Decembra 2004 je porota v tožbi proti devetim zavarovalnica, ki so krile škodo v višini 1,1 milijarde dolarjev, odločila v korist Silvertein properties in določila 2,2 milijardno zavarovalnino.(3) V nekaterih primerih pa so sodišča odločila drugače in dodelila le enkratno odškodnino. ROTSHILDEM BI BILO TEŽKO PA UBIT 239 LJUDI:)
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.14
Posnetek zrušenja WTC 7 so pokazali nizozemskemu strokovnjaku za kontrolirano rušenje, Danny-ju Jowenku. Po ogledu je rekel, da gre za tipično implozijo in, da je to storila skupina strokovnjakov. Ko so mu povedali, da se je to zgodilo 11. 9. ni mogel verjeti. "Potem so pa morali hitro delati", je bil njegov komentar. "Zelo bi bil presenečen, če bi to bila posledica zrušitve dvojčkov. Tega si ne znam predstavljati." je izjavil, ko so mu citirali FEMA-ino poročilo. Ferdo ti se maš za večjega strokovnjaka:)LOL TOK O URADNI ZGODBICAH ZA LAHKO NOČ, BOŽIČEK IN ZOBNA MIŠKA STA TUT RESNIČNA FERDO:)
Ferdo Crni
06. 03. 2015 13.26
Spet WTC7 - skačemo iz eno na drugo. Prvo - tipu so pokazali le posnetek zrušitve, ki po besedah tega strokovnjaka ni kazal nikakršne fizične poškodbe zgradbe. A obstajajo seveda tudi posnetki WTC 7 ki kaže velike poškodbe. Torej vsakemu se da pokazati le del neke resnice. Drugo dejstvo - WTC7 zrušitev ni zahtevala nobene žrtve, ker so gasilci opozarjali, da je zgradba močno poškodovana in da je na poškodovanem delu izbruhnil požar.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.39
ja spet pravi uradna razlaga, ki pade na mnogih točkah, ampak ti verjemi vanjo, mene pa nikoli ne boš prepričal, pa če se še tako postavljaš na glavo, pa velika večina ljudi danes sploh ne verjame v uradno zgodbico za lahko no, zato sploh ne vem zakaj sem zapenjam z enim pacientom, LOL, pa lp, to je pa res to:)
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.41
nizozemskemu strokovnjaku za kontrolirano rušenje
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.45
+2
4 dni po izginotju leta Mh 370 je ameriški Urad za patente potrdil patent podjeta Freescale semiconuductor, katerega lastniki so bili podjetje samo in še 4 kitajci, zaposleni v tem podjetju, lastništvo je bilo deljeno na enakovredne dele - 20%. In ker so vsi štirje kitajčki izgnili je lastnik patenta postalo samo podjetje Freescale., ki pa je v 100% lastništvu Jacoba Rotschilda. po poročanju worldtruthtv-ja
Ferdo Crni
06. 03. 2015 13.02
Ponavljam. Lastniki patenta mikročipa KL-03 so Peidong Wang, Suzhou, China, (20%) Zhijun Chen, Suzhou, China, (20%) Zhihong Cheng, Suzhou, China, (20%) Li Ying, Suzhou, China, (20%) Freescale Semiconductor (20%). Torej res je, da če umrejo 4 od 5 lastnikov lastnik postane tisti ki pač ostane živ - po teorije je to slednji - podjetje v lasti Jacoba. A zatakne se pri omenjenih imenih. Namreč res je 20 potnikov bilo zaposlenih pri kitajski podružnici podjetja a nobeno od imen lastnikov se ne pojavi na seznamu potnikov nesrečnega letala.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.03
+1
Baje so tut Rotschildi lastniki malezijske centralne banke:)
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.04
+1
Ferdo Crni
06. 03. 2015 13.09
Vir je lista potnikov na izginulem malezijskem letalu.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.12
aaaaaa122121
06. 03. 2015 13.13
ja jst ti ga tut spacam v 10 minutah:) bodo vsi tisti gor:)
Ferdo Crni
06. 03. 2015 13.18
Ja - jaz ti tudi spacam teorijo zarote v petih sekundah. Drugo: če so izbrisali te štiri lastnike patenta iz uradnega seznama izginulih - kako so potem dokazali da so mrtvi in da je posledično edini preostali lastnik dobil polno lastništvo?. Tretje - pod uradnim dokumentom o patentu so še vedno omenjeni lastniki.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.45
+1
 Freescale Semiconductor strokovnjaki(20) so bili dejansko na letalu, vsaj tko pravi za proameriske ofce sveti bbc.
Ferdo Crni
06. 03. 2015 11.53
-1
Kot prvo - lepo da citiraš tudi "maenstream medije". Drugo: noben ne oporeka dejstvu da so delavci podružnice omenjenega podjetja bili na letalu. Ovržena je samo tvoja laž, da so bili na letalu LASTNIKI patenta za mikročip in da je podjetje Semiconductor postalo edini lastnik patenta. O abotnosti teorije, da je nekdo iz čiste zlobe in zaradi dejstva, da je zelo bogat kar svoje delavce poslal v smrt ali sceniral uboj več kot 200 ljudi pa je seveda brezpredmetno razpravljati.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.57
to so bili vodilni strokovnjaki tega podjetja, glavce:)
Ferdo Crni
06. 03. 2015 12.36
Torej prišli smo do točke, ko moj sogovornik, ki me latentno zmerja prijavlja moje korektne odgovore kot neprimerne in me administrator zaradi tega briše. To pač pokaže strpnost in toleranco tistih, ki se sicer radi okličejo za branilce teh vrednot.
Ferdo Crni
06. 03. 2015 12.47
Torej da ponovim . po logiki aaaaaa122121 je neki lastnik podjetja dal pobiti svoje vodilne strokovnjake. Argument ki naj bi bil povod takemu razmišljanju je enostaven - ker je bogat.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.54
+1
malo preberi o tej familiji, pa boš videl da so že 200 let vse prej kot pošteni:) in teh 239 življenj je za tega Jacoba le del kontrole populacije. On pa bo dobil svoj denar, slavo, in vpliv:) ne milijarde ima pa se mu ne gre za denar:) jao bolano:)
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.59
prijavlja, hehe, res si ubog:) pop od mene še ni dobil ene prijave:) kvečjemu bi njih za laži ki jih širijo;) BOLANO
Ferdo Crni
06. 03. 2015 13.05
Kaj bi nek lastnik pridobil, če pobije lastne strokovnjake -glavce kot praviš? Patenta ni pridobil ker lastnikov patenta KL 03 NI BILO na izginulem letalu.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.03
+0
Več kot pol leta po izginotju malezijskega letala na letu MH370 je do preiskave zelo kritičen prvi mož letalske družbe EmiratesTim Clark. O letalu, ki je z 239 ljudmi na krovu izginilo 8. marca letos, je za Spiegel Online porušil nekatere mite, ki jih je prinesla preiskava. Med drugim je dejal, da je prepričan, da letalo tipa boeing 777, ki jih ima Emirates največ na svetu, skupaj 127, do trenutka izginotja ni bilo na avtopilotu. Clark je kritičen do preiskave, saj pravi, da primer ne sme zaiti v rubriko najbolj misterioznih letalskih izginotij na National Geographicu, ampak mora javnost izvedeti, kako je letalo izginilo. Sam je prepričan, da je nekdo prevzel krmiljenje letala in da ga v trenutku izginotja ni usmerjal avtopilot. Letalo je namreč eno najbolj izpopolnjenih na svetu. Četudi pilot izklopi naprave, z radarja ne bi smelo izginiti. Clark ruši teorijo padca MH370 v Indijski ocean: »Za to ni nobenega dokaza. Našli niso nobene sledi niti prevleke sedeža. Izkušnje kažejo, da je v primeru nesreč na vodi vedno kaka sled. Tu pa razen elektronskega signala, ki ga je zaznal satelit, ni niti ene sledi.« »Do zadnje sledi bi morali vedeti, kdo vse je bil na letalu. Vedeti moramo tudi, kaj je bilo v prtljažnem prostoru,« še preiskovalcem sporoča Clark.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 10.26
+2
rotschildi zakaj me ne preseneca-n1 lopovi sveta. no kje je ze ta druzina na kaksni lestvici najbogatejsih:)
Ferdo Crni
06. 03. 2015 10.56
-2
Če je nekdo bogat še ne pomeni da je kriv za letalske nesreče. Pomeni le, da je nekdo zavisten.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.06
ofca pozanimaj se kako so rotscildi prisli z prevaro pred stoletji do premozenja -to je bila prevara tisocletja, ce zelis biti na strani kriminalcev, morilcev, goljufov, kar, jst pac nikoli ne bom:)
Ferdo Crni
06. 03. 2015 11.12
-2
Dobro - dodatno vprašanje - so prišli do premoženja s prevaro ali so sestrelili kako potniško letalo? Je njihov način bogatenja razloga da jih okrivimo za letalske nesreče? Pa prosim malce kulture pri komuniciranju. S tem zmerjanjem si ne delaš nobene usluge saj največja ovca izpadeš sam.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.27
o lol bolano. ne ne rotscildi so posteni ala jansa:)hehe jao pacienti.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.27
o lol bolano. ne ne rotscildi so posteni ala jansa:)hehe jao pacienti.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.27
o lol bolano. ne ne rotscildi so posteni ala jansa:)hehe jao pacienti.
Ferdo Crni
06. 03. 2015 11.34
-2
Dobro - na vprašanje nisi odgovoril nadaljuješ pa s primitivizmom.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.43
kaj bom jst ofcam razlagu, itak ste prepricani v svoje, poogoglaj kako so prisli do bogastva oz do polovice britanije:) ubogi ste nekateri ki ne poznate vec od os zgodovine glasni pa ful:) enote gladio so sejale samo dobro po eu a ne:)ja in bozicek je resnicen. neboticnika se porusita zarad pozara, amapk potni list pa prezivi pozar oz ostane celo nedotaknjen, iq mora bit pa v (-) da take stvari verjames. ja rotscildi se borijo za rajo ze stoletja, zato pa so multimiljarderji.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.43
kaj bom jst ofcam razlagu, itak ste prepricani v svoje, poogoglaj kako so prisli do bogastva oz do polovice britanije:) ubogi ste nekateri ki ne poznate vec od os zgodovine glasni pa ful:) enote gladio so sejale samo dobro po eu a ne:)ja in bozicek je resnicen. neboticnika se porusita zarad pozara, amapk potni list pa prezivi pozar oz ostane celo nedotaknjen, iq mora bit pa v (-) da take stvari verjames. ja rotscildi se borijo za rajo ze stoletja, zato pa so multimiljarderji.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.43
-1
k bos ti na vsa moja pol pa zahtevi odgovore, jao ofce:)
Ferdo Crni
06. 03. 2015 11.49
Jaz sem na vse tvoje litanije odgovoril in vidim, da si zaradi tega zelo besen zato je tvoj edini odgovor zmerjanje in slaboumen primitivizem.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 11.53
ja vredu si, bravo pa lp, za i...te nimam casa
Ferdo Crni
06. 03. 2015 11.55
Jaz pa si za i...te vzamem čas. Me zabavajo ko postanejo nervozni ob razkritju njihove slaboumnosti in plehkosti.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.02
nervoznega, od ofce ki verjame da se lohk.neboticni podrejo zarad pozara, pa da so nasli potni list na plocniku manhatna, ja terorist ga je odvrgel skozi okno tik pred trkom;) da ne omenjamo 86 kamer iz okolice pentagona ki jih sedo danes ni videl nihce, ja nabrz zato ker je jasno vidno letalo na enem od teh. pa da lahko letalo z premero 38 m izgine v luknjo premera 5m, in kje so vsi ostanki letala pentagonom, v pensilvaniji, Ubogi ste, nikakor me pa nisi niti za sekundo.naredil nervoznega, zakaj ze ker slepo verjames uradnim pravljicam, politikov in elit. ja sej jansa je tut posten, hehe
Ferdo Crni
06. 03. 2015 12.34
-2
To sem ti že nekajkrat povedal ampak zabetoniranemu mnenju je pač nemogoče oporekati. 1. potni list ki naj bi bil sporen. Ne samo ta potni list - med ostanki wtc zgradb so odkrili še mnogo drugih osebnih dokumentov in stvari potnikov letal. To vse je dokumentirano in je bilo predmet identifikacij. 2. Zgradbi sta se porušili zaradi požara in zaradi porušitve statike na mestih udara aviona. Dejstvo je namreč, da je v stavbo treščilo nekaj stotonsko letalo z veliko hitrostjo. Kasnejši požar ni primarni vzrok porušitve ampak sekundarni. Zanemarjanje vpliva trčenja velikega letala je pač dokaz, da nekdo bolj slabo razmišlja. Ostane pač na tem, da nekdo laže, spreobrača dejstva, zanemarja tok dogodkov, strokovnjake iz področja univerzitetnih fizikov, statikov in druge strokovnjake nadomesti s svojo laično in filmsko predstavo kako naj bi kaj zgledalo in na podlagi tega spesni monstruzno teorijo zarote ter druge zmerja z ofcami.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.47
+1
uradno poročilo kot kronski dokaz navaja potni list in nič drugega, in če to verjameš si res ubog.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.50
+1
nebotičnika sta bila zgrajena tako da bila lahko zdržala trke večih potniških letal, kar je priznal sam konstruktor nebotičnikov. Če bi si ogledal dok ZERO, imaš notri zbrane vse te izjave.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 12.56
+1
Posnetek zrušenja WTC 7 so pokazali nizozemskemu strokovnjaku za kontrolirano rušenje, Danny-ju Jowenku. Po ogledu je rekel, da gre za tipično implozijo in, da je to storila skupina strokovnjakov. Ko so mu povedali, da se je to zgodilo 11. 9. ni mogel verjeti. "Potem so pa morali hitro delati", je bil njegov komentar. "Zelo bi bil presenečen, če bi to bila posledica zrušitve dvojčkov. Tega si ne znam predstavljati." je izjavil, ko so mu citirali FEMA-ino poročilo. Ferdo ti se maš za večjega strokovnjaka:)LOL
aaaaaa122121
06. 03. 2015 10.25
+0
V središču teorije se je znašel britanski multimilijarder Jacob Rothschild. Med potniki na letalu je bilo namreč 20 inženirjev ameriškega tehnološkega podjetja Freescale Semiconductor, ki se ukvarja z razvojem mikroprocesorjev, senzorjev in radarjev. Po poročanju makedonske tiskovne agencije Mina je Rothschild po smrti svojih kolegov postal edini lastnik patenta »neverjetnega mikročipa KL-03, ki bi v prihodnosti lahko rabil za elektronsko vojskovanje«. Lastništvo patenta so si poleg njega delili še štirje Kitajci. Čip so predstavili le dan pred izginotjem boeinga 777, le štiri dni pred tem pa je patent odobril pristojni ameriški urad. Naključij je kar nekaj, a resnico bo (upajmo) pokazala obširna preiskava.
Ferdo Crni
06. 03. 2015 10.54
Tole je spet klasika polresnic in sprevračanja dejstev. Lastniki mikročila KL-03 so Peidong Wang, Suzhou, China, (20%) Zhijun Chen, Suzhou, China, (20%) Zhihong Cheng, Suzhou, China, (20%) Li Ying, Suzhou, China, (20%) Freescale Semiconductor (20%). Torej res je, da če umrejo 4 od 5 lastnikov lastnik postane tisti ki pač ostane živ - po teorije je to slednji - podjetje v lasti Jacoba. A zatakne se pri omenjenih imenih. Namreč res je 20 potnikov bilo zaposlenih pri kitajski podružnici podjetja a nobeno od imen lastnikov se ne pojavi na seznamu potnikov nesrečnega lezala. Torej zadeva se vrne na začetni point - najti drugo teorijo.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 10.21
+0
 BlogMestaOglasnik Prijavi se  Kdo je sestrelil ugrabljeno letalo MH370 in kam je bilo namenjeno? Objavil/a Laščan Zlatorog, dne 2014-03-14 ob 23:50:03 Vse kaže na to, da se bo kmalu razpletla zgodba z izginotjem malezijskega letala pod številko #MH370. Američani sedaj pravijo, da vedo, kje najti nesrečno letalo - na dnu Indijskega oceana nedaleč od Ajndamanskih otok, kamor so tudi poslali svojo bojno ladjo.   Civilni radarji so letalo zadnjič zasledili dobro uro po vzletu iz Kuala Lumpurja. Civilni radar ga je zaznal nekaj po 1 uri po malezijskem času, vojni radarji pa so ga spremljali še dlje časa. Ker so lokacije vojnih radarjev top secret, le počasi kapljajo podatki iz radarjev. Dosedaj so vojaški viri priznali nekaj lokacij, iz katerih se jasno vidi, da je bilo letalo ugrabljeno, da so izklopili vso elektroniko za sledenje in javljanje pozicije ter izvedlo nevaren manever hitrega dviga in spusta z namenom, da se onesposobi vse potnike in posadko (ne pa tudi pilotov v pilotski kabini). Letalo se je dvignilo na hitro za 13km in potem spustilo za podobno višino v manj kot minuti, nato pa naj bi spremenilo smer večkrat in to tako, da se je kar najbolj izogibalo civilnim in znanim vojaškim radarjem. Smer leta je bila Indija ali še dalje Pakistan oz. Iran. Nekako toliko je letalo tudi imelo goriva (letelo je sicer v 6 ur oddaljen Peking, verjamem, da je goriva za rezervo še za kar nekaj ur letenja). Sedaj vemo, da je letalo letelo še vsaj 5 ur po tistem, ko so izklopili komunikacijo. To informacijo je razkrili proizvajalec motorjev letala, ki ima vgrajen sistem radijskega oddajanja podatkov o delovanju motorjev (ACARS). Iz teh podatkov je tudi razvidno, da letalo ni imelo prav nobenih tehničnih težav (kot npr.v primeru francoskega letala pred parimi leti)
BellaCiao
06. 03. 2015 08.12
+0
Niso našli, ker nikomur ni v interesu, da bi ga našli....interes svojcev običajnih ljudi pa itak ne šteje.
fant z vasi
06. 03. 2015 06.46
-1
Letalo ima ELT in se marsikatero sredstvo, ki oddaja pozicijo. Transponder je samo z kodnim signalom razpoznavni signal, ki identificira na radarju pozicijo, katera tako in tako je prikazana, le v mnozici " pove, to sem jaz". Kaj je ozadje umazane zgodbe, to je tisto, kar se ne ve. Vprasanje je kot vedno denar, droga, orozje ali zlato. Sam se imel priliko doziveti in videti vse to. Ker nisem bil lakomen in pokvarjen, sem se ziv, sicer pa bi lahko ze zdavnaj zakljucil na dnu Pacifica, kot mnogokateri, ki se ni mogel upreti velikim obljubam po cudeznem zivljenju..
kure bedne
05. 03. 2015 14.00
+0
Itak,da se ve kje je letalo, isto kot se ve, kje je naš tajkunski in pokraden denar. Naraedi se pa nič. ZAKAJ??? Zaradi takšnih in drugačni interesov posameznikov ali skupin ljudi.
aaaaaa122121
05. 03. 2015 14.16
-5
zaradi 1%, ki nadzorujejo vse, na obesalabz njimi!!!
Shisui
05. 03. 2015 16.33
+6
Mater ej, youtub generacija... Daj vsaj pozanimaj se, koliko denarja rabiš, da si v 1% najbogatejše populacije... ZGOLJ IN SAMO 700.000€! To je vse! Seveda to ni malo ampak resno, v kolikor imaš nepremičnino in si v življenju kupil nekaj avtomobilov srednjega razreda, si statistično že v 1% najbogatejših na tem planetu. Dejte malo razmislit no, preden vse YT neumnosti ponavljate kot papige. Ni vse na tem ubogem kamnu, ki mu pravimo Zemlja, teorija zarote.
Ferdo Crni
05. 03. 2015 21.44
+0
aaaaaa122121
06. 03. 2015 09.18
-1
hehe z 700.000 jurcki si med 1%si, jeah dream on, od lani ie samo 200 novih miljarderjev, ti sibpa z 700 jurji med najbogatejsimi:) hehe kok denarja majobraune kraljeve druzine, sejki,... sploh nikol ne bomo zvedl, itak ofce pa gledajo forbsovo lestvico bogatih, uradne podatke.:)res smo naivni, ni cudno da je kot je, pa da je vsak k je mel pet minut pa vsaj mozgane, oropu to naivno rajo.
hondica
05. 03. 2015 13.48
-1
Tole (ne)sledenje je že prav smešno, zakaj letalo recimo nima boje, ki jo ob padcu odvrže in ta potem plava na vodi ali leži na kopnem in oddaja signal o lokaciji satelitom, itd naprimer. Prvo, kar mi je padlo na pamet.
aaaaaa122121
05. 03. 2015 14.01
-3
zato ne vem, vem pa da boing vsako sekundo ve za vse podatke o motorju, tudi kje se nahaja.
Ramzess
05. 03. 2015 14.31
+0
Zanimive so debate, zakaj letalo nima tega ali onega, ... ipd., a taki ne dojamejo, očitno, da če je nekaj načrtovano, ali gre za poseg iz drugih svetov, ne pomaga nič. A res mislite, da nekdo, ki ima čip v roki, ne more izginiti, ... če ima nekdo interes, bo poskrbel tudi za to, izklopi ali da izklopiti čip, in človek izgine. A res mislite, da vas varnostni sistem varuje v hiši, oz. vašo lastnino, ... če imajo oblasti ali katera veja oblasti, interes da vam preiščejo hišo (morebiti kaj nastavijo), da izklopiti sistem pri proizvajalcu dotičnega sistema, in opravijo svoje, nato pa se sistem spet vkopi, ... vi sploh ne boste vedeli. Sicer pa to lahko opravi že vsak boljši elektrotehnik, ... policaji pa vas potem debelo gledajo in ne verjamejo, da vas na tak način oropali, ... čeprav je še kako mogoče, ... po drugi strani pa bi isti policaji predstavnikom druge veje oblasti omogočili zgoraj opisano početje. Tak je ta svet, vse je mogoče, in nič nas ne sme presenetiti.
Ramzess
05. 03. 2015 14.35
+0
Če organizacija znotraj vlade ukaže Boingu, da določene podatke zamolči, ipd., jih ta tudi bo, ... saj vedo kaj lahko sledi.
Ferdo Crni
05. 03. 2015 21.42
-2
aaaaaa122121 - spet trosiš neresnie - O motorju dobiva informacije proizvajalec motrojev. to je lahko RR ali GE. In ne dobivajo jih vsako sekundo kot trdiš oziroma zganjaš nek 24ur senzacinalizem. Podatke dobivajo na okoli pol ure oziroma 30 minut.
aaaaaa122121
06. 03. 2015 09.19
-1
ja sej boinb je tut proizvajalec, in na nih je lezel, offca nepismena.
Ferdo Crni
06. 03. 2015 11.00
-1
voyo25
05. 03. 2015 11.32
-6
Glavno da bojo Janšo še enkrat vzeli KPK pod drobnogled.
schrodingerScat
05. 03. 2015 12.21
+5
Ramzess
05. 03. 2015 11.03
-7
Četudi poznajo resnico, je ne bodo povedali, ... tako kot so ves svet naplahtali o vojni v Iraku zaradi nafte ali orožja, ki ga nikoli niso našli, ... a menda ni zgolj teorija, da so Američani napadli Irak zato, da se polastijo Zvezdnih vrat Annunakov, ki jih je odkril v nekem Sumerskem mestu pod peskom Sadam Husein, ... z uničevanjem muzejev so v njih iskali dokaze o tej tehnologiji, ... no rezultat je znan, po končanju vojne so Američani še nekaj časa ostali tam, medtem so vrata razstavili in prepeljali v ZDA, ... Vrata želijo ponovno aktivirati, ob čemer se ne zavedajo nevarnosti, ki jih to predstavlja, ...
Ramzess
05. 03. 2015 11.05
-5
Skratka, resnica je v tem svetu lahko povsem drugačna, kot jo nam prikazujejo. Ne pravijo brez razloga, da živimo v hologramskem svetu, ... izza tančice ali kulis (ta se vse bolj tanjša, izgineva) je resnični svet nekaj povsem drugega.
revanšist
05. 03. 2015 11.18
+8
samos75.Na kratko.Američani so napadli irak samo zaradi tega,ker so iračani ZAHTEVALI da se vsa nafta sveta obračunava v evrih.In to bi pomenil padec dolarja in poraba ameriških rezerv.TO je ena in edina resnica.Normalno pa je ,da so "naložili" vse drugo samo da se svet zavaja.
dannyer
05. 03. 2015 11.44
+6
prva vojaška akcija v iraku je bila napad na narodni muzej in to naj boljše enote zda zakaj??' bojda naj bi nekaj vzeli . prav tako so iz g8 na hitro odpotovali v afganistan saj so nekaj našli v neki jami kaj?? in ja to z nafto je lahko tudi res
schrodingerScat
05. 03. 2015 12.21
+0
schrodingerScat
05. 03. 2015 12.33
+0
ta razlaga se mi zdi bolj logična, vendar ne zajema obstoja podzemnih in hkrati tujezemnih ras
Krematorij666
05. 03. 2015 12.34
-4
Samos75 in. Najini podatki se v marsičem razlikujejo, zato dvomim v točnost tvojega komentarja. Annanuki so po besedah mojega prijatelja, ki je že 913 let vampir izginili iz zemlje leta 1368. Takrat je nastala vojna med vampirji in volkodlaki, Annanuki pa so postajali kolateralna škoda. Vsi njihovi virusi in orožja nesmrtnim niso prišla do živega zato so se odločili za odhod a morali so preprečiti, da bi jim kdo sledil. Zato so se usedli v ladje in na temno stran lune prestavili GalaktičenTaxi (ne zvezdna vrata kot ti trdiš). Je pa res kot pravi možno da so se vrnili, ker so volkodlaki med tuljenjem v luno opazili nekakšne premike, ki so se občasno pojavljali na nam vidni strani. Bi se raje zmenila na ZS, ker točnost podatkov je kritičnega pomena za rešitev zemlje, tu pa je preveč oči da bi uspešno izvedli protinapad. lp
Ramzess
05. 03. 2015 12.46
-1
ZDA imajo največjo vojaško bazo ravno ob Velikem ziguratu, obnovljenem stolpičastem stolpu ob mestu Uruk, ki so ga zgradili Sumerci, obnovil pa Husein. Mesto Uruk, oz. ostanke mesta so leta 2002 našli nemški raziskovalci, samo njim je Sadam dovolil raziskovati na tej lokaciji. ZDA imajo največjo vojaško bazo ravno ob Velikem ziguratu zato da so v tem času lahko zvezdna vrata razstavili in prepeljali v ZDA. Če jim je uspelo, kje so sedaj. Ker zvezdna vrata omogočajo prenos ljudi in stvari v prostoru in času, se poznavalci utemeljeno bojijo, da bi njihovo odprte imelo nepredvidljive posledice za človeštvo. To je tako kot če bi se otrok igrat z atomsko bombo. Kako lahko otrok nadzoruje kdo vse bo prišel skozi zvezna vrata in kaj vse bo prizadejal človeštvu.
Ramzess
05. 03. 2015 12.54
-2
Nadzor nad zvezdnimi vrati bi skrivnostnim vladnim organizacijam omogočil večjo moč pri komunikacijah nezemeljskimi rasami, ki trenutno kontaktirajo z Zemljo ali pa bi naj glede na prerokbe morale priti na naš planet. Omogočil bi jim tudi vpliv nad človeštvom, ki bi ga dovoljevala nezemeljska tehnologija. Vse več dejstev potrjuje, da so prav te organizacije odgovorne za skrivanje podatkov o prisotnosti nezemljanov na Zemlji, ter da one nadzirajo vse uradne stike z nezemljskimi rasami. Prikrivajo nam tudi vse podatke in najdbe, ki pričajo o prisotnosti nezemljanov v davni preteklosti.
Krematorij666
05. 03. 2015 12.59
-3
Nepotrebna panika. Volkodlaki so potrdili, da so na luni v resnici opazili žolno in podlasico
kodricdejan
05. 03. 2015 13.49
-4
Zanimivo je brat Samos75. Sam tudi to veliko berem, ampak od tebe dobil več informacij kot sem jih sam zbrskal:)
Shisui
05. 03. 2015 16.36
+5
In ravno zaradi tega ima serija SG1 starostno omejitev dvanajstih let. Otroci enostavno ne ločite zgodbic od realnosti. Prav žalostno vse skupaj.
Ramzess
05. 03. 2015 10.54
-4
Na območju izginotja letala je Tajski radar zaznal NLP, prav tako ga je videl nek Angleški pilot, NLP je bil velik 3 kilometre, ki je letalo obdal s poljem, da je izginilo iz zaznave zemeljskih radarjev. Pristanek letala so preprečili, ker je na njem bilo nevarno biološko orožje, zato da bi človeštvo obvarovali pred veliko uničevalno epidemijo. Let MH370 bi lahko postal najbolj uničujoč teroristični napad v zapisani zgodovini. Gre za črn scenarij zemeljske elite, oz. pripadnikov satanistične kabale, v povezavi z nam nenaklonjenih nezemljanov reptilov iz zvezdnega sistema Sirius-B. Na letalu je bilo zelo nevarno biološko orožje, virus v obliki belega prahu. Na Zemljo naj bi že v prejšnjih letih pripeljali iz omenjenega zvezdnega sistema, kot del trgovinske izmenjave med nezemljani in vlado ZDA, ter ga skrili v podzemni bazi na Filipinih. Tokrat so ga hoteli plačanci pretihotapiti v petih zabojnikih na poletu v Peking. Nekje na ozemlju Kitajske v podzemni bazi bi ga naj pričakali reptili iz sistema Sirius-B, bolj znani kot 'ljudje v črnem'. Iz te baze bi ga kasneje zapršili po vsem planetu. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nad morjem so to storili zato, ker tam ni bilo prisotnih drugih. Letalo s potniki so prenesli na matično ladjo, ki sicer spremlja dogajanje na BV, Siriji, Koreji, ... Letalo bodo bodo vrnili ob pravem času, kajti čakajo na naslednjo potezo zemeljske kabale. Potniki in posadka naj bi se vrnili živi in zdravi, a kdaj točno, o tem odloča andromedanski svet. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nam nenaklonjeni nezemljani naj bi imeli za letos pripravljenih še nekaj podobnih scenarijev.
Ramzess
05. 03. 2015 10.55
-2
Kaj je pristalo v skrivni ameriški mornariški bazi Diego Garcia, ki je bila tajno oporišče za vodenje vojne proti Iraku in Afganistanu, in od koder želi kabala v prihodnje napasti Iran. V bazi je pristalo letalo Dvojček izginulega letala, ki je nosilo jedrsko bojno glavo, ... to letalo so poprej natovorili v tej bazi, kasneje se po nenačrtovanem dogodku nad morjem vrnilo vanjo. Obe sta bili na radarju vodeni in prijavljeni pod letom MH370. --------------------------------------------------------------------------------------- Po prevzemu-izmenjavi tovora, kar naj bi se zgodilo v zraku, naj bi kasneje prvo letalo odstranili s potniki vred, drugo z bojnim tovorom pa naj bi poletelo v Haag, kjer je 24. in 25. marca potekal Vrh o jedrskem varovanju, konferenca 53 držav, ki posedujejo jedrsko orožje, brez predstavnikov Kitajske, Rusije in Irana. Vse je bilo pripravljeno, da bi bili za teroristični napad krivi Iranci. Spomnite se na lažni scenarij 9/11, ko so zrušili dvojčka v NY. ----------------------------------------------------------------------------------------- A sredi akcije so zavezniki prvo letalo teleportirali, kar pomeni, da je šlo za nujno posredovanje. Drugo letalo, ki je letelo nekoliko za prvim je takoj obrnilo in se vrnilo v bazo Diego Garcia. To je obenem baza, iz katere je ameriška flota 11. marca 2011 povzročila veliko katastrofo v Fukušimi na Japonskem.
Ramzess
05. 03. 2015 10.55
-1
Različne teorije navajajo da gre za: poseg ameriške vojske s tajnim orožjem v opozorilo Ruskemu predsedniku Putinu, nenapovedano odprtje interdimezonalnega portala ali posledice le tega; padec oz. strmoglavljenje letala v morje zaradi domnevnega samomora pilota; umor na letalu prisotnih štirih znastvenikov, lastnikov patenta za nov revolucionarni semikonduktor, ki ga je naročil sam Jacob Rotschild zaradi pridobitve licence za dragoceni patent, ker je bil njegov avtor tudi na letalu ...Vse to le pravljične manipulacije, gre za številna zavajanja s strani elite oz. kabale. --------------------------------------------------------------------------------------- Skrivne sile, ki upravljajo ameriški vojaško-industrijski kompleks, bančni sistem Zveznih rezerv in vlade ključnih držav, - Kabala in Illuminati -, so s tem dejanjem morda poskušale doseči končni svetovni udar. K sreči jim ni uspelo, kaj če bi jim, bi se zagotovo začela tretja svetovna vojna.
schrodingerScat
05. 03. 2015 10.56
+4
dannyer
05. 03. 2015 11.25
+0
nasin in fbi dokument razkriva da preiskujejo warp efekt to je krčenje in raztezanje ,ampak to ne bodo povedali javno je pa na obrambnem ministrstvu torej ni farsa .v zadnjih nekaj desetletij so priča kar nekaj takim pojavom ko se človek ne zave kaj se je zgodilo primer iz zda ko je 2 fanta ustavil policist v kontroli zapeljala sta naprej potem desno nato levo in potem tema. sta se pripeljala pred policistom še enkrat in to v 15 minutah . to je dokazoval policistki list .ranta sta bila neorientirana zmedena in izgubljena . . avtomobil ne bi mogel zapeljati iz kake druge smeri ???. prav tako policija ponuja nagrado za en avtomobil ,ki je izginil oz šel kar mimo prepreke . imamo neka letalskih primerov FAE še kar preiskuje primer letala ki je bil v 15 minutah v miamiju pot pa traja 60 minut??? (za to letalo so napisali naslednje možnosti . warp, novo orožje ,ufo ki po pripovedi pilotov naj ne bi bilo osamljen primer. dokazi tako pilota kot potnikov so kar zaskrbljujoči.ampak vlada je pometala to z grožnjami . naslednji so okvare , teroristični napad ,ugrabitev , napaka pilota to piše v poročilo ,ki ga ima zda ???? lahko je smešno .samo ko vidiš da se ozn usa , eu kitajska zanimata za nekaj kar je smešno za nekoga pol bi se ti morala prižgati luč da nekaj tu ni v redu in da nekaj je na tem
dannyer
05. 03. 2015 11.37
-1
v 60 letih prejšnjega stoletja so našli arheologi podzemno mesto v zda . po 2 člankih so oblasti prepovedale izkopava zakaj? danes je varovano območje . v LA je nekdo preiskoval podzemne rove . celo našel je nekaj zanimivega . oblasti so zapečatile vhod . ter prepovedale vse. britanski heker je iz nase potegnil zanimive dokaze . dobil naj bi 17 -70 let zapora še celo bonus .imamo izjavo ameriškega predsednika H truman ,J Carterja ,R regana .čudno akcijo komandosov iz leta 1979 napad na ameriško bazo v zda . po dokumentih ki so na voljo od leta 2009 . imajo izjavo človeka kateri je naredil največjo letališče v zda . ki pa je na žalost bil umor.ko bereš usa arhive dobiš ? FBI in admiral zapišeta ,da imajo zda težavo z nekom ki je mnogo krat močnejši od sovjetske zveze . pred kongresom zda ????????????to so resne organizacije ??
Ramzess
05. 03. 2015 11.55
Dogodki, dimenzionalni skoki, zdrsi, odpiranje dimenzionalnih oken, območja 4D (četrtega denziteta, gostote materije), mi so 3D, ipd., običajni za čas prehajanja sveta iz enega denziteta v drugi, višji denzitet ali gostoto materije, oz. nižje v višjo dimezijo. Ob tem se meje med denziteti, dimenzijami tanjšajo, ... taki pojavi in pojavi nenavadnih bitij v našem svetu bodo pogostejši, pravijo. Če potuješ skozi območje drugačnega prostora in časa (čas ni dimezija, je samo percepcija na neko dogajanje), je kajpak mogoče, da se znajdeš na nekem drugem kraju, ne da bi se spomnil kako, in v kolikšnem času. Vstopiš v Londonu, izstopiš v Moskvi. Primerov je veliko, tudi ljudi, ki so izginili, in se kasneje vrnili, na istem mestu, pa se sploh niso zavedali, da je minilo več let, tukaj. Svet okoli nas ni samo to kar lahko vidimo s fizičnimi očmi, pa še te pogosto prevarane, harrp, utripajoče bele luči (vsebujejo določeno obliko zlata) že marsikje, oboje vpliva na um in zaznavo okolja, ipd. Nekateri ljudje lahko vidijo in zaznavajo precej več od tega. Jasne da vlade marsikaj prikrivajo, in tega ni malo, a to bo vedno težje, ravno zaradi dviga frekvence planeta, sveta, v skladu s tem se prilagajajo življenjske oblike, in tanjšanja meja med dimenzijami, nevidno postane vidno.
Ramzess
05. 03. 2015 11.59
+0
Že podzemlje ZDA skriva marsikaj, kaj še drugi deli sveta, kar je ravno tako nedostopno, ... da, gre tudi za baze nezemljanov.
schrodingerScat
05. 03. 2015 12.20
-1
predvsem baze nezemljanov pa tudi nekaj krtov in deževnikov
Krematorij666
05. 03. 2015 12.33
+0
Samos75 in. Najini podatki se v marsičem razlikujejo, zato dvomim v točnost tvojega komentarja. Annanuki so po besedah mojega prijatelja, ki je že 913 let vampir izginili iz zemlje leta 1368. Takrat je nastala vojna med vampirji in volkodlaki, Annanuki pa so postajali kolateralna škoda. Vsi njihovi virusi in orožja nesmrtnim niso prišla do živega zato so se odločili za odhod a morali so preprečiti, da bi jim kdo sledil. Zato so se usedli v ladje in na temno stran lune prestavili GalaktičenTaxi (ne zvezdna vrata kot ti trdiš). Je pa res kot pravi možno da so se vrnili, ker so volkodlaki med tuljenjem v luno opazili nekakšne premike, ki so se občasno pojavljali na nam vidni strani. Bi se raje zmenila na ZS, ker točnost podatkov je kritičnega pomena za rešitev zemlje, tu pa je preveč oči da bi uspešno izvedli protinapad. lp
Krematorij666
05. 03. 2015 12.59
+0
Nepotrebna panika. Volkodlaki so potrdili, da so na luni v resnici opazili žolno in podlasico
Z.....SFRJ
05. 03. 2015 10.48
+3
Na kakšen način so lahko še teden dni zvonili telefoni od ponesrečrencov to je res vprašanje kje je letalo in kje so končali ljudje
schrodingerScat
05. 03. 2015 10.52
+1
alien8potnik
05. 03. 2015 11.00
+0
ja, to s telefoni je res neverjetno. bo kdo kdaj to pojasnil?
schrodingerScat
05. 03. 2015 11.04
+8
bilo pojasnjeno, uporabljaj spletni brskalnik, iskalnik in kaj preberi. lahko greš tudi v knjižnico, če je ažurno založena. večja zagonetka je, kako da nihče od klicanih klica ni hotel sprejeti? neke stare zamere verjetno
alien8potnik
05. 03. 2015 11.08
+0
spregledal. lahko povzameš pojasnilo, prosim?
revanšist
05. 03. 2015 11.23
-2
ti bom jaz razložil.Operaterji oz ponudniki mobilnih storitev NAMENOMA "sprožijo"zvonenje klicanega,če je nedosegljiv in to samo z enim razlogom.Če tisti,ki ga kličeš ni dosegljiv boš takoj prekinil klic in operater nima od tega nič,če pa "kao" zazvoni boš čakal da se javi.Čeprav se nihče ne javi na tvoj klic se to vsekakor na nek način plača.No pa so zaslužili vsaj nekaj četudi se ni nihčejavil.Preprosto kajne
aaaaaa122121
05. 03. 2015 11.48
+3
hehe jao, dobil dnevno dozo smeha, tile dve razlagi se zdita sele privleceni za lase;noben se ni hotu javit, pa mobilni operaterji so hoteli mal zaslutiz, drobiz, nekaj dolarjev, in zdej zarad tega cel kaos okrog telefonskih klicev. hehe umru bom od smeha, in pol ti isti osebki napadajo nekatere.
schrodingerScat
05. 03. 2015 12.19
-1
hm ne, samo res je čudno, da so vsi ti potniki uporabljali tiste stare nokiine cegle, kjer je baterija držala po ves teden. Zakaj fbi in nasa tega nočeta pojasnit. je šlo za kak gumarski kult?
schrodingerScat
05. 03. 2015 12.31
+1
res se mi ne da tvoje lenobe podpirat. preveri kaj in kdaj generira "ringback", torej ton o katerem govoriš
Ramzess
05. 03. 2015 12.32
-3
Nenazadnje, današnji telefoni niso nedosegljivi četudi niso več v naši dimenziji, a so še v območju dosega.
Ferdo Crni
05. 03. 2015 13.28
+1
aaa - spet bolj plitko rzmišljaš - mobilni operaterji niso tega vklopili le za čas izginotja enega letala ampak imajo to neprestano vklopljeno. Torej ne gre za drobiž nekaj sto klicev ampak za nekaj miljonov klicev na dan. Ne samo klici iz malezijskega letala. Folow the money si nekoč dejal, sedaj pa klobasaš o "drobižu". Res nisi bohve kako bister a ne?
Ramzess
05. 03. 2015 10.46
+2
Pha, česar ni v našem realmu, tega tu ne moreš najti.
schrodingerScat
05. 03. 2015 10.52
+0
windmaster
05. 03. 2015 10.45
+5
Kako rešit težavo če posadka ugasne transporder? Vsak klinčev tovorrnjak ima tahograf ki ga ne moreš izklopit, pa da en avijon za nekaj milijonov ne more imet enega gpsa ki se ga ne da izklopit? Eh!
schrodingerScat
05. 03. 2015 10.55
+2
sej tahometer na letalu ni bil izklopljen, sam je žal na dnu oceana
bik123
05. 03. 2015 10.37
+8
preživeli te nesreče pravkar na samotnem otoku kurijo ogenj in čakajo na odrešitev...ratamtamtam